Örök háború: így „lesznek” a tanárok Soros ügynökei

2016. február 8. 14:32

Pintér Bence
Mandiner
Pár év, és nem is lesz furcsa, ha a tiltakozó tanárokról egy kormányközeli elemző magyarázza majd a közmédiában, hogy a közelebbről meg nem határozott nemzetellenségek támogatói.

A terrorveszélyhelyzet és a tanári tüntetések körüli kavarodás közepette érdemes vetni egy pillantást Törökországra, ahol Erdoğan elnök vezényletével sokkal előrébb járnak az illiberális úton, mint Magyarország. Most éppen akadémikusokat tartóztatnak le, akik a kurdok ellen folytatott háború során elkövetett jogsértések ellen tiltakoztak nyílt levelükben; de olyan egyetemi tanár is akadt, akit órájáról vittek el azért, mert az emberi jogok megsértéséről beszélt a diákoknak. A vád minden esetben: a terroristák támogatása.

*

Törökországban nem a határon kívülről követ dobáló migránsok jelentik a „terror” első számú forrását, hanem a kurd függetlenségi harcosok: tavaly óta konkrét háború folyik az ország délkeleti részében az állami biztonsági erők és a kurd felkelők között. Az összecsapások a városok közepén folynak: Silopiban, Cizrében és Diyarbakir egyes részein, ahol az állam szükségálapotot vezetett be, az összecsapások eredményeként pedig eddig legalább kétszáz civil vesztette életét. A mentők nem tudnak bejutni ezekre a területekre, a holttestek gyakran hetekig az utcán hevernek, mivel a családtagokra is lőnek a rendőrök − így foglalja össze a helyzetet blogján Louis Fishman újságíró.

Fishman egyébként azért írt posztot, mert török akadémikusok egy csoportja január elején petíciót írt alá az emberi jogok megsértése ellen Nem leszünk bűnrészesek” címmel. A dokumentumot nyolcvankilenc török egyetem 1128 akadémikusa írta alá, illetve ezen kívül még 355 külföldi tudós. Az akciónak meg is lett az illiberális eredménye: Erdoğan elnök akadémikus terroristáknak” nevezte a tudósokat, akik szerinte a terrorszervezetként számon tartott Kurd Munkáspárt támogatói, árulók, akik fenyegetik a nemzet egységét.

Még decemberben egy egyetemi tanárt rendőrök vezettek el egy előadása után, amelyben felhívta a figyelmet az emberi jogok folyamatos megsértésére: az egyik diák jelentette fel. A januári petíció után huszonhét egyetemi tanárt tartóztattak le, a vád szerint terrorista propagandát terjesztettek; huszonkilenc akadémikust pedig felfüggesztettek egyetemeiken. Közben tovább folyik Erdoganék sajtó elleni háborúja is: letartóztatták a legnagyobb ellenzéki napilap főszerkesztőjét és egy újságíróját, miután cikket írtak arról, hogyan juttatta fegyverekhez Törökország a szír felkelőket. Őket életfogytiglani börtönbüntetés várja ezért a bűnükért”.

*

A magyar illiberális demokrácia” nem itt tart: a terrorizmus támogatásával csak az ellenzéki pártokat vádolja a Fidesz; a tanárokat pedig csak azzal, hogy az ellenzéki pártok tüzelik őket a tüntetésre. Az AKP és a Fidesz kommunikációs elemei mindenesetre alig-alig különböznek. Helyet kap itt a terrorizmus támogatása; míg a Törökországban gyűlölt ellenséggé váló korábbi AKP-szövetséges, Amerikában élő Abdullah Gülen szerepét nálunk Soros György kapja, mint a Külföldi Ember, Aki Bele Akar Szólni a Dolgokba; és mindenki a nemzet egységét, sőt: biztonságát fenyegeti, aki nem azt mondja, amit a kormánypárt hallani akar. Közben pedig úgy tűnik: az állandó feszültségkeltés paravánja mögött mindkét országban éppen csak annyi pénzt talicskáznak ki az államkasszából a jól helyezkedő potentátok kormányzati asszisztenciával, amennyit nem szégyellnek.

A hazai ellenzéki pártok és civil szervezetek gyakorlatilag minden kommunikációs össztüzet megkaptak már: voltak külföldi ügynökök úgy nyugat (Norvégia, USA, Soros), mint kelet (KGBéla) felől; aztán persze voltak kommunisták; és ugye még most, hat évvel az elmúlt nyolc év után is az a legnagyobb akadály a fideszes gőzhenger előtt állításuk szerint, hogy mi volt 2002-2010 között.

Szégyenteljes azonban, hogy a kormány és a kormányhoz bekötött pártsajtó a teljesen jogos tanári tiltakozások kapccsán is rögtön elővette az összes kártyát: a tanári szakszervezet vezetőjére Bencsik András lőtt egy félrement, később visszavont kommunista gyilkosozó apák-és-lányokozást; aztán rögtön beindult a sorosozás is. Egy a lényeg: a szakmai kritika nem létezik, minden kritika politikai támadás, a kritizáló pedig ellenség, Soros-ügynök, kommunista, terrorista-segítő: ez a minden területen politikai polgárháborút hirdető, GFG-doktrína alapján működő propagandaközpontnak tulajdonképpen mindegy.

*

Erdoğan olyan szerencsés” helyzetben van, hogy bármikor előkaphatja ellenségnek a kéznél lévő kurdokat. Legutóbb egy egész ígéretes békefolyamatot rúgott fel emiatt a török kormány: a népszerűségvesztés és az egyre durvább korrupciós ügyek miatt egyszerűen szükség volt a háborús helyzet, a rendkívüli állapot megteremtésére.

Orbán nincs ilyen szerencsés helyzetben. A háborús atmoszféra fenntartásához folyamatos kreativitásra, új ellenség meghatározására van szükség: Brüsszel, Washington, a multik, a bankok, a drogmaffia (!), a rezsi, a buzilobbi, a migránsok, aztán csak úgy általában a liberálisok, a civilek, Soros György. A lényeg az, hogy a jól megalapozott, részigazságokat és hazugságokat tartalmazó kommunikációs egyvelegbe kell belesimítani minden kritikát: a rossz rendszerhez évekig alkalmazkodni próbáló, azt végül megelégelő tanárok így lesznek Soros György ügynökei.

Mint korábban írtam, a terrorveszélyhelyzet biankó csekkje ezért is nagyon veszélyes fegyver. Tulajdonképpen bármi lehet terrortámadás és bárki lehet terrorista, ha egyedül a hatalmas propagandagépezetet uraló kormány/állampárt dönt egy ilyen helyzetről. Sokkal egyszerűbb lesz elfogadtatni a fanatizált, idiotizált tömegekkel ezt az egyszerű lépést, mint alapos munkával évről-évre felépíteni egy-egy új ellenséget. Pár év, és nem is lesz furcsa, ha a tiltakozó tanárokról egy kormányközeli elemző magyarázza majd a közmédiában, hogy a közelebbről meg nem határozott nemzetellenségek támogatói.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ön tökéletesen illusztrálja, hogyan működik a GFG-doktrína: "itt már rég nem az oktatásról van szó". Az az egész kommunikációs hadművelet célja, hogy a kormánypropaganda mátrixában elhelyezve a jogos kritikát a valódi problémáról elterelődjön a szó. Önnél működik.

Válaszok:
marko11 | 2016. február 8. 17:43

NULLADIK - MINDEN MÁST MEGELŐZŐ - LÉPÉSKÉNT:
1. Az elit- és alapítványi iskolák állami pénzen létrehozott kollégiumaikban, vegyenek részt a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai tanításában, az ország minden részén, kivétel nélkül.
Ha ez nem valósítható meg, ebben az esetben kerüljön mindent megelőző alapelvvé a
"Megfelelő gyermek a megfelelő helyen" elve.
Azaz: a kulturális-szicializációs-motivációs szinteknek megfelelő osztály-, ill. iskolai tanulás. Magyarul: nem szegregáció, hanem: esélynövelő tanítási rendszer - etr.
2. Ezzel egyidőben: mindenféle, -fajta civil, nem civil stb. jogvédő, érdekvédő szervezeteket az iskolákból teljes körűen kitiltani.
Egy napilap nagyon hasonló, mint a főszerkesztője. Esetünkben: MN - D. Horváth.
Fele részben a MN már teljességgel D. Horváth. Földi szintén zenész. Kicsi, szemellenzős, elégedetlenkedő póni, aki nagyon Imperialnak akar látszani.

Honnan is ismerős az a szöveg, hogy mindenki aki bírál bennünket, az ellenség ügynöke? Ja, igen:

"Fokozni kell az éberséget az ellenséggel szemben. Minden vonalon erősíteni kell a pártfegyelmet. Meg kell követelni a marxista-leninista tudást. Nem szabad tűrnünk sehol a legcsekélyebb pártellenes megnyilvánulást, a cinizmust, a pártvonaltól való elhajlást, a liberalizmust a pártmunkában. Egyszóval szorosabbra kell fűzni a Párt sorait, fel kell venni a harcot minden téren az ellenség ideológiai behatolásával, vagy azzal a kísérlettel szemben, hogy ügynökeit Pártunkba becsempéssze.

Az elvtársaknak meg kell érteniök, hogy amikor egy kommunista párt országot vezető párttá válik, amikor a megvert tőkésosztály legális szerveinek működése nem sok eredménnyel kecsegtet, az ellenség fokozatosan arra vesz irányt, hogy ügynökeit becsempéssze a dolgozók pártjába. Ebből a célból nemcsak árgusszemekkel fogja figyelni a legkisebb véleményeltérést Pártunk vonalától, a legkisebb repedést egységünkben, hanem ezt a behatolásra is fel fogja használni. A jelenlegi stratégiai szakaszon Pártunk állandóan komoly jobboldali elhajlások veszélyének van kitéve falun és a városban egyaránt."

(Rákosi Mátyás: Pártunk a dolgozó nép élén, 1949)

bárcsak annyian is lennének

egyetértek. Csak annyiban vagyok borúlátó, hogy eljön-e valaha az idő, amikor lehet tüntetni, véleményt nyilvánítani a megélhetési kullancsok nélkül.

Amíg tűréshatáron kívül eltérő kulturális szinten álló gyermekeket összezárnak, addig, ha a wc-lehúzó lánca aranyból lesz az iskolákban,
akkor sem fog működni semmiféle rendszer.
csak a lezüllés, de az bizonyossággal.

Kösz a testközeli infókat.
Segíti a tisztábban látást.

Azért mert Gyurcsány (aki már nem is tudjuk, hogy kinek az ügynöke)és a gyurcsány-félék képesek rányomulni bármire, nehogy már a pedagógusok nyakába varjuk.
Egyáltalán, nehogy már az legyen, aki kritizálni meri a kormányt, az rögtön valakinek az ügynöke!

Akiknek be lehetett adni, hogy Magyarországot megtámadták, azok bármilyen álproblémát benyalnak.

A poénkodásoddal mit is akarsz mondani?
Ha normális nem tudsz lenni, akkor húzz a p...csába.
Ez a nihil-anarchia a mai gyermekgeneráció életére és halálára megy.
Nem az ilyenféle alakok poénkodására.

Te nem haladsz a korral.
Ma már teljesen nyilvánvaló, hogy az összes pedagógus egytől-egyig Soros-ügynök, hiszen ellene mondanak a kormánynak. Ezt pedig csakis Soros utasítására teszik, ez teljesen nyilvánvaló.
(Legalábbis a fanatikusok szerint.)

Segítenél megvilágosítani az összefüggést??

Azért vagyok Soros ügynök, mert sok minden nem tetszik abból, amit a fiúk csinálnak?

Tudod te, hogy hány ilyen "Soros ügynök" él az országban??
Mennyivel egyszerűbb ilyet mondani/írni, mint megcáfolni az olvasottakat.

Azt már csak halkan jegyezném meg, hogy eddig én már voltam, Fideszes, Jobbikos, liberális és gyurcsányista, attól függően, hogy kinek nem tetszett amit írtam.

Mennyivel egyszerűbb ilyeneket írni, mint cáfolni.
Bizony néha nagyon nehéz összegyűjteni az ellenérveket, ezért e helyett egy bizonyos embertípus inkább nekiáll személyeskedni.

Nézz már utána, hogy hány hónapig volt a munkatársa, mikor és miért. A többi blabla.

Umcsi, uncsi, uncsi!
Annyira uncsik vagytok ezzel az állandó oxfordozással.
Nem a tanítványa volt.

"1988 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt. 1989 szeptemberétől 1990 januárig a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális filozófia történetét hallgatta, de tanulmányait az 1990-es magyarországi országgyűlési választás miatt félbeszakította."

4, azaz négy hónapig tanult Oxfordban.

Mi az, hogy: "haza sem akart jönni" Miért kamuzol?
Igen, beszélgettek róla. Mi rossz is van abban?
Ők Hazajöttek.
És te? Te kinn maradtál és csak 80 éves korodban jöttél haza.

Igen. Soros és egyéb ösztöndíj, nem a gyenge tanulóknak jár ma sem.

Vedd csak sorba nyugodtan a gyerekei nevét. Zsidó nevek igaz? Csak ezt nem akartad/merted kimondani.
Ugyan ugyanolyan zsidó nevek, mint az Éva, Mária, Judit, Eszter, Anna, Gábor, Tamás, Máté, Péter, Pál, János. Csakhogy tudd, te nagyon művelt.

Te tudod, ezt biztosra veszem. :)

Akkor elmondjam neked? Csak merthogy kérdezted.
Azt gondoltam, hogy ez egy költői kérdés volt.

Onnan tudom, hogy megírta valahol. Nem tetszett neki a Simicska-féle vonal. Hogy finoman fejezzem ki magam. Ezért berágott a Fideszre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés