A Jobbiknak is van egy Tasnádi Lászlója: ő III/III-as volt

2014. július 3. 10:15
A Jobbik komlói elnöke nyolc évig szolgálta az állambiztonságot III/III-as ügynökként, ezért ki is zárták a pártból. A volt III/II-es rendészeti államtitkárhoz hasonlóan őt is Tasnádi Lászlónak hívják.

Egyre több az állambiztonsági múlttal rendelkező Tasnádi László a magyar közéletben. A volt III/II-es rendészeti államtitkár után névrokonáról, a Jobbik komlói elnökéről derült ki, hogy III/III-as ügynök volt. A Magyar Nemzet írta meg, hogy a komlói Tasnádi László, aki önkormányzati képviselő és helyi pártelnök, nyolc évig volt titkos megbízott ügynök Csongrád megyében. Tasnádit sorkatonai szolgálata alatt szervezték be 1977-ben, majd szegedi egyetemi évei alatt, és ezt követően 1985-ig jelentett – írja a lap a hódmezővásárhelyi Emlékpont honlapjára hivatkozva, ahol az ÁBTL-ből összegyűjtött adatokat tettek közzé.

A jobbikos Tasnádi a Magyar Nemzetnek tagadta állambiztonsági múltját, Novák Előd viszont azt mondta: összevetették Tasnádi adatait a levéltáriakkal és ez alapján meggyőzőnek tűnik az információ. A Jobbik alelnöke elmondta: kezdeményezik, hogy etikai eljárás útján zárják ki a pártból Tasnádit, a Jobbik alapszabálya alapján ugyanis nem lehet párttag, aki III/III-as ügynök volt. Novák arra is rámutatott: „saját Tasnádi Lászlójukat” nem hordják a tenyerükön és nem ültetik államtitkári székbe, hanem gyorsan intézkednek a kizárásáról.

Frissítés:

Novák Előd csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón közölte, hogy kizárták a Jobbikból Tasnádi Lászlót. Novák azt mondta: felhívta Tasnádit, aki eleinte tagadta ügynökmúltját, ám néhány keresztkérdés után beismerte azt.

A Jobbik alelnöke kitért arra is: noha a komlói politikus nem töltött be olyan magas tisztséget, mint az azonos nevű rendészeti államtitkár, a legalacsonyabb szinten is elutasítják az ügynökmúltat. Novák kifogásolta, hogy nem tudták volt tagjuk múltját ellenőrizni és csak történészi kutatások során került elő a hatos kartonja, az általa készített jelentéseket pedig nem lehet megismerni. Ismét azt javasolta, hogy tegyék nyilvánossá az állambiztonsági múlt 2060-ig titkosított aktáit.

 

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És a baloldal tiszta?????????

Magyarországon nem volt forradalom 1989-ben.
A békés átmenet lehetőséget adott a hálózatoknak a túlélésre.
Az nyílt titok volt, hogy a hálózat 1989-ben beépítette ügynökeit az alakuló pártokba.
Az is, hogy sok ügynöknek megsemmisítették, kigyomlálták a hálózati múltat.
Ha ma lenne egy nagy ügynökmúlt feltárás az teljesen hiányos lenne.
Elkéstünk 25 évet!!!!!
Két dolgot tehetünk:
1.A zsarolás elkerülésére.
Büntetni kellene azokat akik ügynökmúltat feddnek fel.
2.Várni amíg kihalnak.

Gyanús most már nekem ez a sok Tasnádi László. Ez valami konspirációs név? Elő kellene venni a telefonkönyveket és módszeresen ellenőrizni ezeket a Lászlókat.

nem mondtam még ilyet, de példát vehetne most a fidesz és a többi ügynök párt a jobbiktól

Azért van még ott, mit sepregetni :_:D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés