Tusványos szellemi posványában nem egy drag queen, hanem Orbán Viktor ül Az utolsó vacsora asztalánál

2024. július 28. 11:54

Szóval lehet jönni azzal Orbán Viktornak Posványoson, hogy ez botrány és provokáció.

2024. július 28. 11:54
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„A Francia Köztársaság mottója »Liberté, Égalité, Fraternité« (magyarul: »Szabadság, egyenlőség, testvériség«). Szerintem ahhoz, hogy ezt valaki igazán megértse, ott kell lenni a Szajna parti sokszínű, ezernyelvű, kulturális és emberi kavalkádban. Nem lehet ezt Tusványos szellemi posványában megérteni, ahol nem egy drag queen, hanem Orbán Viktor ül az Utolsó vacsora asztalánál, hiszen ott ő a Messiás!

Kultúrharc folyik. Ezt régóta tudjuk és érzékeljük már.

Ennek a kultúrharcnak a lényege az, hogy megmaradhat-e egyáltalán az a nyugati civilizáció, ami a francia forradalom alappilléreire igyekezett felépíteni önmagát: szabadnak, egyenlőségpártinak és minden emberre testvérként gondolónak. Szerintem ez a pénteki olimpiai megnyitó hűen tükrözte a francia szellemiséget. Annyira tipikus, hogy a mintegy 3,5 órás műsorból sikerült a jobboldali populista propagandának egyetlen képet kiragadnia, egy számukra provokációként megélt drag queen jelenetet. Holott volt ott ezer más jelkép és kép, ami mind ugyanarról szólt: arról, hogy az olimpia mindenkié! 

Szerintük és Elon Musk szerint ezzel a jelenettel megsértették a keresztényeket, hát engem például nem sértettek meg, pedig én is keresztény vagyok! Engem sokkal inkább elgondolkodtatott, hogy mit is akarhattak mondani ezzel a képpel. Miről szól az utolsó vacsora története? Arról, hogy a Mester búcsút vesz a tanítványaitól, akiket egyúttal a barátainak is tekint. Búcsút vesz, mert tudja, hogy meg kell halnia, meg kell halnia azért, hogy nekik életük legyen. Ahogy ő mondta: »Senkinek nem lehet nagyobb szeretete annál, mint aki életét adja barátaiért«. Ő megtette. Ezek a szakállas nők, drag queen-ek, kövér emberek – te jó ég, mintha már ez is bűn lenne! – szerintem csak azt szerették volna elmondani a világnak, hogy ők is ott szeretnének ülni a Mester asztalánál. Ők is csak azt szeretnék, hogy nekik is életük legyen. Ők is csak azt szeretnék, hogy rájuk is emberként tekintsenek.

Hogy ez sérti a Mestert? Miért sértené? Hiszen ő is egy forradalmár volt!

A radikális szeretet forradalmára, aki megpróbálta megtanítani az emberiségnek azt, hogy olyan társadalmat építsen fel maga köré, amelyben nincsen többé »görög meg zsidó«, nincsen »nő meg férfi«, nincsen »rabszolga meg szabad«. Mert mindenki egyenlő. Ergo még a drag queen is ember. Szóval lehet jönni azzal Orbán Viktornak Posványoson, hogy ez botrány és provokáció. És lehet Alaptörvénybe írni azt is, hogy az »anya nő, az apa meg férfi«. Lehet a kereszténységet politikai hatalomszerzés végett prostituálni. Persze lehet. Csak azt nem merjétek mondani, hogy van bármi fogalmatok a szeretet forradalmáról, amit a Mester hirdetett!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 326 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ERA79
2024. július 30. 23:29
Perintfalvi Rita kereszténynek, sőt teológusnak mondja magát. Nos, van olyan, hogy ún. liberális keresztény tanítás, mely csak nevében keresztény. A liberális teológusok szerint a Szentírás dajkamesék és mítoszok gyűjteménye, csak a tudományban hisznek. A teremtéstörténetről megmagyarázzák, hogy csak mítosz. Úgy hiszik, a Szentírás nem Istentől van és vannak benne hibák, a liberális teológusok feladata pedig az, hogy meghatározzák, mi a helyes, és mi a hamis a Bibliában. Jézust csak egy erkölcsi tanítónak tartják, akinek tetteit a követői kiszínezve mesélték tovább, a feljegyzett csodák pedig csak mondai túlzások. Szerintük az evangéliumok is jóval később íródtak, Szerintük az ember feladata annyi, hogy szeresse felebarátját, de hogy mit jelent pontosan a „felebarátunk szeretete" azt a liberális teológusok döntik el. Perintfalvi ilyen liberális keresztény teológus. Amit ő keresztényinek mond, az nem az, amiben mi, keresztények hiszünk. Köze nincs a kereszténységhez.
Sulammit
2024. július 30. 19:41
Nem Mester! A Megváltód, te szerencsétlen sátánista, eretnek!
mazsila
2024. július 30. 12:13
Jaj, 28-án még ő is azt hitte, hogy az Utolsó vacsora asztalát látja? Igaz, ma már 30. van. Ma már görög istenekről ír értekezést a jelenet láttán.
Phm045
2024. július 30. 08:08
Avagy amikor nincsenek érvek és teret kap a gúnyolódás..........................
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!