Vitézy bizakodó a szavazás után, és két, párttal való szövetséget is kizárt

2024. június 09. 12:59

A budapesti főpolgármesteri címért versenybe szálló Vitézy Dávid a XII. kerületben adta le a szavazatát.

2024. június 09. 12:59
null

Fotó: Vitézy Dávid Facebook-oldala

A budapesti főpolgármester-választáson 3 főpolgármester-jelöltre lehet szavazni, miután a fideszes Szentkirályi Alexandra pénteken bejelentette a visszalépését. Szentkirályi a visszalépését azzal indokolta, hogy számára továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről, a változást akarók tábora viszont eddig megosztott volt, „ezért utat adva a változásnak elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt”.

Egyben arra kérem minden támogatómat, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz-KDNP listára szavazzon!”

 – szögezte le.

A budapesti főpolgármesteri címért versenybe szálló Vitézy Dávid is leadta szavazatát az európai uniós és önkormányzati választásokon a XII. kerületben.

„Minden választás a demokrácia ünnepe, ezért minden budapestit arra biztatok, hogy éljen a szavazás lehetőségével, különösen, ha azt gondolja, hogy Budapesten változásra van szükség” – mondta Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt vasárnap Budapesten, miután az urnákhoz járult.

Vitézy Dávid azt mondta: a választás eredményét tekintve bizakodó, de nem szeretne találgatásokba bocsátkozni.

Budapesten meg kell haladni azt a fajta csatározást, amely az elmúlt években zajlott és szakmai alapú új városvezetésre és változásra van szükség”

 – jelentette ki.

Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelölje sikeresnek nevezte az érdemi városfejlesztési vízión alapuló kampányát, amelyben a budapestiek mindennapi életét meghatározó témák kerültek napirendre. Példaként említette a BKK rendészetet, a külső kerületek és a HÉV-ek fejlesztését vagy a kórházi állapotok javítását. Véleménye szerint a fővárosiak érdekeit hatékonyan érvényesítő főpolgármesterre van szükség.

Mint mondta, Szentkirályi Alexandra (Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje) visszalépése a programján és álláspontján semmit nem változtatott, továbbra is úgy gondolja, hogy szakmai logika alapján szeretné vezetni a fővárost és kizárja annak lehetőségét, hogy a Fidesszel vagy a Demokratikus Koalícióval szövetséget kössön. Szakmai alapú városvezetésre készül és minden olyan ügyben, amely sérti a budapestiek javát, ki fog állni a kormánnyal szemben és képviselni fogja az érdekeiket: legyen szó akár maxi-Dubaj projektről vagy a kínai magasvasútról.

Sem Orbán Viktor, sem Gyurcsány Ferenc és az általa képviselt politikai oldal érdekeit nem fogom előtérbe helyezni, a budapestiekért szeretnék dolgozni”

– hangoztatta a politikus.

(MTI)

 

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2024. június 09. 22:05
"Merész kijelentés, fóleg ha 2/3 FIDESZ-KDNP lesz a közgyűlés összetétele. " Jelenlegi állás szerint 1/3 körül áll a Fidesz. Mondjuk nem tudom kivel fog együttműködni? Egyébként lehet jó lesz ez így, nem lesz senkinek meghatározó többsége, mindenben egyeségre kell jutni, lehet még jót is tesz a városnak.
2024. június 09. 19:55 Szerkesztve
Merész kijelentés, fóleg ha 2/3 FIDESZ-KDNP lesz a közgyűlés összetétele. Ellenszélben hugyozni nem célszerű. Hamar kibaszhatják és jön Alexandra..... Karógeri is csak azért tudott maradni mert komcsi többség volt..........
Dixtroy
2024. június 09. 19:31
"kizárja annak lehetőségét, hogy a Fidesszel vagy a Demokratikus Koalícióval szövetséget kössön" Ez nem a normális embereknek szól, hanem azoknak a libernyákoknak, akiket eltántorít az a duma, hogy Vitézy és Szentkirályi eleve így tervezte, mert ő is a fidesz embere.
kbs-real
2024. június 09. 16:43
"kizárja annak lehetőségét, hogy a Fidesszel vagy a Demokratikus Koalícióval szövetséget kössön" Mi a f@szért kell ilyeneket mondani? Hiszen a DK és Fidesz egyidejű kizárásával nincs többség. Értem én, hogy maximalizálni akarja a szavazatait, de senki sem provokálta, hogy erről beszéljen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!