Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Orbán Viktor: Az emberek világosan megüzenték, békét akarnak!

2024. június 10. 00:51

„A párizsi olimpia évében írta ki a Momentumot a magyar történelemből a Jóisten.” Rövid választás-értékelő beszédet tartott a miniszterelnök hétfő hajnalban.

2024. június 10. 00:51
ORBÁN Viktor

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke sajtótájékoztatót tartott a Bálnában, a kormánypártok eredményvárójából. „Szeretnék köszönetet mondani Magyarország összes választópolgárának” – köszöntötte az egybegyűlteket Orbán. 57 százalék lett a részvétel, „a demokrácia köszöni szépen jól van” – szögezte le.

„Budapesten és Magyarországon két választást tartottak, mind a kettőt megnyertük” – jelentette ki. „Elvesztettünk egy kerületet, visszavertünk egy kerületet”.

Ami az EP-választás politikai tartalma: az emberek a békét választják, s „megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika”, szögezte le. „Azt tudom vállalni, hogy a kormány [...] kettőzött erővel küzd”, „migráció stop, gender stop, háború stop, Soros stop, Brüsszel stop” – foglalta össze az eredményt egy táviratban Orbán Viktor.

Fontos, hogy sohase veszítsük el a hitünket abban, hogy a világban mégiscsak van valamiféle erkölcsi egyensúly – 

„a párizsi olimpia évében írta ki a Momentumot a magyar történelemből a Jóisten”

 – szögezte le Orbán Viktor.

Az EP-választásoknak még egy fontos tanulsága van: „akik Brüsszelben a hazájuk ellen foglalnak, azokat meg fogják büntetni, mindegyiket leszavazták”.

Végezetül megköszönte a fideszes, KDNP-s aktivistáknak, szerinte az Egymillió találkozás napja legalább két évig európai rekord marad. Üzent is az „utcai harcosainak”, mint a győztes párt elnöke: 

„a mai napon legyőztük a régi ellenzéket, az új ellenzéket, s mindegy, hogy hogy hívják az éppen soros ellenzéket, újra és újra le fogjuk győzni azt”.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 286 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mango5
2024. június 10. 21:08
Jah es szerintem hatalmas hiba hogy internetet atengedik egy az egybe ellenzeknek! Lasd reddit a face kommentek tobbsege. Akkor pofajuk van ellenzekieknek kozbe meg sotetek mind a főd. Meg kene vedeni magunkat. Erveket adni az emberekbek, valtoznunk kell. Kormanyzasban is fejlodni es kommunikacioban krva sokat.
atti64
2024. június 10. 12:33
A MOMENTUMOS PATKÁNYOK TAKARODJANAK A SITTRE FEKETÉVEL AZ ÉLEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2024. június 10. 09:06 Szerkesztve
Ha nem tűnt volna fel fideszkomcsi, ahányszor hagyták a háborús bűnös putlernak, hogy megússza az utolsó hódító háborúját, annyiszor kezdett új háborút. Már a NATO-t kóstolgatja, robbantásokat szerveztet, megosztó deezinformációt terjeszt, többek közt orbán elvtársuk segítségével. Közben Kína Ázsiában elképesztő háborús agresszivitást mutat évek óta, és csak azt figyeli mi történik putlerrel. Te semmiből nem tanulsz fideszkomcsi? Pontosan a nyomorult fajtád miatt lesz harmadik vikágháború. Szerencsére mostantól kevesebb ügynökképviselőt küldtök az euba, kevésbé tudjátok aláásni, hogy az EU elreetentse a sztálinista orosz és a komcsi kínai elvtársaitokat egy harmadik világháborútól. Nem békegalambok vagytok ti, hanem komcsi háborús agitátorok, de minimum a 21 század Chamberlaine-jei.
kae-71
2024. június 10. 08:47
Kotucso 2024. június 10. 07:38 "A kormánypárt több szavazatot kapott mint négy éve". -négy éve milyen választás volt? "A kétharmad, o.gy. választás oldaláról nézve megvan." -technilkailag sincs. melyik eredményt nézted? "Több fontos vidéki várost visszavettünk." -győr, hmvásárhely? ahol még a képviselőtestületbe SE került be fidezses? "Budapesten úgy erősödtünk, hogy nem volt főpolgármester jelöltünk." -1. miért nem volt? miért mondott le alexandra? -2. még a venezuelaiakkal meg a kínaiakkal sem sikerült megverni karácsonyt (ez a kb 24e érvénytelen szavazat) végigkattintom a telexen a választási térképet, nyírségben nagyot ment a fidesz, ott a szavazóbázisa, a többi kuka, tessék csak beleklikkelni: telex.hu/melleklet/valasztas-2024/adatok a környékünkön 5 település váltott át fideszről függetlenre, testületileg is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!