Magyar Péter hatósággal tiltatná be a Fidesz békepárti kampányát, de lehet, még a Facebookot is ráküldi

2024. június 02. 09:11

Hiába mondja Magyar Péter, hogy Magyarországon mindenki békepárti, ő maga betiltaná a háborúellenes kampányt.

2024. június 02. 09:11

Nyitókép: Magyar Péter (Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images)

 


A baloldali politikai babérokra is törő Magyar Péter eddig békepártinak titulálta magát. Több alkalommal is arról értekezett, hogy Magyarországon minden józan ember – és szerinte az összes magyar ellenzéki politikus és tömörülés is – békepárti.

Ehhez képest több mint ellentmondásos, hogy most éppen a kormánypártok háborúellenes kezdeményezését támadja.

A Tisza Párt alelnöke szombaton, épp a Békemenet napján, amelyet az európai háborús őrület megállítása érdekében hirdettek meg, egy online sajtótájékoztatón bejelentette, petíciót indítanak. Ebben azt követelik, hogy „Orbán Viktor és Deutsch Tamás állítsa le »az adófizetői pénzen folytatott félelemkeltő kampányt«, mert szerinte a háború veszélyeire figyelmeztető plakátok a magyar gyermekek testi-lelki egészségét veszélyeztetik, megzavarják a nyugalmukat. 

A saját állítása szerint mindenekfelett békepárti Magyar Péter azt is elmondta, az ügyben a médiahatósághoz és különböző, a fenti hirdetéseket futtató közösségimédia-platformokhoz fordul, illetve rémhírterjesztés miatt hétfőn beperli Orbán Viktort is.

Nem mellékes, Magyar Péternek régóta szúrja a szemét a Fidesz békepárti kampánya és most úgy tűnik felhasználja a közösségi médiakapcsolatait. Mint ismert, a Tisza Párt európai parlamenti listájának második helyén szerepel az a Dávid Dóra, aki a Facebookot üzemeltető Meta jogtanácsosa.

Akciója annak fényében különösen érdekes, hogy a kampányidőszakban rendszeresen hangsúlyozta, a Tisza Párt nem hisz a háborúban. Békepártiságuk azonban, úgy tűnik, leginkább csak Magyarország határain belül érvényesül, mert a lengyel Rzeczpospolita című lapnak adott interjújában Magyar már egészen másként beszélt. „Ha rosszakat mondanék Oroszországra. Azonnal elveszíteném minden támogatómat” – fogalmazott. 

Ezt is ajánljuk a témában

Korábban viszont azt nyilatkozta az AP Hírügynökségnek, hogy „Putyin az agresszor, Putyin megtámadta Ukrajnát, és erre nincs mentség. Ukrajna küzdelme a területvédelemért abszolút mértékben jogos”.  Mindebből világosan kirajzolódik, hogy Magyar Péter háborúval kapcsolatos álláspontja meglehetősen ingatag. És nem is meggyőződésből fakad, hanem abból, hogy (állítása szerint) „a magyar társadalmat tíz év alatt oroszpártira agymosták”.

A békepártiság hangoztatása annak fényében is érdekes,

hogy néhány nappal ezelőtt még a nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetéséről tárgyaltak Magyar Péter programalkotást segítő csoportjának tagjai;

a téma A sorkatonaság bevezetése címmel külön szobát is kapott Magyarék Discord-csoportjában. 

A csoportot Magyar Péter személyesen is követi, a Klubrádiónak nyilatkozva például büszkén kiemelte, hogy hozzá köthető adminisztrátorok felügyelik a beszélgetéseket. És nem teljesen cáfolt szándék az sem, hogy a Tisza Párt alelnöke szívesen csatlakozna az uniós sorkötelezettséget tervező Manfred Weber európai mozgalmához, a Néppárthoz.

Összesen 354 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
solyomtomi-2
2024. június 04. 07:42
Innen üzenjük annak a púzót pucsító fideszcsicskának, aki a chatgpt nyelvi színvonala alatt megírt cikkéhez még álnevet se mer jegyezni, hogy az "ellentmondás" nem azt jelenti, hogy "ami a főninek nem tetszik". Semmi ellentmondás nincs abban, csicsika, hogy azt gondolom: anyád nem feltétlenül egy szájbabaszott büdös ribanc, aki miután fizetett azért, hogy valaki egyszer az életében szájbakúrja, gondosan beletörölte a csúnyájába, amit kinyert, és így születtél te, ÉS miközben ezt gondolom, nem szeretném, hogy a gyerekeim pofájába azt tolja a púzókádat kormozgató, nálad egy polccal magasabban pucsító fideszcsicska, hogy "anyád nem feltétlenül egy szájbabaszott büdös ribanc, aki miután fizetett azért, hogy valaki egyszer az életében szájbakúrja, gondosan beletörölte a csúnyájába, amit kinyert, és így születtél te". Tudjuk, ahogyan a magyar nyelv vagy éppen a tények, úgy az elemi logika se számít nektek, de azért ezt legalább a jegyzőkönyv kedvéért nem ártott tisztázni.
Gondolkodó56
2024. június 04. 07:08
Varga Judit megbocsáthatatlan "bűne", hogy helyzetbe hozta ezt a gátlástalan förtelmet.
lemez
2024. június 03. 20:18
Ha a cia azt az utasitást adta.Mindent id.
a-gyar-2
2024. június 03. 19:29
Patkány Peti bele akarja rángatni a háborúba az országot. Ezért fizetik. Semmi másért.. Most éppen sorost szopja De Patkány Peti egy bérszopó. Mindig azt szopja aki éppen fizet. Tegnap Orbánt szopta ma Sorost holnap Putyint. Közben le se törli a napszemüvegéről ami ráfröccsent. Ha Mészáros Lőrinc cége felvette volna jó pénzért akkor még most is Orbánt szopná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!