Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

A német lap szerzője megdöbbent Orbán Viktor legújabb politikai húzásán

2024. június 26. 11:40

Magyarország legújabb manőverére senki sem számított.

2024. június 26. 11:40
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A változatosság kedvéért Magyarország nem blokkolt, hanem tartózkodott attól, hogy megtorpedózza az Ukrajna uniós csatlakozási folyamata során szükségessé vált közbenső döntéseket – olvasható a Süddeutsche Zeitung nyomtatásban megjelent véleménycikkében.

A német lap kiemelte, hogy így kedden hivatalosan is megkezdődtek Ukrajnával a csatlakozási tárgyalások.

Minden érintett számára azonban világosnak kell lennie, hogy Ukrajna és Moldova gazdasági gyengeségük és politikai hiányosságaik miatt belátható időn belül nem lesz EU-tag. A luxembourgi kormányközi konferenciák egy szorosan összehangolt uniós koreográfiába illeszkednek, amelynek viszont köze van Orbán Viktorhoz – írja a lap.

Magyarország július 1-jén veszi át hat hónapra az EU Tanácsának elnökségét. A 27 kormány napirendjén szereplő témákról részben Budapesten döntenek majd. A szerző szerint annak érdekében, hogy Orbán Viktor, aki hibásnak tartja a Kijevvel folytatott csatlakozási tárgyalásokat, minél kevesebb lehetőséget kapjon a „zavaró manőverekre”, az Ukrajnával és Moldovával való találkozókat június 25-ére tűzték ki.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jattila48-2
2024. június 28. 09:54
Orbán nem tönkretenni, hanem megóvni akarja az uniót annak idóta, teljesen alkalmatlan, idegen szívű bürokratáitól. Egyébként tökéletesen összefoglaltad a lényeget.
Uztu
2024. június 27. 07:41
Fasza, akkor a kárpátaljának végleg búcsút lehet inteni. Külhoniakat vagy kiirthák ezek után vagy elmenekülnek.
Reszelő Aladár
2024. június 26. 21:16
Nincs akadály, csak pár feltétel. Ne gondoljuk, hogy az ottani demokrácia bármiben is jobb mint az itteni. 1. Nálunk van szabad sajtó, ellenzék és választás. 2. Azért mert Zselé betiltotta a korrupciót, attól még nem szűnt meg 3. Orbán Viktor nem keresett még 1 milliárd dollárt egy harmadosztály filmsorozattal. Talán Zselé sem, de neki mégis van ennyi vagyona. El kéne számolni vele 4. Ne használják a kárpátaljai magyarságot golyófogónak, pláne ne akarják kiírtani öket 5. Nem tudjuk elfogadni, hogy minden felzárkóztatási és agrár pénz hozzájuk vándoroljon. A csatlakozásukkal minden magyar régió egyből EU átlag fölé kerülne 6. Ne járjon terület alapú támogatás a megszállt területek után 7. Ne számítson bele a lakosságba a halottak, elmenekültek és megszállt területen élők száma. 8. Tudjuk meddig ér Ukrajna és hogy a szakadár területek is EU tagok-e Meg ilyen apróságok. Ha ezek Európát egyáltalán izgatják.
diodoro3
2024. június 26. 21:06
Orban szivatja oket Legutobb kenytelen volt Nemetorszag vetozni Most a franciák spanyolok Olaszok gorogok lesznek kenytelenek mert ukrajna elvinne a mezogazdasagi tamogatasok 80 szazalekat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!