Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Végre a brüsszeli lap számára is világossá vált: Orbán Viktor nem fél az Európai Uniótól

2024. június 26. 09:58

Az Euractiv azt is sejti, hogy Magyarország milyen lépéseket tesz a céljai elérése érdekében.

2024. június 26. 09:58
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Az Euractiv az online meghallgatható, több mint tízperces magyarországi tudósítását egy mondással vezeti fel: „Tartsd közelebb a barátaidat, és közelebb az ellenségeidet” – ami most különösen aktuális Brüsszelben, amikor Magyarország arra készül, hogy alig egy hét múlva átvegye az Európai Tanács elnöki posztját, ami az EU egyik legfontosabb közvetítői pozíciója.

A lap szerint a provokatív mottó megválasztásától a deklarált prioritásokig úgy tűnik, hogy Budapest nem tart a Brüsszellel való feszültség fokozódásától,

csalódást keltve mindazokban, akik azt remélték, hogy ez a szerep a magyar uniós értékekhez való igazodást idézheti elő. Az epizódban amúgy Giada Santana műsorvezető és Aurelie Pugnet, a lap politikai központjának szerkesztője megvitatta, hogy Magyarország milyen irányba kívánja vinni az uniót, valamint az Orbán és az EU közötti „gyűlölködés” történetét.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. június 29. 08:20 Szerkesztve
Kicsit messzebbről nézném. A félünk és a kitől ügyben. Amit tudok, jól tudom. Csak a tényeket: Támadott bennünket Európa történelmileg, német, francia, osztrák, olasz, román, orosz, szlovák cseh vitéz, délvidéki vérengzés, amerikai bombázás, stb? A törököt nem is említem. Most mi van? Uniós pénzelvonás-visszatartás, 7. cikkely, bíróságokba beavatkozás, médiaviszonyokba beleszólás, igazságügyi fogvatartásba beleszólás, szuverén hivatalba beleszólás. Ez most még a ligt verzió. Most kezdődik a fizess egy valag pénzt, aztán naponta jönnek a verőemberek, napidíj. Én a magyar nők,lányok asszonyok helyében simán felkészülnék a német, francia, fekete amerikai, és urán katonák fogadására. Ez van az én buksikámba. Coming és knock out.
P_F_Juli
2024. június 26. 18:07
A mondás, amivel indít a Mandi helyesen úgy szól, hogy : "Tartsd közel a barátaidat, még közelebb az ellenségeidet. Azt, hogy nem félünk az EU-tól, végülis egy teljesen normális állapot - kellene, hogy legyen. Hadd kérdezzem meg - miért is kellene félnünk az EU-tól? Eddig hazánk teljesítette a csatlakozási szerződésben foglaltakat. Amivel az EU-nak problémája van, az a csatlakozási szerződéstől eltérő törvényhozásaiból ered. Ha szigorúan vesszük, mi tartottuk magunkat az aláírtakhoz, az EU pedig nem, tehát egy az EU-nak nem alárendelt bíróságon nyert ügyünk lenne, tehát meg kell oldani, hogy ez teljesüljön, és jóbarátokként elválhatnak az útjaink.
figyelő4322
2024. június 26. 17:55
Bolond ez a Juróaktív tudósító? Ja, persze, hogy az, de amellett még elég ostoba is. Miért is kellett feltételeznie, hogy Orbán vagy Magyarország félne az EU-tól? Végtére is Magyarország kormánya az egyik, a mára már kevés normális EU kormány közül...
auditorium
2024. június 26. 14:01
antal -2 már teleirta a hozzászólás rovatot. Akár be is zárhatná a MANDI, mivel nem tud vagy nem akar moderálni vagy cenzúrázni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!