Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Lesgól

2024. július 04. 18:08

Zelenszkij briliánsan reagált a huszáros magyar felvetésre: Ukrajna igazságos békét akar, ehhez kéri a támogatást.

2024. július 04. 18:08
Gál Mária
Népszava

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

„Orbán Viktor – hivatalosan – békét teremteni ment Kijevbe és megvédeni a kárpátaljai magyarságot. Az csak hab a tortán, hogy a negyvenmilliós országban helyi becslések szerint jó esetben hetvenezer magyar él még; amint az ukrán sajtó is megjegyezte, jórészt épp Orbánék «útlevél-osztogatásának» eredményeként.

Az igazi gond az igen sajátos szemléletű béketeremtő elképzeléssel van. 

Híradások szerint miniszterelnökünk nagyra értékelte azon kezdeményezéseket, amelyeket Ukrajna elnöke tett a béke érdekében, ugyanakkor érdekes javaslattal állt elő. «A nemzetközi diplomácia szabályai lassúak és komplikáltak. Azt kértem az elnök úrtól, hogy fontoljuk meg, nem lehetne-e a sorrendet megfordítani és egy gyors tűzszünettel fölgyorsítani a béketárgyalásokat. Egy határidőhöz kötött tűzszünet, amely lehetőséget ad a béketárgyalások felgyorsítására: ennek a lehetőségeit mértem föl» – mondta Orbán.

Lehet ezt új kezdetnek, közös bizalomépítésnek, a soros elnökség huszáros nyitányának nevezni, miként a kormánylap, de alapvetően mégiscsak azt jelzi, hogy Orbán egy maga alkotta álomvilágban él és a való világot próbálja ehhez idomítani. A nemzetközi diplomácia szabályai valóban lassúak és komplikáltak, akárcsak a demokrácia és a jogállamiság szabályai, de ez a lassú és aprólékosan szabályozott mechanizmus garantálja azt, hogy a szabad és demokratikus világ az is maradjon. Ez a biztosítéka annak, hogy a nemzetközi diplomácia ne tévedjen az orbáni tévútra, ne keverje össze az agresszort az áldozattal. Olyan ez is, mint a foci – látványosabb lehetne a mérkőzés, ha a lesgólokat is megadnák, de mégsem kezdeményezi senki ezt az újítást, mert nem szülne igazságos eredményt.

Zelenszkij briliánsan reagált a huszáros magyar felvetésre: Ukrajna «igazságos békét» akar, ehhez kéri a támogatást.

És egy szót sem szólt arról a cinizmusról, hogy a kijevi «kölcsönös bizalomépítő» tárgyalással egyidőben a magyar külügyminiszter telefonon «egyeztetett» orosz kollégájával.”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2024. július 07. 09:09
"útlevél-osztogatás" Már csak 60ezer magyar. Igen, és miért, kik miatt? És csodálkozik a sok suttyó, hogy hazaárulónak tartjuk őket. Hülye picsa! Az ukránok azt csinálták, mint az a focista, aki a meccsen folyamatosan lökdösi, észrevétlenül bokán rugdossa a csatárt, aztán egyszer kap tőle egy akkorát, hogy kirepül a pályáról és viszik a mentők. Az oroszoknak nem volt szándékukban megtámadni Ukrajnát jó hosszú ideig, de addig provokálták őket, amíg ez lett belőle. Emlékszem a háború kitörésekor minden egyes buznyák EU-s vezető 50-szer elmondta, hogy "unprovoked". LÓFASZT!
Toronyőr
2024. július 06. 14:57
Egy átlag balos ellenzéki élete: 1. Saját frusztrációjába belehülyülve fröcsög a facebookon. 2. Szerinte a jégesőtől kezdve a merevedési zavaraiig mindenről a zOrbán tehet 3. Választás előtt valami hasonszőrű jó pénzért elhiteti vele, hogy "zárul az olló" 4. Szarrá verik a választáson. 5. Megpróbál a többi tyúkmellűvel az utcáról kormányt váltani. 6. 5 perc múlva telefújják a pofáját könnygázzal. 7. A saját anyját is letaposva menekül vissza Újlipótvárosig 8. Ettől még frusztráltabban fröcsög tovább a facebookon 9. Ezt ismételgeti már 13 éve.
Dixtroy
2024. július 06. 11:37
Remélem Orbán felajánlotta, - ha már igazságos békéről van itt nagyba szó - hogy Ukrajna kivonul az ideiglenesen megszállva tartott Kárpátaljáról, cserébe elintézi neki Putyinnál, hogy a mostani harci állás lehet a megmardó Ukrajna területi határa. Ez tök igazságos lenne legalább.
Dixtroy
2024. július 06. 11:35
A ti szátokból az "igazságos" nem hangzik hihetően. Főleg, hogy tőletek igazság mindenkinek jár, kivéve a magyaroknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!