Tragédia történt a Balatonnál, a világ legnagyobb pontyfogó versenyén

2024. április 27. 20:05

Másfél óráig küzdöttek a mentők az egyik horgász életéért, de se sajnos nem tudták megmenteni.

2024. április 27. 20:05

Nyitókép: Pixabay

 

Az egyik versenyző rosszul lett és elhunyt a világ legnagyobb pontyfogó versenyén – közölték a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC) szervezői a Facebookon.

„Egészségügyi okok miatt elhunyt az egyik versenyzőnk. Az Országos Mentőszolgálat helikopteres egysége mindent elkövetett, hogy megmentsék az életét. Az IBCC őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt családjának” – írták.

A Fishing&Hunting televíziós csatorna műsorában elhangzott, hogy a 40 éves horgász életéért másfél órán küzdöttek a mentők, de nem sikerült megmenteni.

Arról a Mandiner is beszámolt, hogy a verseny legnagyobb hala és egyben az új balatoni pontyrekord egy 35,625 kilogrammos tőponty lett, amelyet a siófoki Aranyparton fogtak ki. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kokrowatz-0
2024. április 28. 16:55
egy ember fuldoklik a balatonban, kétségbeesetten kiabál a part felé: -horgászok! horgászok! mire azok: -mi is, de mi nem kiabálunk!
törölt felhasználó
2024. április 28. 11:28 Szerkesztve
"Egészségügyi okok miatt"... Igen, a Nyugaton az "oltások" miatti haláleseteket, szűkebben a hirtelen szívmegállásokat (SADS) nevezik így: "egészségügyi esemény"... .
pesszimista
2024. április 27. 22:08
Nyugodjon békében! Én sem horgászom soha, mégsem haragszom rájuk. Igaz én megtermelem azt a nagy halat , amit ők kifognak.
kar-6-alom
2024. április 27. 21:27
Úgy látom, hogy az előző hozzászólók nem igazán rajonganak a horgászatért, ami nem is baj, csak a gúnyolódást nem értem. Én imádok horgászni. Igaz, nem tartom sportnak, inkább egy logikai/stratégiai+ügyességi játéknak. Akik azt gondolják, hogy a horgászat unalmas semmittevés, bambulás, azok hatalmasat tévednek! Nálam ez fokozott szellemi munka, amely már otthon elkezdődik a meglátogatandó vízhez illő etetőanyag kiválasztásával, a szerelék átvizsgálásával, a horgok, előkék megkötésével, stb, majd a tóparton folytatódik hely kiválasztásával, a beetetéssel, a szerelék összeállításával... Nem is folytatom. Azt nem állítom, hogy nem lennék meg nélküle, de szerintem ez egy tartalmas, élménydús szórakozás egyedül is, de társaságban még inkább. Az elhunyt horgásztárs családjának részvétem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!