Orbán Balázs az EU-csúcson: Európa vezetői továbbra is háborúpárti álláspontot képviselnek

2024. április 18. 20:58

Az első és legfontosabb prioritás számunkra Magyarország békéjének és biztonságának szavatolása – jelentette ki a miniszterelnök politikai igazgatója csütörtökön Brüsszelben .

2024. április 18. 20:58

Nyitókép: Orbán Balázs Facebook-oldala

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, április 17 és 18-án rendkívüli EU-csúcsot tartanak Brüsszelben, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz. A magyar kormányfőt a rendezvényre politikai igazgatója, Orbán Balázs is elkísérte, aki a találkozó zárónapján egy rögtönzött sajtótájékoztatót is tartott az Európai Tanács épületében.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Balázs: Európa vezetői továbbra is háborúpárti álláspontot követnek

Mint a Hirado.hu tájékoztatott, a sajtó EU-csúcson megjelent képviselőinek nyilatkozva a magyar politikus aláhúzta:

Magyarország továbbra is egyedül van békepárti álláspontjával.

Pedig mint Orbán Balázs rámutatott: az orosz-ukrán konfliktusnak nincs fegyveres megoldása, és „minél előbb a tárgyalóasztalok mellé tudunk ülni, annál több életet tudunk megmenteni, és annál előbb tudjuk minimalizálni a harmadik világháború kitörésének kockázatát”. Ennélfogva amíg ez a stratégiai irányváltás megtörténik a többi ország részéről is, addig

Orbán Balázs szerint az első és legfontosabb prioritásunk Magyarország békéjének és biztonságának szavatolása.

„Ezt úgy látjuk megvalósíthatónak, hogy minden háborús készülődésből kimaradunk, továbbra is nemet mondunk a fegyverszállításra, és nem engedjük, hogy az uniós katonai támogatást érintő döntésekben bármilyen módon is magyar részvétel történjen. A magyar nemzeti prioritások mentén nem veszünk részt azokban az együttműködésekben, amik nem szolgálják hazánk érdekét. Biztosítjuk, hogy Magyarország semmilyen módon ne tudjon olyan színben feltűnni a világ vagy a háborút viselő felek színe előtt, mintha a konfliktus részese lenne” – fejtette ki a kormányfő politikai igazgatója.

A közelgő EP-választásról

Orbán Balázs a közelgő EP-választás kapcsán arra is kitért, hogy „a baloldal, a zöldek és a liberálisok előznek a parlamentben, és nagy nyomást gyakorolnak a konzervatívokra, 

ezért a konzervatív erőknek össze kell fogniuk.”

A politikus ezután azzal folytatta, hogy „a változó politikai környezet” példája volt a közelmúltban a Nemzeti Konzervatív Konferencia körüli botrány is például, melynek kapcsán a tanácsadó kijelentette: „veszélyes” és „elfogadhatatlan” az a döntés, hogy egy rendezvényt politikai okok miatt megpróbált betiltani a brüsszeli polgármester.

Emlékezetes: a rendezvényt végül a bíróság engedélyezte és ugyan a harmadik helyszínen, de megtartották, ahol a magyar miniszterelnök is felszólalt.

Lehetőség a változásra

Az EU-csúcs második napjának fő témáját, Enrico Letta volt olasz miniszterelnök jelentését – ami az uniós egységes piacot és az EU gazdasági versenyképességét vizsgálta – a politikai igazgató úgy kommentálta: 

ha Brüsszel további kompetenciákat kapna, az problémákhoz vezetne, ezért a magyar kormány ezt nem támogatja”.

Orbán Balázs rámutatott arra is: az európai parlamenti választás lehetőséget ad a „békepárti erőknek, hogy leváltsák a háborúpárti uniós vezetőket.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­­ö­­g­­ö­­s­­ ­­­l­­á­­­n­­­y­­o­­k­ ­v­­­á­­r­­­n­­­a­­­k­­ ­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
lauderstenonis-2
2024. április 19. 10:38
Az eszed tokja háborúpárti álláspont. Putyinnak van háborúpárti álláspontja.
Zjzj
2024. április 19. 02:56
Európa vezetői továbbra is háborúpárti álláspontot képviselnek Ellenben Putyler es zorban bekeparti politikajaval…
2024. április 18. 23:40 Szerkesztve
Blamázska, ez blamázs, mintha te csináltad volna! (mint a börtön kárpótlási törvényt)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!