Már 2023 decembere előtt egyszámjegyű lehet az infláció a KSH új elnöke szerint

2023. június 14. 10:19

Kincses Áron szerint az infláció 2023 januárjában volt csúcson.

2023. június 14. 10:19
null

Interjút adott a Magyar Nemzetnek Kincses Áron, a KSH június 11-én kinevezett új elnöke. A beszélgetésben többek között kérdezték az inflációról is, erről szólva Kincses elmondta, hogy bár „sajnos egyikünknek sincs varázsgömbje, amivel a jövőbe lát, trendeket viszont látunk, rendelkezésünkre állnak hosszú idősoros adatok”.

Szerinte az infláció 25,7 százalékos értéke már 2023. januárban elérte a csúcsot, az emelkedés megtört, az infláció értéke hónapról hónapra csökkent az előző év azonos hónapjához viszonyítva. 

Elmondása alapján a májusi 21,5 százalékos érték már az elemzői várakozástól is alacsonyabb volt, a következő hónapokban a csökkenés dinamikája pedig tovább gyorsulhat. Kincses szerint az előző, áprilisi hónaphoz viszonyítva havi alapon pedig 0,4 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak, erre utoljára 2020 novemberében, vagyis két és fél éve volt példa.

Összességében elmondható, hogy 2023 decembere előtt egy számjegyű lehet az infláció Magyarországon”

– értékelt. 

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2023. június 14. 17:49
-zsoltkom- "Már 2023 decembere előtt egyszámjegyű lehet az infláció " Ciki, a KSH Kincses Áron nem tájékozott a Fideszből... ""Ha véget ér a háború, nem lesz infláció" – mondja a magyar miniszterelnök" https://n9.cl/5i84s Gulyás Gergely... "Akár évekig is tarthat a háború" https://n9.cl/i58bj Tehát Kincses Áron újonnan kinevezett nem jó statisztikát csinál... de az is lehet, hogy hazudik. Mondjon inkább időjárásjelentést. Vagy még inkább... menjen a mostani kormány. El a fenébe. És mindjárt egy jegyű lesz az infláció.
budihazi gabriellák
2023. június 14. 15:13
Infláció csökkenés, mi?:DDDDDDDDDDDDDDDDD Brutálisan emeli az adókat az Orbán-kormány Az üzemanyagokért, a dohány- és alkoholtermékekért is többet kell majd fizetni jövőre a tervezett kormányzati adóemelések miatt. A kormány tovább fogja emelni a dohány- és alkoholtermékek, üzemanyagok jövedéki adóját, emellett a népegészségügyi termékadóként elhíresült chipsadót is megemelik majd. Arról már beszámoltunk, hogy a magánszemélyek megtakarításait megsarcolja a kormányzat, de további sápot is lehúzna az emberekről. Ha valóban olyan mértékben emelik meg az üzemanyagok jövedéki adóját, ahogyan az a kedden benyújtott, 2024-es adócsomagban szerepel, akkor január elsejével nagyjából átlagosan 40-41 forinttal fognak drágulni az üzemanyagok Magyarországon – mondta a Pénzcentrumnak Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.
Pelso j.
2023. június 14. 15:10
Aha. Úgy négyhavonta egyszámjegyű.
budihazi gabriellák
2023. június 14. 15:09
Eddig másfél százalékot (!) csökkent az orbáninfláció most 24,5% és még majd most jönnek a brutális orbánadók ami után természetesen tovább fog nőni az orbáninfláció!! :DD Gyógyszerek élelmiszerek ára jövőre a többszörösére fog emelkedni! És csak itt ebben a szétlopott és elkurt putriban!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!