Vásárhelyi: Vajon van-e, aki elítéli a hajdani Demokratikus Ellenzéket azért, mert külföldi pénzekből finanszírozta működését?

2023. július 10. 18:23

A baloldali megmondóember is kifejtette véleményét az ellenzék kampánypénzeivel kapcsolatban.

2023. július 10. 18:23

Vásárhelyi Mária a Facebookon jelentkezett be és fejtette ki véleményét az ellenzék külföldi kampánypénzeivel kapcsolatban.„

„Vajon van-e, aki elítéli a hajdani Demokratikus Ellenzéket azért, mert más forrás híján, külföldi pénzekből finanszírozta működését. A DE-t elsősorban Magyarországról emigrált magyar állampolgárok támogatták, azért, hogy a pártállami rendszerrel szemben kritikus hangok is megjelenhessenek, ha nem is az első, de legalább a második nyilvánosságban é

Ezt is ajánljuk a témában

s hogy a kritikus gondolatok minél nagyobb közönséghez eljussanak a szamizdat kiadványok segítségével” – fogalmazott.

Hozzátette: „Ugyanígy elsősorban külföldi adományokból támogatták a SZETA-t (Szegényeket Támogató Alap) És külföldi magánszemélyek, konkrétan elsősorban Soros György magánadományai tették lehetővé, hogy a pártállami rendszer romjain épülni kezdjenek azok a civil szervezetek, amelyekből később kinőttek a demokratikus pártok. 

 

A legtöbb támogatást azok a fiatal civilek kapták, akik ezen támogatások segítségével megszervezték későbbi pártjukat, a fideszt”. 

 

„De jutott támogatás a KDNP előd szervezeteinek is. És mindannyian örültünk annak, hogy voltak olyan önzetlen, hazafias érzelmű, külföldi magánszemélyek, akik fontosnak tartották, hogy Magyarországon megerősödjenek azok a politikai és civil szervezetek, amelyek alternatívát kínáltak a diktatúrával szemben, akik anyagi áldozatot is vállaltak azért, hogy Magyarország demokratikus jogállammá váljon” – vélekedett Vásárhelyi.

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2023. július 14. 18:40
Ezzel indult(!) a rendsz.váltás "kisiklatasa".
Hangillat
2023. július 10. 23:29
VM szerint a 'baloldal' az egyedüli letéteményese az igazi demokráciának; egyéb hatalomgyakorlás 'hibrid', 'autokrata' stb.VM térdharisnyájából való főzet is minőségibb, mint Jobb Juliska ínséglevese.
SzaboGeza
2023. július 10. 23:17
Mariska! a külföldi pénzből finanszírozott DEMOkLATIZMUST, hazaárulásnak hívják!!!!
kovsa
2023. július 10. 22:00
"akik anyagi áldozatot is vállaltak azért, hogy Magyarország demokratikus jogállammá váljon” – vélekedett Vásárhelyi." - Tehát Mo. demokratikus jogállam. Köszönjük Vásárhelyi asszony. Hirdesse ezt minden fórumon , minél nagyobb körben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!