A Magyar Honvédség parancsnokával folytatott megbeszélést Novák Katalin

2022. augusztus 30. 16:08

Az államfő szeptember 13-án kétnapos látogatásra megy Koszovóba, ahol megtekinti a KFOR-erőket.

2022. augusztus 30. 16:08
null

Novák Katalin köztársasági elnök, a honvédség főparancsnoka kedden hivatalában fogadta Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát. A mintegy egy órán át tartó megbeszélésük után a Sándor-palota Tükör-termében Ruszin-Szendi Romulusz a sajtónak elmondta: egyebek mellett arról tájékoztatta az államfőt,

miként igyekeznek felgyorsítani a készenlét fokozását, hogyan tudják mobilizálni a honvédséget.

Megvitatták a Magyarországot érintő két konfliktusövezet helyzetét is; áttekintették az orosz-ukrán háború tapasztalatait, valamint a Nyugat-Balkán, kiemelten Koszovó biztonságának kérdéseit. Kun Szabó István, a köztársasági elnök főhadsegédje azt emelte ki, hogy

Novák Katalin támogatásáról biztosította a honvédség parancsnokát.

Azt is elmondta: az államfő szeptember 13-án kétnapos látogatásra megy Koszovóba, ahol megtekinti a KFOR-erőket és megbeszélést folytat a KFOR-misszió magyar parancsnokával, Kajári Ferenccel.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. szeptember 01. 02:01
A kompromittálódott parancsnokot le kell váltani, és Novák Katalin a jövőben mellőzze a Honvédség dolgaiba való beleszólást vagy annak a bárminemű látszatát. Bocs, de ennek a parancsnoknak, aki egy dilettáns nőnek engedelmeskedik, ezentúl nem hiszem el, hogy meg tudja védeni a hazát.
sorivo4
2022. szeptember 01. 01:56
A nő túl messzire megy. A köztársasági elnök hivatalosan a hadsereg főparancsnoka is. De emlékszel te arra, hogy Áder János találkozott volna bármikor is a Honvédség parancsnokával és annak eligazítást adott volna? Pedig ő legalább férfi volt, és volt bajsza is. De tisztában volt vele, hogy nem ért hozzá.
sorivo4
2022. szeptember 01. 01:24
Innentől viszont veszélyben vagyunk. Mert a főparancsnokunk egy inkompetens nő.
sorivo4
2022. szeptember 01. 01:24
Mert elméletben így van, de attól még nem kell be is vállalnia. Ilyet még köztársasági elnök nem tett. Főleg nő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!