Varga nem kérdezte meg a NAV-elnököt, hogy kitiltották-e

2014. október 21. 15:17

A nemzetgazdasági miniszter egy más témában tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre elmondta: nem kérdezte meg az Amerikából való kitiltással hírbe hozott Vida Ildikót, a NAV elnökét, hogy igazak-e az erről szóló hírek. „Ha valakinek van információadási kötelezettsége ebben az ügyben, akkor az az amerikai fél” – mondta Varga Mihály.

2014. október 21. 15:17

Varga Mihály a jövő évi adószabályokról tartott sajtótájékoztatót, mikor megkérdezték tőle: érdeklődött-e a NAV elnökénél arról, hogy valóban kitiltották-e Amerikából. Vida Ildikóról a sajtóban jelentek meg találgatások, hogy rajta van a korrupció miatti tiltólistán, és a NAV részéről ezt nem is cáfolták.

A nemzetgazdasági miniszter azt válaszolta, hogy minden, az adóhivatal elnökének munkavégzésével kapcsolatos információ el kell, hogy jusson hozzá, ilyen információt pedig nem kapott.

Ugyancsak kérdésre elmondta, hogy nem tett fel ezzel kapcsolatban külön kérdést Vida Ildikónak, ahogyan a hivatal többi munkatársát sem kérdezte végig arról, érintett-e esetleg az ügyben.

„Ha valakinek van információadási kötelezettsége ebben az ügyben, akkor az az amerikai fél” – mondta Varga Mihály.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. október 22. 12:49
Így működik a FIDESz-maffia állam: "Egy vállalkozó megelégelte, hogy egyes kínai kereskedők nyomokban sem fizetnek adót, a számla olyan ritka tőlük, mint a fehér holló, ha pedig akad is, néha kínai nyomdában előállított, sorszám nélküli, szabálytalan, esetleg képeslap hátoldalát használják erre. Időpontot kért és kapott a nemzetgazdasági minisztertől, elmondta, hol lehetne fülön csípni az adócsalást nagyüzemben nyomó távol-keleti árusokat, erre az adóhatóság egyik elitegysége két hét múlva hozzá szállt ki ellenőrzésre. Ezermilliárdok nyomában." Forrás: https://kuruc.info/r/2/134687/
bora
2014. október 22. 00:11
Ez a Varga is egy idióta, ráadásul hazudik. Tényleg el kéne hinnem neki, hogy nem kérdezte meg? Ő a főnöke, naná, hogy meg kell kérdeznie, és meg is tette, biztos vagyok benne. Csak épp most azt találták ki a fideszben, hogy az amerikai félnek kéne elárulni a neveket. Amit tudják jól, nem fog megtenni, mert nem publikus, akire taertozik, az tudja. És gondolom a kormányfő is tudja. Ez egy színjáték. Ha valóban nem tudnák, azt jelentené, hogy végtelenül alkalmatzlanok mindenféle kormányzati szerepre. Egyébként tényleg azok.
=nessuno=
2014. október 21. 22:17
Ha nem kérdezte, akkor biztosan tudta, hogy kitiltották. Ennél kisebb dolgokért is azonnal telefonálnak...
na még ez is
2014. október 21. 21:18
Életszerű történet, miszerint napok óta hangos a sajtó Vida Ildikó nevétől, Varga pedig annyit nem tesz, hogy megkérdezze: Igaz ez Ildikó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!