Kényszer, érdek

2012. január 07. 13:58

Mondhatjuk persze, hogy nem Magyarország van válságban, hanem az euróövezet, ám azt gondolom: ha az euróövezet válságban van, akkor Magyarország különösen.

2012. január 07. 13:58
Cséfalvay Attila
Kisalföld

„»Megálljunk, Béláim, előbb kijelölöm, meddig kell tolni: ez a jel« – mutat a földre tett kabátjára száz, a kocsmát »arrébb toló« embernek Kállai Ferenc a Legényanya című filmben. Miközben egy német(!) rendszámú kocsi sofőrje ellopja a kabátot, az erőlködők fogják a fejüket, mondván, rátolták az épületet a ruhadarabra.

Nagyjából hasonlóképp járt a kormány is a jelként maga elé kitűzött pénzügyi függetlenségi akcióval: mostanra úgy tűnik, kénytelen-kelletlen maga alá temethette elveit e kérdésben. Orbán Viktor 2010 júliusában még úgy fogalmazott: »az IMF-től való szabadulás« egy lépés a nemzeti önrendelkezés irányába. Mára azonban a helyzet alapvetően megváltozott: ennek kétségtelenül egyik fő oka az európai gazdasági környezet bizonytalansága. A másik azonban idehaza keresendő: a »függetlenségi harc«, a bankadó, a végtörlesztés, a Magyar Nemzeti Bank és az Európai Bizottság elnökével való viaskodás, a magánnyugdíj állami kézbe vétele most már kicsapta a biztosítékot az unióban is. Mondhatjuk persze, hogy nem Magyarország van válságban, hanem az euróövezet, ám azt gondolom: ha az euróövezet válságban van, akkor Magyarország különösen. (...)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
torresG4
2012. január 08. 14:54
http://www.youtube.com/watch?v=1ul4ZoeJV_s
OmegaMale
2012. január 07. 17:30
Olvassátok és bőgjetek együtt az ellenzékkel: http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/bankok_es_orszagok_melyeket_magyarorszag_fertozott_a_heten.161049.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox A bevezető maga az EPIC FAIL XD A legnagyobb hitelezőink a saját tökükbe szúrták a bökőt, amikor a nyakunk köré tekerték a hurkot. Nem gondolták végig, hogy az állampapír egy államcsőd után WC-papírrá változik? 12%-on vettétek? Királyok vagytok, a görögök adnak 50-re is... XD Ha kicsinálsz, ki fogja Neked kifizetni a hozamot, Te Rockefeller ??? Nézzétek a grafikont is, az első 6 ország pont az, aki ekéz minket szünet nélkül... Hiába, együtt sírunk, együtt nevetünk! Most már mindenkinek világos, hogy pl. a csiribiri belgák miért találtak ki minket egyik napról a másikra? És a fhanszia násszi kahikatuhha apropója is dereng már? Tetszettek volna hagyni minket, hogy a piacról finanszírozhassuk magunkat... az sem lett volna drágább. Fertőzés, mi? Ezzel számolni kellett volna, haversrácok. Ha megpróbáltok *levágni* egy testrészt, mert éppen fáj, akkor ömleni kezd a vér és lesz fertőzés dögivel! Megérte? OFF Aki a Portal 2-t végigvitte, annak ez a dilemma ismerős lehet a végéről: "The best solution to a problem is usually the easiest one and i'll be honest, KILLING YOU IS HARD. ... I had a pretty good life... and then you showed up. You dangerous, mute, lunatic. So you know what? You win. Just go. It's been fun, don't come back." http://www.youtube.com/watch?v=L9IWQwIJZHo ON
Viktus
2012. január 07. 16:25
Élelmiszersegély küldését kérte az Egyesült Államoktól a Kim Dzsong Un vezette új észak-koreai vezetés - jelentette szombaton a Kyodo japán hírügynökség . Megfigyelők szerint a phenjani kérés arról tanúskodik, hogy Észak-Koreában továbbra is igen súlyos az élelmiszerellátás helyzete. Ennek megoldása a Kim Dzsong Un vezette új vezetés elsődleges feladata. - Nekik sem nagyon jön be ez a "szabadságharcosdi" ...
pityesz74
2012. január 07. 16:20
"az ökör kormányod pont aláásta nemzeted jóhírét." Nos azt már nem kellett aláásni, mert nem az Orbán baszta át az egész Úniót is hamisított adatokkal. Másként meg faszfej az anyádnak az a hülye gyermeke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!