Halász Bence: Az ezüstéremnél is többet szeretnék! (VIDEÓ)

2024. augusztus 05. 22:43

A magyar atlétika újdonsült olimpiai ezüstérmese számára igazán emlékezetesre sikeredett a 27. születésnapja. Bence a második hely elérésének hátteréről és arról is nyilatkozott a Team Hungary YouTube-csatornáján, hogy milyen rituálét vett át a portugál futballklasszis Cristiano Ronaldótól.

2024. augusztus 05. 22:43
HALÁSZ Bence

Nyitókép, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

„Elég nagy dobásra készültem, de szívemből mondom: nem ez a dobókör volt számomra, amely ezt lehetővé tette” – így kezdte a magyar atlétika dobóklasszisa a beszélgetést, miközben hazafuvarozták az olimpiai faluba. Az interjú során az is szóba került: 

a több mint hétkilós kalapácsot mintegy másfél másodperc alatt gyorsítja fel 100 km/óra sebesség fölé,

s hogy ha valaki 80 méter körüli teljesítményre képes (a szombathelyi Dobó SE kitűnősége 79,97-tel lett második a kanadai Ethan Katzberg mögött), ez 400 kiló tömeggel hat vissza a sportoló testére. Ezt pedig el kell bírni!

Halász Bence hozzátette: a Párizsban nyert ezüstérem egy nagyon szép mérföldkő a pályafutásában; edzőpartnerétől, Pars Krisztiántól (a 2012-es londoni olimpia aranyérmesétől) sok nüanszot tudott ellesni, és hogy mit kell éreznie egy jól sikerült dobás közben.

GYULAI Márton; HALÁSZ Bence
Halász Bencét Gyulai Márton, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója is köszöntötte Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Azt is megtudhattuk: Bence édesapja szintén dobóatléta volt, és azért nem tudta élőben megtekinteni fia káprázatos teljesítményét, mert a mezőgazdasági munkákat még egy olimpia miatt sem lehet félbeszakítani –

 „egy görögdinnyének nem lehet azt mondani, hogy majd öt nap múlva jövök!”

A beszélgetés során kihagyhatatlan volt, hogy Halász Bence a születésnapján szerzett olimpiai ezüstérmet, de ugyanezt már Tokióban is megtehette volna, hiszen három éve is e számára jeles napon rendezték a kalapácsvetés fináléját. „Tüske is maradt bennem, hogy akkor nem sikerült bejutnom a döntőbe” – tette hozzá.

Az interjú végén klasszisunk azt is elárulta: „nagyon örülök ennek az eredménynek – de nem elég, még az ezüstéremnél is többet szeretnék!”

A TELJES BESZÉLGETÉS ITT TEKINTHETŐ MEG:

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zabszem
2024. augusztus 06. 00:20
Nagyon ügyes!! Hajrá csak így tovább!!! Ilyen normális sportolókra van szükség!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!