Egészen meglepően reagált Helif edzője Hámori legyőzésére

2024. augusztus 03. 22:03

Döbbenetes a szakember értékelése.

2024. augusztus 03. 22:03
null

Fotó: Mediaworks/Csudai Sándor

Hatalmas érdeklődés és felhajtás kísérte a párizsi olimpia ökölvívótornáján a női 66 kilogrammosok súlycsoportjában szereplő Imane Helif szereplését, az algériai sportoló a negyeddöntőben a kőszegi Hámori Luca ellen lépett ringbe. Az afrikai sportoló egyhangú pontozással nyert, így a magyar öklöző ötödik helyen zárt, ám így is történelmet írt, az egész ország büszke rá!

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, a magát nőnek valló algériai versenyző korábban már megbukott nemi teszten, de azt a versenyt (világbajnokságot) egy boksz szövetség rendezte, ezúttal a Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt zajlik a botrányossá váló viadal.

A Helif–Hámori meccs után a győztes úgy fogalmazott, történelmi eredményt ért el, hiszen már biztos, hogy hazája első érmét szerezte női ökölvívásban.

„Ez az első érem női ökölvívásban Algéria számára, nagyon boldog vagyok. Szeretnék köszönetet mondani, hogy a világnak és az arab világnak”idézte a BBC a sportolót.

Ezt is ajánljuk a témában

A Reuters aztán Helif edzőjét, Mohamed Chaoua-t is megszólaltatta, aki nemes egyszerűséggel áldozatként állította be a tanítványát.

Sokat szenvedett gyerekként és most sportolóként is ezen az olimpián. Hol van az emberiesség? Hol vannak a női jogokért dolgozó egyesületek? Ő áldozat!”

– hangsúlyozta a szakember.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szekértábor
2024. augusztus 13. 12:32
Hangsúlyozom, hogy AMENNYIBEN IGAZ: - hogy egy vizsgálaton xy kromoszómákat mutattak ki nála, akkor az Olimpiai Bizottságnak meg kellett volna vizsgáltatnia (az összes női versenyzőt), hogy kromoszómálisan nő-e, és nincsenek e pl. rejtett heréi, - hogy kimutatható nála egy jogosulatlan előnyt jelentő hermafroditizmus, úgy el kellett volna tiltani a női versenyszámokban való indulástól, - hogy nőként nevelkedett, és nem tudott a rendellenességéről, úgy gondoskodni a kompenzálásáról (orvosi és pszichológiai kezelés).
Skulo
2024. augusztus 06. 12:20
birozs! Te egy akkora értelmi és érzelmi fogyatékos barom vagy, hogy az már katasztrófa. A koponyádba hányni jár a lélek.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 05. 07:04
Az Orbán egy bites birkái a saját gyűlöletpropagandájuk áldozatai lettek. Megszületett, az orvosok a lába közé nézték, és mivel ott vaginát találtak, így női nevet kapott és nőként nevelték a szülei. Mi mást is tehettek? Nőtt a gyermek, és bár feltűnt, hogy a babázás helyett inkább a kisautók és a box érdekli. Majd kinövi! Látták, hogy a bokszban egyre jobban teljesít, és egyre feljebb kerül a sport ranglétrán, míg csak arra szintre nem került, hogy ebben a szintén fiús lányok által űzött sportban valaki azt nem mondta, hogy “Ez nem fair! Ez túl jó ebben! Túl erőseket üt! Ez biztosan fiú!” És innentől nem számít, hogy a lányoknak puncijuk, a fiúknak kukijuk van, mert ez legbelül valahol - akár mikroszkopikus szinten- biztosan fiú! Kit érdekel, hogy minek született és mi van a lába között! Ez akkor is férfi! De mint Szájer Jozefina trikolór pántlikás Alaptörvényéből tudjuk, ilyen kombináció nem létezik, hogy pinás férfi, ezért továbbra is nőként kezelendő! Vagy nemde?
balbako_
2024. augusztus 05. 05:33
Csak rúdugrásban ne induljon, mert a farkával leveri a lécet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!