Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Óriási csatában jutott BL-döntőbe a Győri ETO KC – magyaros ellenfele lesz a fináléban?

2024. június 01. 16:52

A dán Esbjerg elleni elődöntőben egyetlen gólt őrzött meg tetemes előnyéből a kisalföldi gárda.

2024. június 01. 16:52

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Rögtön egy remek hírrel szolgált az idei, budapesti női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four, miután a szervezők bejelentették, hogy további három évig, 2027-ig a magyar főváros ad otthont a sorozat négyes döntőjének. Korábban a Papp László Sportaréna, 2022-től az utóbbi években már az MVM Dome.

Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, a Győri Audi ETO KC ezúttal is helyet követelt magának a négy topcsapat között:

az első elődöntőben a dán Esbjerg csapatával nézett farkasszemet a kisalföldi gárda, amely a hatodik sikeréért száll harcba.

Ezt is ajánljuk a témában

A dánok kezdtek jobban, néhány perc után már háromgólos előnyben voltak, a győri időkérés azonban rendezte a fejeket, a 10. percre utolérték ellenfelüket. Miután az északiak egy nyolcperces gólcsenddel is megküzdöttek, a győri fölény után is fel tudtak állni, a játékrész hajrája azonban ismét a zöld-fehéreké volt, négygólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A fordulás után néhány perccel a magyar gárda már hattal is vezetett, a vége mégis izgalmas lett. Szépen fokozatosan dolgozta le a hátrányát a sztároktól hemzsegő dán együttes, az utolsó öt percre minimális győri előnnyel fordultak rá a csapatok, ám Per Johansson együttese egyetlen gólt sikeresen megőrzött az előnyéből, így készülhet az újabb BL-döntőjére!

A két csapat eddig hatszor találkozott egymással, és minden alkalommal az ETO győzött – a statisztika most már hétből hetet mutat! Ha a fináléban azonban nem a magyar gárda nyer, 2004, vagyis húsz év után zárhat ismét trófea nélküli szezont.

Az európai szövetség erősorrendjét a Metz vezeti, a Győr a második, az Esbjerg a harmadik, a Bietigheim pedig a negyedik helyen áll.

A másik ágon a francia Metz HB a nagy meglepetésre elődöntőbe jutott Bietigheimmel mérkőzik, a német együttesnek három magyar kézilabdázója is van: Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi és a térdműtét után gyógyuló Szikora Melinda.

A négyes döntő programja (MVM Dome):
elődöntők:
Team Esbjerg (dán)–Győri Audi ETO KC 23–24 (9–13)
18.00 Metz HB (francia)–SG BBM Bietigheim (német)
vasárnap, helyosztók:
15.00 a 3. helyért
18.00 döntő

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-119
2024. július 05. 18:17
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­­­k­­­e­­l­d­ ­­­a­ ­s­z­e­x­­­i­­­ ­p­u­­n­­­c­i­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
pollip
2024. június 02. 19:41
Hatalmas gratula a BL megnyeréséért:-)))))
ekeke1
2024. június 02. 10:23
edico "Sajnos a magyar játékosok csak dekorációnak vannak mindkét csapatban. A győrieket nem nevezném magyar csapatnak." Ugyan hagyjuk már ezt az ócska demagógiát...Profi csapatsportban mindenhol ez van ha eredményeket akarnak elérni. Ott volt a tegnap este a foci BL győztes Real Madrid. A spanyol foci nem nevezhető kutyaütőnek, Európa- és világbajnoki címmel.. És mégis, hány spanyol volt tegnap a Realban? A kapus belga, a csatárok brazilok, középpályán németet váltott horvát.Ez a profi világ realitása. És a BL cím, olasz edzővel. Magyarok is részt vehetnek ebben a körforgásban, mostanában kezdenek is menni,kézilabdában is, de fejlődni kell, nyelveket beszélni, profinak lenni.
edico
2024. június 02. 08:12
Sajnos a magyar játékosok csak dekorációnak vannak mindkét csapatban. A győrieket nem nevezném magyar csapatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!