Elárulta terveit Dzsudzsákék új vezetőedzője, aki továbbvinné a Fradinál alkalmazott játékszemléletét (VIDEÓ)

2024. szeptember 03. 19:04

A DVSC kétéves szerződést kötött a magyar szakemberrel, aki külföldi ajánlatot mondott vissza a Loki kedvéért.

2024. szeptember 03. 19:04

Nyitókép: dvsc.hu

 

Azt már pénteken bejelentette a klub – ahogy azt honlapunk is megírta –, hogy szeptember elsejétől Máté Csaba a Debreceni VSC labdarúgóinak új vezetőedzője. Elődje, a szerb Szrdjan Blagojevics az Újpest elleni 3–0-s vereséget követően távozott a kispadról. A hétvégén a megbízott edzővel, Dombi Tiborral 3–1-re nyertek a piros-fehérek a ZTE ellen. Az 54 éves, szekszárdi születésű Máté most részleteket is elárult, milyen focira számíthatnak tőle, mit szeretne látni a pályán Dzsudzsák Balázséktól.

Ezt is ajánljuk a témában

Az M4 Sportnak adott interjúban a vezetőedző elmondta, az elmúlt egy évben már hiányzott neki a munka, a közeg, az öltöző, az edzések és mérkőzések hangulata, nagyon várta már azt a kihívást, amiről úgy érezte, érdemes belevágni. Leszögezte, Debrecenben sem változtat azon a szemléleten, amit a Ferencvárosnál mutatott.

„Természetesen a játékosok minősége meghatározza, hogy ebből mennyi gól születik, de bizakodó vagyok, hogy sikerül majd itt is sok gólt szerezni. 

Persze fontos az egyensúly, a védekezés és támadás aránya. Azért azt az extrém gólmennyiséget, amit a Fradiban lőttünk, nem gondolom, hogy meg tudjuk ismételni, de ha előre tudunk lépni a találatok számában, azt már sikeresnek mondhatjuk” – véli Máté Csaba, aki 2012 és 2023 között a Ferencváros edzői stábjában dolgozott, többek között Ricardo Monizzal, Thomas Dollal, Szerhij Rebrovval, Peter Stögerrel és Sztanyiszlav Csercseszovval is.

Ezalatt több alkalommal kapott szerepet megbízott vezetőedzőként. Legutóbb 2023 nyarán, amikor a Konferencia-liga főtáblájára vezette az Fradit. Ezalatt összesen 10 mérkőzésen irányította a csapatot, mérlege 9 győzelem és 1 vereség, valamint 39 szerzett és 10 kapott gól volt, ám hiába a jó teljesítmény, az FTC vezetősége végül nem erősítette meg pozíciójában a magyar szakembert, s szeptemberben a szerb Dejan Sztankovicsot nevezte ki, aki azóta szintén távozott a klubtól. Máté ezt követően befejezte a szakmai munkát a Ferencvárosnál. 

Tehát most a DVSC-nek és a szakvezetőnek is kapóra jött, hogy szabad. 

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy edzői filozófiája, látásmódja, játékfelfogása és gólerős támadójátéka mély nyomott hagyott a zöld-fehér és a semleges szurkolókban is, 

így komoly várakozás előzi meg debreceni munkáját. Valami hasonlót várnak el tőle a Loki-drukkerek is.

„Debrecenben megtiszteltetés dolgozni, sokszoros bajnokcsapatról, igazi fellegvárról van szó. Tudom, hogy fontos a saját nevelésű játékosok szerepeltetése, de ugyanakkor az eredményesség is. A cívisváros egy lokálpatrióta hely, ezt tisztelve érkeztünk a stábommal, a debreceni legenda Éger Lászlóval és a fiammal, Máté Rolanddal, aki már régóta az FTC utánpótlásában dolgozott. Természetesen marad a stábban Dombi Tibor és Balogh János, ők jelentik a folytonosságot. Bízom abban, hogy sikeresek leszünk” – nyilatkozta Máté Csaba, aki azt is elmondta, elég gyorsan zajlottak az események, a megkereséskor egy külföldi ajánlata is volt, de örül neki, hogy sikerült megegyezni a DVSC-vel, és itthon dolgozhat. 

Az új vezetőedző szerződése 2026-ig szóló szól a Debrecennel, de ez opcionálisan plusz egy évvel meghosszabbítható.

Az NB I-ben ötven százalékos mérleggel rajtoló, a nyolcadik helyen álló Loki legközelebb szeptember 14-én lép pályára, amikor a Békéscsabával találkozik a Magyar Kupában. Máté Csaba ezen a mérkőzésen debütál majd a kispadon, majd egy héttel később jön a Nyíregyháza elleni bajnoki derbi, idegenben.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tolmacs-0
2024. szeptember 04. 12:36
A Máté-affér óta a fradi egy morálisan értékelhetetlen klub, most viszont az fog dilemmát okozni, hogy miként lehet úgy szurkolni egy edző sikerének, hogy a ner egyik leggusztustalanabb kirakatcsapatáról van szó, jujákkal az élen...
blondibarbi
2024. szeptember 03. 21:05
Én visszavárom a Fradikához. Többet elért volna a csapattal, mint az ukrán, az orosz, a szerb, meg ez a "holland"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!