Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Kiderült, miért kapott ki Svájctól a magyar válogatott – gondolta volna, hogy ezen múlt?

2024. június 18. 15:57

Az elemző egyetlen adattal megmutatta, hogy min ment el a meccs.

2024. június 18. 15:57

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon még Bernd Storck meccselemzőjeként dolgozó, azóta a székesfehérvári klubnál és a Vasas szakmai stábjában tevékenykedő Késedi Gábor a molcsapat.hu felkérésére tekintett vissza a mieink svájciak elleni mérkőzésére. Mint írják, az elemző jelenleg nem tagja Marco Rossi stábjának, így a meglátásait úgy fogalmazta meg, hogy nem vett részt az olasz szakember taktikai értekezletein.

Ezt is ajánljuk a témában

A megszokott kezdőcsapattal

Késedi szerint a szövetségi kapitány összeállítása alapvetően nem tartogatott meglepetést, kizárólag a sérülése után visszatérő Fiola kezdőbe állítását lehetett megkérdőjelezni.

Különbözőek Fiola Attila és Bolla Bendegúz erősségei, és a párharcokban jobb Fiola bevetése mellett szólt az is, hogy adott esetben egy sorral hátrébb, a védelem jobb oldalán is képes jó teljesítményre, ezzel pedig növeli a kapitány variációs lehetőségeit”

– elemzett Késedi Gábor, majd hozzátette:

„Fiola hatékonyabban lépett be a támadásépítésbe, mint Lang, és a 60. perc környékén már egyre több passzból tudtuk felépíteni a támadásainkat. Sikerült is területeket nyernünk két beadásból, az elsőnél még kimaradt a ziccer, a másodiknál viszont már nem hibázott Varga. Rossi egyébként már a gól előtt be akarta hozni Kleinheislert, és a szépítés után elsősorban azzal tudtuk felvillantani a pontszerzés reményét, hogy Laci sokkal aktívabban mozgott az ellenfél térfelén, nem tudtak úgy nyomás alá helyezni, mint az első félidőben” – jelentette ki a Nagy Ádám helyére beálló középpályásról.

Ezt is ajánljuk a témában

Hagytuk játszani a svájciakat

A szakember szerint a svájciak a speciális hadrendjükkel teljesen széthúzták a magyar védelmet, így Granit Xhaka nagyon szabadon tudott szervezni, miután nem tudtunk vele ütközni és nem helyeztük nyomás alá.

A svájciak első gólját eredményező akció 22 passzból állt, ez 1980 óta a harmadik legtöbb passzból felépülő támadás Európa-bajnokságon”

– fogalmazott Késedi, aki arra is rámutatott, hogy hiányoztak a megállító faultok, a taktikai szabálytalanságok az első félidőben, tulajdonképpen hagytuk játszani az ellenfelet.

Az egyéni teljesítmények is elmaradtak a szokott színvonaltól, de csapatszinten sem működtünk jól, bár hozzá kell tenni, hogy nem kaptunk semmit ingyen a svájciaktól.

Magabiztosan és pontosan játszottak, nem hibáztak bele, nem tették meg azt a szívességet, hogy visszaengedjenek a meccsbe. Aztán kiderült, hogy tudunk mi játszani is…” – tekintett vissza Késedi, de az egyenlítés nem jöhetett össze, mert a hajrában kapott harmadik gól eldöntötte a meccset.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2024. június 18. 18:11
Hamarosan Olimpia! 👍
zrx8
2024. június 18. 17:06
Továbbá, hosszas, precíz szakértői elemzés után az is kimutatható a vereség okaként, hogy szarul játszottunk.
Reszelő Aladár
2024. június 18. 16:42
Elemzések megtalálták a hibákat és ezeket ki is tudjuk javítani. Az első félidő gyenge volt és ennek taktikai okai voltak, amit Rossi megára is vállalt. A második félidőre volt egy jobb periódusunk, amikor sikerült is szépíteni, majd számomra kicsit érthetetlen módon Rossi belecserélt a meccsbe, amivel kicsit megtörte a lendületet. Persze lehet, hogy addigra a lecseréltek kihajtották magukat és sokkal többet nem bírtak volna. A lényeg, hogy ezzel a továbbjutás nem úszott még el, a csapat nem lett rosszabb, a játékosok sem lettek rosszabbak. Csak az arcból kell visszavenni, kevesebb autogramot osztani és pályán is padon is jobban koncentrálni. Németország ellen pedig elő kell venni a pár éve nagyok ellen használt aggresszív védekezésünket. A meccstől függetlenül pedig meg kell verni Skóciát lehetőleg legalább 2 góllal. Ha holnap ki is kapunk, akkor ne kapjunk ki 1 gólnál többet. A csoport végén 3 pont és -1-es gólkülönbség eseténr is 90%+ a továbbjutás esélye.
Theorba
2024. június 18. 16:35
Nosza, tegyünk bele még néhány trilliárdot !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!