A Klopp-tanítvány, Dárdai-segítő Bódog Tamás a Mandinernek: Ott kell lenni a németek nyakán

2024. június 19. 05:09

A legutóbb a Hertha Berlinnél másodedzőként dolgozó tréner szerint Stuttgartban a házigazdák ellen felfogásban és agresszióban is több kell Szoboszlaiéktól az labdarúgó Európa-bajnokságon.

2024. június 19. 05:09
Kiss B. László

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Kevés magyar ismeri jobban a német labdarúgást Bódog Tamásnál. A korábbi válogatott futballista évekig játszott a Bundesligában, majd edzőnek állt, s legutóbb, a bajnokság végéig a másodosztályú Hertha BSC pályaedzője volt. Az 53 éves szakember ott volt Kölnben a magyar válogatott Svájc elleni szombati meccsén, és persze neki is nagyon fájt a 3–1-es vereség, illetve amit látott.

„Egyszerűen nem tudom, mit akartunk az első félidőben. Az első bekapott gól után megijedtünk, 

mintha nem is az elmúlt évek válogatottját láttam volna. Ilyen szinten ennyi technikai hiba nem megengedett.

 Úgy láttam, oldalra passzolgattunk, ahelyett, hogy támadások építettünk volna. A szünet után, úgy a hatvanadik perctől már azt játszottuk, ami korábban láthattunk, és megszoktunk a fiúktól. Persze kívülről mindig könnyű okoskodni, hiszen nem tudjuk, mi volt a taktika, de az biztos, és ebben szerintem a játékosok is egyetértenek velem, hogy a németek ellen felfogásban és agresszióban is több kell mindenkitől” – nyilatkozta a Mandinernek a Mainzban élő szakember.

Az 53 éves edző a szerdai ellenfelünkről azt mondta, látja a házigazdákon az önbizalmat. A két szélsőjük a középpályán, Florian Wirtz és Jamal Musiala nagyon veszélyes, rájuk különösen oda kell figyelni. A tréner szerint nem vagyunk annyira rosszak, mint azt a svájciak ellen mutattuk az első félidőben.

„Ha megnyertük volna az első meccsünket az Eb-n, akkor is a németek lennének a szerdai mérkőzésnek az esélyesei. De ez ne szegje a kedvünket, ott kell lenni a németek nyakán végig. Nem szabad területeket adni nekik, mert lefutnak minket, a passzsávokat pedig le kell zárni. 

Az utóbbi évek eredményei megmutatták, bárkit le tudunk győzni, ha fejben és taktikailag rendben vagyunk. 

De szerintem lesz ez jobb is, mint amit eddig láttunk. Legyenek Szoboszlaiék pariban végig Havertzék ellen, és aztán ott van nekünk egy plusz segítség, a magyar szurkolótábor, amely most is fantasztikus. A németeknek nincs ilyen, sőt semmilyen táboruk. Én optimista vagyok, nem kell megijednünk a házigazdától” – véli a lapunknak nyilatkozó Bódog Tamás, a Diósgyőr, a Kisvárda, a Budapest Honvéd korábbi vezetőedzője, aki Stuttgartba is elmegy drukkolni a válogatottnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2024. június 19. 06:43 Szerkesztve
Igaza van Bódognak, felemelt kézzel nincs is értelme kimenni a pályára. Magyar szívvel, harcosan! Ott van a román cigók és a tótok példája! Utóbbiak csúsztak-másztak a pályán és megverték az öntelt síkvidéki gorillákat! És még, amit Bódog nem mondott - az eddigi nagy arcból (Szoboszlai, Rossi!) alaposan vissza kell venni! Szoboszlai tavasszal nagyon keveset is játszott a Poolban! Ott már rég nem alapember! Vegyen vissza a sajtó is az eltúlzott ajnározásból! A svájci pofon az utolsó pillanatban jött, térjen mindenki észhez tőle és legyen világos, hogy hol van a helyünk a foci világában! Hajrá Magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!