Szalai mezcseréje, Dárdai debütálása, Szoboszlai terhei – törökverés után kötelező házi feladat következik

2024. március 25. 05:28

A magyar labdarúgó-válogatott továbbra is jó úton halad, hogy megdöntse Puskás Ferencék 18 veretlen meccses rekordját. Kedden Koszovó ellen, hazai pályán folytatódhat a nagy sorozat.

2024. március 25. 05:28
Szabó Péter

Fotó: a szerző felvétele

Szoboszlai Dominik góljával harcias győzelem az év első válogatott meccsén, amelyen Gulácsi hálója érintetlen maradt, debütált Dárdai Márton, Marco Rossi kapitánysága alatt háromból három a mérlegünk a jó nevekből álló törökök ellen, és tovább nyújtottuk a veretlen sorozatunkat, amely immár 2022 szeptember vége óta tart – továbbra is igaz, amióta Szoboszlai karján feszül a csapatkapitányi karszalag, nem kapott ki a nemzeti csapat! 

Zanzásítva így lehetne összefoglalni a Törökország elleni felkészülési csatát (1-0), a találkozó főszereplőinek azonban bőven volt véleményük az este kapcsán – a Puskás Aréna vegyes zónájában ki is fejtették. A török Fenerbahcében éveket játszó Szalai Attila például az ellenfél anyanyelvén is folyékonyan nyilatkozott a török sajtó képviselőinek, de magyarul is elmondta, mennyire örül, hogy ismét végigjátszhatott 90 percet, miután német klubjaiban (Hoffenheim, Freiburg) elvétve kapott játéklehetőséget.

Ezt is ajánljuk a témában

„Jól éreztem magam a pályán, az egész csapat jól dolgozott, sikerült megvalósítanunk, amit megbeszéltünk. A végén magunkra húztuk őket, de álltuk a sarat, és nullára tudtuk hozni a mérkőzést.

Örülök, hogy bízik bennem a szövetségi kapitány, ezért is dolgozom, hogy megháláljam ezt a bizalmat.

Bízom benne, hogy a klubnál változik majd a helyzetem, ezért dolgozom minden nap. Sok szeretetet kapok még mindig Törökországból, jó volt most újra találkozni a korábbi csapattársaimmal. Arda Gülerrel a mai napig jóban vagyunk, mezt is cseréltünk, örülök, hogy elkezdett játszani a Real Madridban, már gólt is szerzett, nem kis dolog ez, szurkolok neki. Ha elkerülik a sérülések, világklasszis lehet belőle” – mosolygott a Freiburgban kölcsönben szereplő Szalai Attila.

Megbecsülendő eredmény

Átesett a tűzkeresztségen Dárdai Márton, akit a 67. percben cserélt be Marco Rossi szövetségi kapitány. A Hertha BSC 22 éves védője érthetően boldog volt a kapott gól nélkül abszolvált találkozó lefújása után.

„Kicsit ugyan izgultam, de jól fogadtak a fiúk, így pedig még szebb a debütálásom, hogy nyertünk. Nagyon örülök, még nem néztem a telefonomra, apa biztos írt, egyelőre édesanyámmal és barátnőmmel beszéltem. A többiek gratuláltak az öltözőben, örülünk ennek a sikernek, de egyúttal már készülünk a keddi összecsapásra” – fogalmazott a válogatottban bemutatkozó Dárdai Márton.

Dárdai Márton a Puskás Arénában lejátszott Törökország elleni válogatott mérkőzés (1–0) után, amelyen debütált a nemzeti csapatban
Fotó: a szerző felvétele

Ezt is ajánljuk a témában

A 2023-as év utolsó és a 2024-es év első válogatott találkozóján is a kezdőcsapat tagja volt Balogh Botond, aki a második játékrész közepén épp a debütáló Dárdainak adta át a helyét a pályán.

„Nem vagyok teljesen elégedett, úgy érzem, volt néhány alkalom, amikor félúton voltam, a hazai közönség előtt való szereplés azonban rendkívüli pluszt adott a csapatnak. Ha végignézünk a törökökön, láthatjuk, hogy milyen nevekből állnak, Angliában, Spanyolországban, a Bundesligában és a Serie A-ban is vannak játékosaik. Az elmúlt meccseken elért eredményeik is tükrözik, milyen erősek, például megverték idegenben a németeket, úgyhogy meg kell becsülni ezt az eredményt. Sok dologban kell még javulnunk, de az, hogy nyertünk, nagy fegyvertény” – jelentette ki Balogh Botond, a Parma 21 éves védője.

A legbüszkébb pillanat

A csapatkapitány, Szoboszlai Dominik ezúttal is mindent megtett a csapatért, a pálya minden pontján feltűnt és megjátszható volt. A liverpooli középpályás a győztes gólt egy magabiztosan értékesített tizenegyesből szerezte meg a 48. percben.

„Játékban akartam lenni, lehet, hogy egy kicsit túlságosan mélyen helyezkedtem néha, de ez kicsit tudatos is volt. Szerintem játszottunk már jobban, is, nagyon kapkodtunk néhány helyzetben, de a végeredménnyel elégedettek lehetünk.

Azzal sincs baj, ha nekem kell visszalépni, megcsinálom azt a munkát is, nem szeretném kihúzni magamat a feladatokból.

Gondolkoztam, hogy váltsak-e sarkot a tizenegyesnél, sőt, az is megfordult a fejemben, hogy odaadom a Séfinek, de aztán mégse tettem meg. Ha a rehabilitációja alatt nem kondizott volna ennyit, akkor a végén a válla nem lógott volna be lesre” – szúrt oda egyet mosolyogva az érvénytelenített gólt szerző Schäfer Andrásnak a csapatkapitány.

A vegyes zónában utolsóként épp a hosszú sérülése után visszatérő Schäfer András tűnt fel, aki végig a pályán volt, a 92. percben szerzett góljával feltehette volna a pontot az i-re, de a játékvezető les miatt végül nem adta meg a szemfüles találatot.

„Ha megadják a gólt, az csak a hab lett volna a tortán, de nekem az is bőven elég volt, hogy az egész stadion ünnepelt. Nyertünk, ráadásul egy erős válogatott ellen. Úgy érzem, az elején nem voltunk igazán élesek, játszhattunk volna gyorsabban, ezzel együtt is megvoltak a helyzeteink, a második félidőben eldönthettük volna a meccset.

Magáért beszél, hogy 13 meccse veretlenek vagyunk, haladunk egy úton, reméljük, hogy a formaidőzítésünk is jól sikerül majd.

Hálás és boldog vagyok, hogy újra panasz nélkül itt lehetek, az hogy ekkora bizalmat kapok a kapitánytól, a társaktól, a szurkolóktól az óriási, erre vagyok a legbüszkébb egész eddigi életemben” – hangsúlyozta Schäfer András.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­­ö­­­g­ö­s­­­ ­­l­á­n­­y­­­o­k­­ ­­­v­­­á­r­­­n­a­­­k­­ ­­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Gullwing
2024. március 25. 08:30
Az Aranycsapat veretlenségi sorozata 31 meccsig tartott.
chief Bromden
2024. március 25. 08:22
A bíróküldés a sorozat megszakításában segédkezne? Miért adnak esélyt az újabb problémák generálódásának?
akkor ki
2024. március 25. 07:41
States, most a pedofilozás a divat arrafelé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!