Gulácsi és Schäfer kiváló teljesítménnyel tért vissza a válogatottba – Magyarország - Törökoszág 1–0

2024. március 22. 23:02

Dárdai Márton debütált, visszatértek sérültjeink, Szoboszlai gólt szerzett. Küzdelemes mérkőzésen nyert, és őrizte meg 13 meccses veretlenségét a nemzeti együttes a Puskás Arénában a törökök ellen.

2024. március 22. 23:02
Budapest, 2024. március 22.
Szoboszlai Dominik (j) és a török Mert Müldür a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 22-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás 

Kemény, küzdelmes mérkőzés volt, a magyar válogatott azonban Marco Rossi szövetségi kapitány 60. válogatott meccsén is megőrizte már 13 mérkőzés óta tartó veretlenségét. Gulácsi Péter és Schäfer András kiváló teljesítménnyel tértek vissza a nemzeti együttesbe, Dárdai Márton pedig jól mutatkozott be. Következik a folytaás kedden, amikor Koszovó nemzeti csapatával játszunk újabb felkészülési meccset. 

90+5. perc: Kleinheisler szemébe belekapnak. A bíró lefújja a mérkőzést és egy kis dulakodás alakul ki, amellynek végén a magyar középpályás sárga lapot kap. 

90+2. perc Kleinheisler szerez labdát és a tizenhatosnál ellövi a labdát. A kipattanó az érkező Schäferhez kerül, aki belövi, de a bíró les miatt érvényteleníti a találatot. 

90+1. perc: 4 perc hosszabbítás lesz. 

90. perc Egy török szöglet után felszabadítunk, és Kleinheisler szerez labdát középen, Bollához passzol, de a török védő szerelni tud. 

89. perc: A mérkőzés végén teli torokból biztatja a csapatot a közönség,  az egész Puskás Aréna felállva biztatja a magyar válogatottat. 

87. perc: Calhanoglu beadása után Gulácsi kezében a labda. 

86. perc: Arda Güler szöglete jön be középre, de némi pókfocit követően Styles tisztázni tud. az újabb török támadás végén Nagy Zsolt kap sárga lapot, mert a labdával együtt Yilmazt is elrúgta. A török játékost ápolni kell. 

84. perc: Szoboszlai végzi el, kifejelik. A török csapat lendületből támad de Kleinheisler és Szalai együtt megakadályozzák, hogy helyzet legyen belőle. 

83. perc: Callum Stylest rántják le, szabadrúgáshoz jutunk.  

80. perc: CSERÉL a magyar válogatott, Varga Barnabás helyett Ádám Martin, Sallai Roland helyett pedig Kleinheisler László kap lehetőséget. 

78. perc: A török szabadrúgásnál bizonytalankodott a magyar védelem, de a török támadó a tizenegyespont környnékéről elrúgott labdája mellément. 

76. perc: Három CSERE a török csapatban, Akgün helyett Yilmaz jön, Celik helyett Aktürkoglu, Yildiz helyére pedig Uzun. 

74. perc: Nagy kavarodás a tizenhatosunknál, Schäfer megpróbál a török játékos lábára rúgva egy bedobást kiharcolni, de megszerzi az ellenfél. Arda Güler kapura tekeri, de Gulácsi ezt is gyönyörűen védi. 

72. perc: Két török szöglet következett egymás után, de mindkettő kivédekeztük. 

71. perc: Gulácsi Péter óriási védést mutat be! Egy felívelt labdával Yildiz meg kapura középen egy az egyben, de lövését szögletre tolja a magyar kapus. 

70. perc: Szoboszlai szögletét kifejeli a török védelem. 

69. perc: Schäfer gyönyörűen viszi be a labdát az alapvonal mellett, és középre passzol de a vőédelem tisztáz, szöglet kkövetkezik. 

Budapest, 2024. március 22.
Magyar szurkolók a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 22-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Magyar szurkolók a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

67. perc: CSERE Dárdai Márton érkezik Balogh Botond helyett. Dárdai Pál fiának első pályára lépését ovációval fogadja a közönség. 

65. perc: Szoboszlai szépen megy befelé, de kiteszi Sallainak, aki szépen gurít az érkező Varga Barnabás elé, aki a védőkbe lövi a labdát. A törökök veszélyes kontrát vezetnek a fellazult védelmünk ellen, 

63. perc: Balogh Botond csúszik be és szerel szépen az oldalvonal mellett. Az újabb török támadás végén Akgün épp csak megcsúsztatni tudja a labdát. 

61. perc Kettős CSERE a magyar labdarúgó-válogatottnál: Kerkez Milos helyett Nagy Zsolt, Nagy Ádám helyett pedig Callum Styles érkezik. Cserélnek a törökök is, Kökcü helyett a Real Madrid ifjú tehetsége, Arda Güler jön fel. 

59. perc: Szoboszlai Dominik szabadrúgása sajnos elszáll a kapu felett.  

58. perc: 3 a 3-hoz támadunk, Szoboszlai nagy sebességgel fut balról befelé a középpályánál, és passzolná a vele helyet cserélő Sallaihoz, de őt fellöki török vődője. A bíró szabadrúgást ítél és sárga lapot ad Samet Akaydinnek. 

55. perc: Sallai szépen tekeri be a labdát balról, de jó helyen felugró Lang elől kifejeli a védelem. 

52. perc: A törökök középpályása Calhanoglu majdnem 40 méterről megeresztett óriási lövése a léc alá tart, de Gulácsi szépen védi.  

51. perc: Egy török szöglet után mi támadunk, de sikertelenül. Bolla szerez labdát és megy el a szélen, de mikor beadná, megállítja a védelem. 

50. perc: A törökök több lövéssel is próbálkoznak de a magyar védelem sikeresen blokkolja a lövéseket. 

48. perc: GÓÓÓL! Szoboszlai Dominik erőből középmagasan a kapu jobb oldalába lövi a labdát. A török kapusnak esélye sem volt. 

47. perc: TIZENEGYES – Szoboszlai Dominik szabadrúgásból íveli be a labdát, és a török védő fejéről a kezére pattan a labda. 

46. perc: Kezdődik a második játékrész. Marco Rossi cserélt, Nego Loic helyére Bolla Bendegúz érkezik. 

***

45+1. perc: Egy perc hosszabbítás lesz. Úgy tűnik egyelőre nem bír egymással a két együttes, döntetlennel ér véget az első játékrész. 

42. perc: Újabb török próbálkozás a tizenhatos vonaláról, Gulácsi megint a helyén volt. 

41. perc: Mert elmegy Nego mellett és a középen érkező Kökcühöz passzol, aki kapásból rálövi. Gulácsi nagyon véd. 

40. perc: Marco Rossi láthatóan idegesen mutogat az oldalvonal mellett. 

39. perc: Lassan építi a támadást a magyar csapat, Sallai beadását kirúgják, majd megpróbálják felhozni a labdát a törökök. Meddő mezőnyjátékkal telnek a percek. 

35. perc: Szoboszlai szögletétbe Varga Barna fejel bele, de a labda elhagyja a játékteret a kapufa mellett. 

34. perc: Szoboszlai Dominik szabadrúgását Sallai lövi kapura egészen közelről, de a török kapus óriási reflexmozdulattal védeni tud. Szöglet. Ez volt a mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete.  

32. perc: Lendületből támadhat középen Sallai Roland, de későn veszi észre a jobb oldalon szabadon érkező Negot. Szabadrúgáshoz jutunk. 

29. perc: Szalai Attila szépen szereli le a szélen elfutni igyekvő török támadót. 

26. perc: CSERE, Yilmaz mégsem tudja folytatni Müldür érkezik a helyére. 

Budapest, 2024. március 22.
Szoboszlai Dominik a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 22-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Szoboszlai Dominikot faragta a török védelem
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

25. perc: Nego jobboldali passzát követően Sallai Roland egy csel után középről 17 méterre a kaputól laposan lövi el a labdát, de a török hálóőr védeni tud. 

24. perc:  A szabadrúgást a sértett végzi el, a hosszú oldalon Sallai a levegőből belsővel visszaemeli, de a török védelem kifejeli a labdát. 

23. perc: Szoboszlaival szemben szabálytalankodnak a jobbszélen, szabadrúgás lesz. 

20. perc: Yilmaz esik össze az oldalvonal mellett – Nego lépett vétlenül a lábfejére – a török labdarúgó folytatni tudja a játékot. 

18. perc: 3 – 3 -ban támadtak a törökök, Balogh kifelé szorította Yildizt, aki azért megeresztett egy erős lövést balról, de Gulácsi a helyén volt, és megfogta a labdát. Az ismételt török támadást már nyugodtabban kivédekezzük. 

17. perc: Szoboszlai egész hátul, szinte a védelem tengelyében játszva irányítja a csapatot, sok esetben ő szabadít fel az ellenfél elől. 

15. perc: Sallai beadását követően Varga Barna odapiszkál a felszaadítani igyekvő védőnek, ezért szabadrúgás lesz kifelé. Szerencsére a magyar támadó nem sérült meg.  

13. perc: Egy bal oldalról érkező török beadás átszáll a túloldalra, az újabb passzkísérletet azonban lefüleli a magyar védelem.

11. perc: Kerkez és Nego kényszerítőzne a bal oldalon, de előbbit felrúgják, szabadrúgáshoz jutunk. Szoboszlai beívelését kifejelik, de visszakerül hozzánk a labda. 

9. perc: szép támadást követően Kerkez ad be balról, de kifejelik a török védők. 

6. perc:  Kökcü lő kapura nagyjából 18 méterről, de mellémegy a lövése. Gulácsi rajta volt. 

4. perc: Nagy Ádám jó labdaszerzése után szép kényszerítőt mutat ben Varga Barnival a jobb oldalon. 

3. perc: Most mi támadunk le egészen magasan, a török csapatot meg is tudtuk zavarni, bedobáshoz jut a magyar válogatott. 

2. perc: Letámad a török csapat, egyelőre hátul passzolgatunk, majd Szoboszlai megy el a balszélen, de nem tudja beadni a labdát. 

1. perc: Szoboszlai Dominik és Schäfer végzi el a kezdőrúgást. 

GULÁCSI Péter; MILOS, Kerkez; NAGY Ádám; NEGO Loic; SZALAI Attila; SALLAI Roland; SCHÄFER András; BALOGH Botond; LANG Ádám; VARGA Barnabás; SZOBOSZLAI Dominik
A magyar labdarúgó-válogatott kezdõcsapata a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzésen
Forrás: MTI/Illyés Tibor

Perceken belül kezdődik a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzése a török nemzeti együttes ellen. Ez Marco Rossi 60. meccse a magyar nemzeti együttes szövetségi kapitányaként. A keretben ott lesz a másfél év után visszatérő Gulácsi Péter és Schäfer András valamint az újonc Dárdai Márton is. Előbbi kettő a kezdőcsapatban is helyet kapott. A szurkolók már megérkeztek a stadionba, és a játékosok is kivonultak a gyepre. Kövessék velünk a mérkőzést élőben a Mandineren!

Magyarország–Törökország 1-0

Eb-felkészülési mérkőzés
Budapest, Puskás Aréna. V: Bartosz Frankowski (lengyel)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Balogh B., Lang, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B.  Szövetségi kapitány: Marco Rossi
A kispadon: Dibusz, Tóth B. (kapusok), Dárdai M., Mocsi, Szalai G., Bolla, Kleinheisler, Nagy Zs., Styles, Ádám, Gazdag, Horváth K., Vancsa

TÖRÖKORSZÁG: Günok – Celik, Akaydin, R. Yilmaz, Kabak – Kökcü, Yüksek – Yildiz, Calhanoglu, Akgün – Ünal. Szövetségi kapitány: Vincenzo Montella
A kispadon: Cakir, Kocuk (kapusok), Demiral, Müldür, Ayhan, Özcan, Özkacar, Kahveci, Güler, Ömür, Uzun, B. A. Yilmaz, Aktürkoglu, Yazici, Aydin 
 

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:18
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­g­ö­­­s­ ­­­l­­á­n­­y­­­o­­­k­­ ­­­v­á­­­r­­n­­­a­­k­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
llnnhegyi
2024. március 23. 11:46 Szerkesztve
PFJ® -:))) Ha szabad akkor, megkérdezném: - Politika Tudományok tanára vagy? -:))) Feltűnően sok a rajongód,aminek nagyon örülök!
pragmatika
2024. március 23. 09:27
A meccs végén megkönnyebbülten felsóhajtottam. Mázlink is volt. A mezőny legjobbja egyértelműen Gulácsi volt. Ha egy kicsit is gyengébb kapusunk van, a törökök simán legázolnak minket. Sokat kéne javulnia a védelmünknek. A törökök nemegyszer a szívbajt hozták rám. Már máskor is megjegyeztem, ezt a Negot kötelező a kezdőben játszatni ? Borzasztóan lassú a reakció ideje, nagyon kevés összecsapásból jön ki jól. A lecserélése egyértelműen jó döntés volt, a Nagy Ádámot viszont én nem hoztam volna le. Nagyon hasznos a játéka.
Kotucso
2024. március 23. 08:50
Mindig csodáltam a horvátokat, hogy egy négymilliós ország hogyan képes szinte minden csapatsportban a világ élvonalában lenni. Arra jöttem rá, hogy a sok tehetségen kívűl, képesek a mezükön lévő címerért, és egymásért ha kell,"megdögleni" a pályán, bátran nekimenni bárkinek , nem számít milyen erős. Ezen a válogatotton végre ugyanezt látom. És ezt évtizedeken keresztül nem lehetett nálunk fölfedezni. Tegnap legyőztünk egy szerintem lényegesen erősebb csapatot, hiszen a törököknél még Real Madrid játékos is akad. Pedig ők is nagyon akarták a győzelmet, de mi még náluk is jobban. Gratulálok, csak így tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!