Kubatov: Én voltam az utolsó, aki igent mondott rá, ebből is látszik, nem értek hozzá!

2023. december 26. 21:50

Az FTC klubelnöke elmondta, emberileg nem volt ennél nehezebb évük!

2023. december 26. 21:50

A szezon végén (a felvételt még december 14-én, a Fiorentina elleni hazai Ekl-döntetlen után rögzítették) évértékelő interjút adott a Fradi Tv-nek Kubatov Gábor, az FTC elnöke, aki hullámzónak nevezte a 2023-as esztendőt, emellett kitért az edzőváltások hátterére, a válogatottra és édesapja emlékére is.

„Korábban voltak pénzügyi, gazdasági, morálisan, erkölcsileg nehézségeink, de emberileg, elnökként ez volt a legnehezebb évünk. Nagyon sok edzőváltásunk volt az idén a klubnál, ezek mind nehéz döntések voltak. Sztanyiszlavtól, aki egy világhírű edző vagy Csabától (Sztanyiszlav Csercseszov és Máté Csaba – a szerk.) elköszönni nem volt egy könnyű döntés, de szépen lassan beigazolódik, amit én gondoltam erről a helyzetről. Amikor ilyen döntéseket hozol, akkor nem vagy felhőtlenül boldog, ez nyomja a vállad.

Sokan szidtak, nem értettek velem egyet, de az bántott igazán, hogy nem bíznak bennem. Tizenkét évnyi szolgálat után, kiteszem a szívemet, lelkemet, próbálok minden döntést ezerszer mérlegelni, százszor megrágni, mégis sokan kételkedtek bennem.

A Jóisten segített, a csapat is segített, és végül minden úgy állt össze, hogy ez egy sikeres év” – fogalmazott a klubelnök.

Ezt is ajánljuk a témában

Kubatov Gábor a személyes motivációjáról is szót ejtette, amelyben hatalmas jelentősége van a családnak.

„Volt a pályafutásom során néhányszor, amikor annyira bezárult körülöttünk minden ajtó, hogy azt éreztem, ezt nem tudom tovább csinálni, nem tudom tovább vállalni. Ezek főleg gazdasági problémák voltak.

Ekkor az édesapám leültetett, és azt mondta, a Ferencvárost egyszerűen nem lehet otthagyni!

Az emléke sokat segít, ilyenkor azt érzem, soha nem lehet feladni” – emlékezett vissza.

Mint elhangzott, ritka az olyan év a Ferencváros történetében, amikor három edző is irányította a labdarúgócsapatot. Kubatov Gábor részletesen mesélt a váltások hátteréről is.

„Az érezhető volt, hogy Sztanyiszlav körül kezd elfogyni a levegő az öltözőben. Azt gondoltam, ha hozunk néhány minőségi játékost a csapathoz, megváltozik az attitűd körülötte, de arra nem gondoltam, hogy ezeket a játékosokat nem fogja játszatni, Abu Fani is a kispadon ült. A Fradinál nem szoktuk rángatni a kormányt, megkapta az utolsó utáni esélyt is, bár lehetett volna talán előbb is dönteni.

A Csaba esetében is igaz, hogy a Fradinál mindig eggyel nagyobb méretű edző kell nekünk, mert az edzőben lévő ambíció húzza felfelé a csapatot. A Csaba pont hozzánk illő edző volt, nem kisebb, de nem is nagyobb.

Ha megkérdezed, Dejan is az Inter edzője akar lenni. Addig még sokat le kell tennie az asztalra, de az ambíció megvan benne.

Volt még egy fontos dolog, ami mellette szólt, például ő akart jönni hozzánk! Ilyennel még nem találkoztam.

Gyorsan meg is egyeztünk, azt éreztem, hogy a DNS-e nagyon hasonló a Ferencvároséhoz. Tavasszal talán már az igazi Sztankovics-csapatot láthatjuk majd. Agresszív játékkal, minden áron való győzni akarással – ezekre próbálja tanítani a fiait.”

Ezt is ajánljuk a témában

Arra a kérdésre, hogy miként lehetséges, hogy nem a Ferencváros vezeti a téli szünetben a tabellát, Kubatov úgy fogalmazott, a kiégés jeleit látta a csapaton.

„Ezek a gyerekek kétszer annyi meccset játszottak, mint az NB I-es futballisták. Egy idő után a mieink csak csinálták a futballt, ahelyett, hogy játszották volna. Sablonosan, tűz nélkül. Ezért lehet az, hogy egy-két meglepő vereség is becsúszott. Annak viszont örülök, hogy a mostani igazolások közül, szinte minden jól sikerült! Hamut szórok a fejemre, mert én voltam az utolsó, aki igent mondtam Varga Barnabásra. Szerencse, hogy a többiek rábeszéltek. Ebből is látszik, hogy nem értek annyira a futballhoz” – állapította meg Kubatov Gábor, aki arra is kitért, hogy Lisztes Krisztián mit jelenthet a hazai labdarúgásnak.

„Nagyon nagy dolog, nemcsak a játékosnak és a klubnak, de minden magyar szurkolónak Lisztes Krisztián példája, akiből az új Szoboszlai vagy Sallai lehet. Ilyen fiatalon ott kopogtat a válogatott ajtaján. Büszkék lehetünk rá!” – erősítette meg a klubelnök.

A válogatottban főszerepet játszó fradisták kapcsán szóba került a Puskás Aréna, illetve annak mérete is.

„Emlékszem a kritikus hangokra, amikor felépítettük a Puskás Stadiont. Mondták, hogy minek ekkora. Most meg az ember vakargatja a fejét, hogy milyen jó lett volna, ha egy nagyobbat építünk, ha ambíciózusabbak vagyunk, ha nem csak 68 ezres, hanem mondjuk 80 ezres a lelátó...” – jelentette ki Kubatov Gábor.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizokkentido
2023. december 27. 06:01
"Emlékszem a kritikus hangokra, amikor felépítettük a Puskás Stadiont. Mondták, hogy minek ekkora. Most meg az ember vakargatja a fejét, hogy milyen jó lett volna, ha egy nagyobbat építünk, ha ambíciózusabbak vagyunk, ha nem csak 68 ezres, hanem mondjuk 80 ezres a lelátó...” – jelentette ki Kubatov Gábor." Az építés idején már évtizedek óta vacak focink volt és ha a hazai szakemberekre lenne bízva ma is az lenne..A jó foci megtölti a stadionokat a silány meg nem, hiába akarnak belőle sokan megélni.
Tiszafa
2023. december 27. 03:00
"A Jóisten segített, a csapat is segített, és végül minden úgy állt össze, hogy ez egy sikeres év” – fogalmazott a klubelnök." És itt a hangsúly a "jó Istenen" van. Mert ha a Fiorentínától kikapunk, ami csak egy árva gólocskán múlott, akkor ugye se kupa folytatás, se bajnokság...és máris azt kellett volna nyilatkozni, hogy ez az év volt az eddigi legsikertelenebb év. Ami igaz is! Mert kupában a "homokozóban indultak még" szint jött össze, a bajnokságban meg lesüllyedtünk a magyar élvonal (Paks, Puskás és a Vidi) szintjére. A Három csapatot nem megbántva, mert ők sokat fejlődtek, de a Fradi ezt a szintet az ukrán edző alatt már rég túlhaladta. Rebrov elmarása óta a csapat folyamatosan a lejtőn van. csak a nemzetközi szinteket kell nézni: Rebrov alatt BL szereplés. Utána meg EL. Most meg Konf Liga. Kubatovnak ez a siker. Jövőre meg cél a Magyar Kupa?
Zjzj
2023. december 27. 00:42
Az adofizetok penzebol szedte meg magat. Direkt adofizeto penzforrasok: Fidesz parttag+parlamenti kepviselo. Indirekt: MVMes tao penzek orosz gazbol, olajbol es atombol az ftc kasszajaba + egyeb tao es oligarcha reklampenzek > onnan az o zsebebe . De ez mar fel sem tunik…senkinek….
Búvár Kund
2023. december 26. 22:38 Szerkesztve
Bocs. Nem akartam 2x...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!