A baloldalnak engedve leépítették a rendőrséget, ezért most golyóálló mellénnyel kell felszerelni a tűzoltókat

2021. december 15. 12:12

Az amerikai Portlandban tavaly 15 millió dollárral csökkentették a rendőrség költségvetését, a „defund the police”, azaz a rendőrségi források megvonását követelő baloldali-anarchista mozgalom hatására, ami a „Black Lives Matter” és az „I can’t breathe” mellett az amerikai tüntetések egyik jelmondata lett George Flyod halála után.

2021. december 15. 12:12
null

A tűzoltók sincsenek biztonságban

A portlandi Tűzoltószövetség elnöke, Isaac McLennan elmondása szerint egyre aggasztóbb a helyzet a tűzoltókat ért atrocitások miatt; Oregonban és az ország más részein több alkalommal is rátámadtak a tűzoltókra munkavégzés közben. 

A tűzoltókat ért támadások nem új keletűek: 2018-ban Springfieldben egy férfi lövöldözni kezdett, miután a tűzoltók kiérkeztek egy lakástűz helyszínére. A hatóságok később megállapították, hogy a férfi feltehetőleg szándékosan gyújtogatott, hogy rá tudjon támadni a kiérkező tűzoltókra. 

A tervek szerint a mellényeket olyan helyzetekben használják majd, amikor a tűzoltók egy sérült személyt mentenek ki, miközben a rendőrség egy aktív fegyveres támadást igyekszik megakadályozni. 

Egyre komolyabb a helyzet

A mellényekre azért is van szükség, mert Portlandban az utóbbi időszakban megugrott az erőszakos bűncselekmények száma; a rendőrség augusztusig 837 lövöldözést regisztrált, nagyrészük a város északi részén történt, ami több, mint 100 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest. 

A helyzet súlyosságát bizonyítja, hogy Mike Schmidt ügyész bejelentette, hogy a város egymillió dollárt költ négy új ügyész és két új nyomozó felvételére, hogy kezelni tudják az ügyet.

Szeptember 24-ig 65 ember halt meg gyilkosságban a városban, többségük fegyveres lövöldözés közben vesztette életét.

A cikk szerzője Krakkai Alexandra

(Bortítókép: Unsplash)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2022. január 17. 07:01
Álprobléma.
fideszes2022
2021. december 18. 06:20
Itthon meg a kötelező COVID-oltás építi majd le a tűzoltóságot, rendvédelemt. Sajnos...
Gyikó István
2021. december 17. 03:09
és még Ifjúkoromban/korunkban áhítttal tekintettünk rájuk és minden onnanjövődologra.....
Szerencse
2021. december 16. 18:06
Elmebaj! Nem kell sem rendőrség, sem tűzoltóság, sem mentő. Kell liberális bíróság, hogy el ne ítéljék a bűnözőket, különösen, ha fekete. Teljesen szétrombolják a jogállamokat /ami a szívügyük. Persze ezek szemében a gyilkolás, fosztogatás jogállam, míg a rend nem jogállam./ Előre az anarchiáért. Az lesz a jogállam!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!