Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Román rendező filmje lett a legjobb LMBTQ-film Cannes-ban

2024. május 25. 10:04

A film egy homoszexuális fiú kiközösítéséről szól, és a Duna-deltában játszódik.

2024. május 25. 10:04
null

Nyitókép: Sortiraparis.com

A brazil Karim Aïnouz legújabb filmjének 12 percen keresztül tapsoltak a 77. cannes-i filmfesztiválon. A Motel Destinót jelölték a fődíjra, azaz az Arany Pálmára, illetve a fesztivál LMBTQ-díjára, az ún. Queer Palm-ra is – írja az Origo.

Karim Aïnouz legújabb filmjében egy brazil szexmotel, azaz egy alkalmi légyottokra fenntartott olcsó szálláshely a fő helyszín, ide menekül egy fiatal bűnöző, akinek megölték a testvérét, és itt kezd viszonyba, valamint keveredik szerelmi háromszögbe a motel tulajdonosával és feleségével.

A Motel Destinót a „felvilágosult kritikusok” a 77. cannes-i filmfesztivál legerotikusabb és legpolitikusabb filmjeként ünneplik, 

főleg, mivel nem csak tömény szex, epilepsziás rohamok kiváltására képes neon-villogás, de bűnözők és LMBTQ-téma is van benne. 

Az ún. Queer Palm-ról viszont lecsúszott, mert az LMBTQ-filmeknek fenntartott különdíjat a román Emanuel Parvu Három kilométer a világ végéig című filmje nyerte meg.

Miről szól a román LMBTQ-film?

Emanuel Parvu román rendező újonnan érkezett a hivatalos versenyprogramba. 

Díjnyertes filmje egy fiatal homoszexuális személy kiközösítéséről és molesztálási kísérletéről szól egy távoli faluban, a romániai Duna-deltában.

A történet szerint a fiatal Adi (Ciprian Chiujdea) kijön egy szórakozóhelyről, és találkozik egy fiúval. Amikor azonban hazatér, az arcán és testén ütésnyomok láthatók. Kiderül, hogy homoszexualitása miatt verték meg, amit eddig titokban tartott.

A filmben váltakozva látjuk az apát, aki megpróbálja megérteni, hogy a fia miért kezdett a férfiakhoz vonzódni, illetve az anyát, aki megpróbálja az alkoholra fogni a helyzetet. 

Persze a kereszténységnek való odaszúrás sem maradhat ki az LMBTQ-díjnyertes filmből: 

a történetben a helyi pap azt feltételezi, hogy Adi vonzalma a férfiakhoz a Covid-járvány elleni védőoltás eredménye, és azt tanácsolja neki, hogy tegyen a párnája alá egy Bibliát, hogy kiszálljanak belőle a gonosz szellemek.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:05
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­k­e­­l­d­­ ­a­­ ­­s­z­­­e­­x­­i­ ­p­­u­n­c­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
masikhozzaszolo
2024. május 25. 21:02
Hát ez van. Két ifjú feleség beszéleg a piacon. Te neked jól sikerült a házasságod, nekem meg még orgazmusom sincs. adnál valami tanácsot? Persze: adjál a férjednek adminjogot a csiklódra.
templar62
2024. május 25. 18:19
Ősi terelőmódszerek egyike ez is . Nem ők találták fel . Csak mesterien alkalmazzák . Mumusozás , tabusítás , mellett ez talán a sajnáltatásos néphülyítő módszer egy pimasz valtozata .
templar62
2024. május 25. 18:16
A tudatiparosok nem tűrik a konkurenciát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!