Végre megszólalt az izraeli elnök a robbanó csipogók ügyében

2024. szeptember 22. 20:22

Tiszta vizet öntött a pohárba Isaac Herzog.

2024. szeptember 22. 20:22
Israel's President Isaac Herzog addresses media during a press conference with Serbia's President after their meeting, at the Palace of Serbia in Belgrade, on September 11, 2024.

Nyitókép: OLIVER BUNIC / AFP

Isaac Herzog izraeli elnök a brit Sky News-nak adott rövid interjút vasárnap, melyben tagadta, hogy országának bármilyen köze lenne a Hezbollah elleni támadássorozathoz, melynek során walkie-talkie-k és egyéb informatikai eszközök robbantak fel a terrorszervezet tagjainál Libanonban, 39 ember életét követelve és legalább háromezret megsebesítve – szúrta ki a Világgazdaság.

Mint ismert, széles körben úgy vélték, hogy a támadásokat Izrael követte el, amely azonban nem erősítette meg, de nem is tagadta részvételét – ezidáig.

Izrael veszélyes helyzetben van és fennáll az eszkaláció lehetősége”

– fogalmazott Herzog. Később hozzátette, hogy nem áll érdekükben egy Libanon elleni háború, ám ezt az országot eltérítette egy politikai pártként funkcionáló terrorszervezet, a Hezbollah.

A Mandiner is beszámolt róla korábban, hogy a bejrúti merényletnek magyar szála is volt: a robbantás során használt eszközökkel összefüggésbe hoztak korábban egy budapesti céget, a BAC Consultingot, melyet eleinte gyártóként azonosítottak. Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) nyomozási eredményei azonban megerősítették a kormány korábbi közleményét, vagyis hogy a robbantásoknál használt csipogókészülékek soha nem is jártak Magyarországon.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. szeptember 23. 01:31
Akkor mi robbantotta fel őket?
2024. szeptember 22. 23:42 Szerkesztve
nyilván anya méhében meg nem fogant férfi agyában meg nem született, országokban le nem gyártott csipogókról van szó...
Krupp Skya
2024. szeptember 22. 23:00 Szerkesztve
Elnök úr én hiszek magának ezt is ukrán búvár csinálta. Zselé: Te búvár csomó pénzt kaptunk mindenhonnan, mit csináljuk belőle? Csipogót.
békalepcse2.0
2024. szeptember 22. 22:20
Szerintem a moszad most nagyon vakarja a fejét. Az államelnök pedig nem meri bevállalni hogy ezt izrael követte volna el. Semilyen információja nincs róla. Ha tagadna azt beimerésnek venné a világ közvéleménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!