Orbán Viktor a botrányos olimpiamegnyitóról: Minden nemzetnek joga van ahhoz, hogy megmutassa saját magát. Hát, ezt láttuk!

2024. július 27. 13:15

A miniszterelnök nagy tapsot kapott, a megnyitó show nem.

2024. július 27. 13:15
null

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, Orbán Viktor miniszterelnök tradícionális beszédével zárta a 33. Tusványosi szabadegyetemet. A kormányfő beszéde végén a párizsi olimpiai megnyitón látott megbotránkoztató felvételekkel kapcsolatos kérdésekre is válaszolt.

„Ami nekünk megtébolyodásnak tűnik, vagyis, hogy irracionálisan viselkednek a nyugat-európaiak, az valójában a világnak egy teljesen más értelmezése. Azt gondolják, hogy a nemzet, egy ideiglenes képződmény. Amikor a nemzet kimegy a talpuk alól, azt nem veszteségként értelmezik, hanem egy új lehetőségeket hozó más létformát látnak benne. Ez a számunkra felfoghatatlan, de meg kell értenünk, mert velük fogjuk leélni a következő évtizedeket.

Egy részük persze majd idemenekül, mert abszurdnak látja, ami ott van, de most mi válogatunk.

A többség majd ott marad, ők lesznek a partnereink, azért meg kell őket értenünk. Intellektuális értelemben ez a politika legszebb része – állapította meg a miniszterelnök, majd az ötkarikás megnyitóval kapcsolatban hozzátette:

Ne sértsük meg a franciákat, akkor se, ha mi sértve éreztük magunkat a látottaktól.

Ne sértsük meg, mert számos ponton lesznek a szövetségeink. Minden nemzetnek joga van ahhoz, hogy megmutassa saját magát. Hát, ezt láttuk!” – zárta gondolatait Orbán Viktor. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 341 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. július 28. 14:41
Kisfalusi 2024. július 28. 12:43 Bastyaelvtarsat nem kell szidni, a saját maga által felvállalt véleménye a leggorombább bírálat. Ha itt annyira rossz élni, ideje volna visszamenni. A homoerotikus élmények után kellemes kibeleződést kívánok!" Bástyaelvtárs az utolsó amuri partizán...
catalina11
2024. július 28. 14:40
Bastyaelvtarscatalina11 2024. július 28. 12:19 Amit az adofizetők fizetnek ki , a ner ellop, " Bástyaelvtárs, megint üresjáratban pofázik! Miért nem tett már feljelentést "LOPÁS" ügyben? beszari, hitvány figura!
nempolitizalok-0
2024. július 28. 13:49 Szerkesztve
Na ja, ez kb. olyan, mint amikor kiteszi valaki a lilára festett pöcsét. Ki lepődött meg?
Bastyaelvtars
2024. július 28. 12:51
Polip Az ellenzék tartalmilag nem tudott hozzászólni a beszédhez. 1 válasz elrejtése Bastyaelvtars : Talán mert nem hallgatja meg:) Ha egy Orbán beszédet hallottál mindet hallottad..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!