Különös kegyetlenséggel megöltek egy tizennégy éves lányt Svédországban

2024. július 28. 16:27

A közösségi médiában több forrásból is tudni vélik, hogy az elkövetők migrációs hátterűek.

2024. július 28. 16:27
Police

Nyitókép: Getty Images

Az elmúlt években a nemzetközi sajtó attól volt hangos, hogy kegyetlen bandaháborúk zajlanak Svédországban. 

Hetente legalább egy véres leszámolás történik az országban, amelynek elkövetői között egyre több a fiatalkorú.

Most egy látszólag teljesen más mintázat nyomán történt a gyilkosság, ahol az áldozat és az elkövetők is igen fiatalok, ugyanakkor nem zárható ki, hogy vannak közös motívumok a migrációs hátterű bandák által elkövetett erőszakos bűncselekményekkel – írja a Magyar Nemzet.

Az áldozat pizsamapartira indult társaival kedden, de 

azok elcsalták vagy elrabolták, és egy ipari negyedbe vitték, ahol felújításra váró vasúti kocsik között össze-vissza verték őt, késsel megsebesítették, majd egy ragasztószalaggal összekötözve ott hagyták.

A lányra a rendőrök találtak rá. Az ügyészség szerint a tizennégyéves lány a kórházban meghalt, és megerősítették, súlyos erőszak áldozatává vált.

A rendőrség két kést is talált a tetthely közelében. A felfegyverkezés ténye, valamint, hogy erős ragasztószalagot vittek magukkal az elkövetők, illetve hogy egy elhagyott városrészbe csalták áldozatukat, mind-mind arra enged következtetni, hogy az emberölést előre eltervezetten követték el.

Két lányt gyanúsítottak meg az eset elkövetésével pénteken, az egyik 13, míg a másik 15 éves.

Az előbbit fiatalkorúak otthonába vitték, míg az utóbbit letartóztatásba helyezték. Az ügyben eljáró ügyész szerint ez jelenleg a legsúlyosabb bűncselekmény, amit most Svédországban vizsgálnak.

Az áldozat kapcsán több információt is közölt a média, például hogy Emilia Sjöbergnek hívják, illetve, hogy nem abban a városban lakott, ahol a bűncselekmény történt, hogy édesanyjától indult el a végzetes estén, addig az elkövetők vonatkozásában semmilyen támpontot nem adtak.

A közösségi médiában azonban több forrásból is tudni vélik, hogy a lányok migrációs hátterűek. 

A rendőrség operatív részlegének (NOA) egyik vezetőjével készült egy interjú, amely az SVT közmédiumban hangzott el a hétvégén.

Carin Görblad azt nyilatkozta, hogy 

az erőszak egyre inkább idealizált és heroizált a gyerekek egyes rétegeiben. A rendőri vezető szerint aggasztó a tendencia és félő, hogy eszkalálódik a helyzet.

Carin Görblad azt nyilatkozta, hogy az erőszak egyre inkább idealizált és heroizált a gyerekek egyes rétegeiben. A szakértő szerint aggasztó a tendencia és félő, hogy eszkalálódik a helyzet.

 Az elmúlt években a migrációs hátterű bandák kapcsán volt látható az, hogy egy olyan „erőszakkultúrát” teremtettek, amelyben az egyre fiatalabb, a bandákba bekerülni és ott egymást licitálják túl, ki tud erőszakosabb bűncselekményt elkövetni és arról számot adni

 

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2024. július 28. 20:49
ha nem tudhatjuk, akkor tudhatjuk.
connorj
2024. július 28. 20:32
VESSZEN TRIANON!!! vm.tiktok.com/ZGebFk4Vc/
bszakonyi
2024. július 28. 17:56
A svédek mindent jobban tudnak. Ez csak az európai gondolat és érték kiteljesedése. Nem tudom,hogy ki a pöcs a miniszterelnök a svédeknél,de büszkén mondhatja "ez Svédország!
mai nap
2024. július 28. 17:53
Amíg maguk a svédek nem lépnek fel erélyesen, addig a helyzet csak romlani fog. Tudom, nem úgy vannak nevelve 😢
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!