Elnézést kértek a párizsi olimpia szervezői, ha bárkit megsértettek volna

2024. július 28. 17:39

„A megnyitó ünnepség a közösségi toleranciát próbálta meg ünnepelni” – mentegette a botrányos jelenetet a Párizs 2024 szóvivője.

2024. július 28. 17:39
null

Nyitókép: képernyőmentés

„Egyértelmű, hogy soha nem volt szándékunkban tiszteletlennek lenni egyetlen vallási csoporttal szemben sem. A megnyitó ünnepség a közösségi toleranciát próbálta meg ünnepelni” – nyilatkozta Anne Descamps, a Párizs 2024 szóvivője, miután világszerte felháborodást keltett az olimpia pénteki megnyitójának azon jelenete, amelyben  Leonardo da Vinci Utolsó vacsora című festményét különböző szexuális kisebbségekkel – az ő szokásos öltözetükben – „játszották újra”.

Descamps hozzátette: úgy gondolják, a cél meg is valósult, de ha bárkit is megsértettek ezzel, azt nagyon sajnálják.

A jelenet miatt francia katolikus egyház is rosszallását fejezte ki. A francia püspök olimpiai delegáltja szerint voltak sportolók, akiknek a történet miatt alvászavarai lettek.

Charles Scicluna érsek, a legmagasabb rangú máltai katolikus képviselő és a Vatikán egyik képviselője is felvette a kapcsolatot Franciaország máltai nagykövetével az eset miatt. A neki küldött üzenetét az X-en is megosztotta, eszerint: „Szeretném kifejezni a szomorúságomat és nagy csalódottságomat, amiatt, ami minket, keresztényeket ért a megnyitó ceremónia során, amikor is egy csoport drag-művész Jézus utolsó vacsoráját parodizálta”.

 

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2024. július 29. 04:53
Nem csak a keresztényeket, a transzbuzi vonaglás megbotránkoztathatta a muszlimokat, de a természeti törvényekhez igazodó ateistákat is.
Beszélgető
2024. július 29. 04:35 Szerkesztve
A társadalom toleranciáját ünnepelték… Hmmmm…. Ha egy olimpiai megnyitót, amit jószerével a sportot szerető több tízmillió ember néz, arra használnak, hogy a deviáns ratyikat toljanak a képünkbe, az bűncselekmény!!! Ha a kamala harris kampány vihogásának, vagy az eu parlament nyitó ülésének közvetítésébe ISIS lefejezős videókat csatolnak be, az is tolerancia ünneplés lenne?
yes_we_can
2024. július 28. 23:32
Most akkor "ez Franciaország",vagy sem?
Tuners
2024. július 28. 22:12
Nem tudom….. Sztrovacsek nyilatkozott már? Szerinte egy cikk jelent meg a lakájmédiában, azon kívül az egész világ élvezte. Nagy a csend libsibolsi oldalról….
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!