Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Visszaszólt az amerikai tábornok a nyűglődő ukrán katonáknak

2024. június 05. 20:49

A korábbi katona úgy fogalmazott, nem az ukránoknak való ez a harckocsi, mégis ezt akarták.

2024. június 05. 20:49

Fotó: Artur Widak/Anadolu Agency via AFP

Mark Hertling nyugalmazott amerikai tábornok visszaszólt az ukrán katonáknak, akik szerint az Egyesült Államok által gyártott tankok alulteljesítenek. Az egykori katona a CNN-nek adott interjújában kiemelte, az Abrams harckocsik arra lettek kitalálva, hogy Európában harcoljanak, szovjet harckocsik ellen, most pont ezt teszik.

Az ukránok korábban lesajnálóan beszéltek a harckocsik teljesítményéről, tűzerejéről, állításuk szerint 17 lövésre volt szükség, hogy ledöntsenek egy házat.

Egész életemben harckocsizó voltam, ezeken a járműveken szolgáltam, így biztos vagyok benne, hogy a személyzet nem választotta meg a megfelelő fegyverrendszert, vagy rosszul tartották karban a járművet”

– hangsúlyozta a korábban a hadseregben 30 évet lehúzó, nyugalmazott tábornok, majd hozzátette:

Nem az Abrams a legjobb harckocsi, amit odaadhattunk az ukránoknak, ráadásul nagyon magasan képzett legénység és rengeteg karbantartás szükséges hozzá.

Ukrajna azonban újra csak ezeket a járműveket kérte, holott pontosan tudták, hogy magas karbantartási igénnyel társul az üzemeltetésük”

– emlékeztetett Hertling.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. június 06. 09:45
stormy 2024. június 06. 03:14 "a fejleszett cseh és lengyel t72 verziók is jobbak mint bármelyik nato tank." A hosszabb csövű Leo2-esek is jók, de ezek az M1-esek az uránötvözet páncél és repesz-romboló gránát nélkül jöttek... És anélkül fedezékben lévő, pct eszközökkel bőven felszerelt gyalogsággal meccselni, sárban 20 tonnával nehezebb tankkal nem jó vicc.
békalepcse2.0
2024. június 06. 05:30
A tábornok Ur mindig jól felkészített harcjárművel hajtotta végre a feladatokat de az ukrináciknak csak a leselejtezett szarok jutottak. Öreg barátom mondta mindig amikor jó kocsmai hangulatban a kalandjaink kerültek szóba. Jó fasszal könnyű baszni, de próbálnátok meg az enyémmel...
stormy
2024. június 06. 03:14
"Az egykori katona a CNN-nek adott interjújában kiemelte, az Abrams harckocsik arra lettek kitalálva, hogy Európában harcoljanak, szovjet harckocsik ellen, most pont ezt teszik." ja. csakhogy a ruszkik megc sinálták a t72b1-et ami már jobb tank volt. és ma a b4-nél tartnak és van t90 is. a fejleszett cseh és lengyel t72 verziók is jobbak mint bármelyik nato tank.
Akitlosz
2024. június 06. 01:22
Van igazság a tábornok véleményében. Az amerikaiak sokkal eredményesebbek ezzel a harckocsival. Ukrajna esélytelen, hogy ugyanolyan hatékonysággal üzemeltesse az Abrams tankot, mint Amerika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!