Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Egy bíró döntése alapján felsőbbrendűnek tarthatják magukat a fekete diákok New Hampshire-ben

2024. május 29. 08:14

Nem korlátozhatja New Hamsphire a fajról és nemiségről szóló oktatást az állami iskolákban, ami valójában a kritikai fajelmélet és genderelmélet oktatását érinti.

2024. május 29. 08:14
null

Egy New Hampshire-i szövetségi bíró megsemmisítette azt a New Hampshire-i tagállami törvényt, amely korlátozta az állami iskolákban a faji és nemi témák oktatását – írja a The Hill.

Paul J. Barbadoro amerikai körzeti szövetségi bíró döntése az első az országban, amely hatályon kívül helyezi a 12 osztályos állami iskolák óvodáira vonatkozó ilyen intézkedést – közölte kedden a New Hampshire-i Amerikai Polgári Jogok Szövetsége (ACLU).

Az érintett törvény meg kívánta akadályozni a New Hampshire-i állami iskolákat abban, hogy a rasszhoz vagy nemiséghez kapcsolódó „megosztó fogalmakat” tárgyaljanak, megtiltva a K-12-es (óvodától 18 éves korig oktató) iskolák diákokat, hogy „tanítsák, instruálják, neveljék vagy kényszerítsék arra, hogy kifejezzék hitüket vagy támogatásukat” a tekintetben, hogy fajuk, vallásuk, nemi identitásuk vagy egyéb jellemzőik alapján „eredendően felsőbbrendűek” másoknál.

A törvény szövege elsősorban a kritikai fajelméletre utal, amely szerint a fehérek eredendően rasszisták, és nem is tudnak mások lenni. Másik célpontja a genderelmélet.

Ezt is ajánljuk a témában

Kritikai fajelmélet és más kamutudományok: a marxizmus betámadja Amerikát

Még el sem indult igazán az amerikai Black Lives Matter-mozgalom, amikor Köztes-Európa népe már meghúzta a passzoló párhuzamot: ezek bizony marxisták, akárki meglássa. Összefoglalónkból kiderül: a máig tartó lázongásoknak a legkülönbözőbb „kritikai társadalomtudományok” tudósainak évtizedes politikai munkája ágyazott meg. Ha a józan ész nem avatkozik közbe, az Újvilág lakói is ízelítőt kaphatnak abból a Foxi-Maxiból, amiről szüleinknek és nagyszüleinknek bőséggel vannak tragikomikus történeteik.

A törvényt 2021 júniusában fogadták el, válaszul arra, hogy Biden elnök visszavonta Trump volt elnök végrehajtási rendeletét, amely az „Amerika-ellenes faj- és nemi sztereotípiákon és bűnbakképzésen” alapuló szövetségi finanszírozási képzés leállítására irányult, magyarán megvonta a kritikai fajelmélet oktatására adott szövetségi támogatást.

Barbadoro bíró keddi döntése szerint a törvény szövege „alkotmányellenesen homályos”, nem derül ki, pontosan mit nem szabad tenniük a tanároknak, „így a módosítások sértik az Egyesült Államok alkotmányának [14. kiegészítését].”

Barbadoro továbbá azt mondta, hogy a módosítások nem határoztak meg „minimális irányelveket” a törvények betartatására vonatkozóan, így a végrehajtók a New Hampshire-i oktatási biztos, Frank Edelblut „személyes véleményére hagyatkoztak arról, hogy mi a megfelelő utasítás, amint azt a hivatkozott cikkeiben kifejti”.

A keddi ítélet egy olyan ügyre adott válasz, amely két pert egyesített Frank Edelblut, a New Hampshire-i oktatási minisztérium biztosa ellen, és amely az Amerikai Polgári Jogi Szövetség (ACLU), a Nemzeti Oktatási Szövetség (NEA) és az Amerikai Tanárok Szövetsége támogatását élvezte, akik üdvözölték a keddi döntést.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hekimeki
2024. június 11. 10:03
A fekák még mindig a fákon ugrálnának ha nem hozták volna be őket mint rabszolgákat, mert szart se találtak fel csak mások találmányait technikáit használják és élvezhetik a civilizáció vívmányait!!!!!!!!!!!!!!!
kingsjewel
2024. május 29. 19:00
Már így is túl nagy lovat adtak alájuk.
survivor
2024. május 29. 18:13
A fekák eljenek külön. A feherek, sárgak is külön. Maris NINCS rasszizmus...
survivor
2024. május 29. 18:10
Az ókor rabszolgái zömmel fehérek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!