Putyin szerint Ukrajna hamarosan eltűnhet a térképről

2024. január 16. 20:03

Az orosz elnök szerint a kezdeményezés már Oroszország kezében van.

2024. január 16. 20:03

Az ukrán fegyveres erők ellentámadása kudarcot vallott, és ha ez így folytatódik tovább, akkor Ukrajna államisága hamarosan megkérdőjeleződik – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök kedden Moszkvában orosz városvezetők előtt. Putyin szerint ha az ukrán fél nem vetette volna el a béketárgyalásokat, amivel ismételten bebizonyította függőségét, akkor már vége lenne mindennek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök békejavaslata lehetetlen követelményeket támaszt a tárgyalásoknak, ugyanis lehetetlen, hogy Oroszország feladja azt, amit az elmúlt másfél évben elért – mondta.

Egyúttal lehetetlennek nevezte az orosz nép legyőzését.

„Ha folytatódik az, ami most történik, ami most zajlik, akkor most már teljesen nyilvánvaló, hogy nemcsak az ellentámadásuk bukott meg, hanem hogy a kezdeményezés az orosz fegyveres erők kezében van. Ha ez folytatódik, akkor helyrehozhatatlan, nagyon súlyos csapás érheti az ukrán államiságot” – vélekedett az orosz államfő. 

„Elutasították a tárgyalást, hiszen ők voltak azok, akik végül elutasították (...), pedig már mindenben megegyeztünk (...) Egy nappal később az összes megállapodást a szemétbe dobták” – mondta. Hozzátette, hogy ezt később még az ukrán tárgyalóküldöttség vezetője is elismerte, hogy Kijev készen állt a megállapodásra, de Boris Johnson akkori brit miniszterelnök lebeszélte erről. „Őrültek, nem? Ha nem utasították volna el, akkor már régen, másfél évvel ezelőtt vége lett volna mindennek” – jelentette ki az orosz vezető.

Emlékeztetett arra, hogy az ukrán függetlenségi nyilatkozat semleges államként határozta meg Ukrajnát, de mint mondta, a nacionalista elemek agresszívabbnak bizonyultak, és elkezdték a saját programjukat erőltetni. Ez vezetett el a mai helyzethez – szögezte le.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: VYACHESLAV PROKOFYEV / POOL / AFP

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 17. 16:45 Szerkesztve
Ha ez a szörny állam nemjelent volna meg a térképen akkor most szebb lenne a világ Több 10 millió ember nem lenne hazátlan és közel 1 millió fiatal élet meg lett volna mentve. De a sátán náci birodalma már 1991-ben csapdát állitott a világnak, mert két lépcsőben akarta elrabolni a hatalmas orosz kincseket. Szörnyű az van, de ha ezeket a gazember náci ügynököket, akik az Eu nevű europai felszámolással megbizott brüszelben illetve akik a nemzetállamokban vannak irányitva nem számoljuk fel drasztikusan Akkor vége lesz europának és benne bennünk
B_kanya
2024. január 17. 12:57
tintapaca 2024. január 17. 11:16 "Jövőbeni státusát Koszovóhoz kellene igazítani, és a három államnak kellene együttesen igazgatnai." Végül is, ha a három baltikumi kis népnek van saját országa, a ruszinoknak miért ne legyen. Egy jó évtized alatt fel lehet őket hozni gazdaságilag, akkor akár csatlakozhatnak is.
tintapaca
2024. január 17. 11:16
Sokadszor írom le, hogy az ukrajnai végjátékban Szlovákiának, Romániának és Magyarországnak együttesen kell fellépni, hogy természetellenes ukrán betüremkedést - amit Kárpátaljának hívunk -,sikeróüljön felszámolni. Az ukránokat vissza kell szorítani a Kárpátokon túlra. A Kárpátalja sosem volt ukrán, csak a Szovjetúnió örökségeként került az ukránokhoz. A trianoni békediktátum után Csehszlovákiához került, a második világháború után a Szovjetúnióhoz. Az ukránoknak nincs joga Kárpátalját birtokolni. Jövőbeni státusát Koszovóhoz kellene igazítani, és a három államnak kellene együttesen igazgatnai. Szerintem ezt kellene a magyar külügynek kezdeményezni, amikor Ukrajna felosztása sorra kerül.
B_kanya
2024. január 17. 10:18
szutykokB_kanya 2024. január 17. 02:19 "Lőjék is az ukránok a népírtó megszálló ruszki nácikat Donyeckben" Tedd hozzá a nácizáshoz, hogy slave banderisztán. Country 404.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!