Nekiment az amerikai lobbinak Emmanuel Macron

2023. augusztus 28. 11:16

Emiatt pedig továbbra sem tölti be senki az Európai Bizottság főközgazdászi posztját.

2023. augusztus 28. 11:16
null

Fiona Scott Morton amerikai versenyjogi szakértő Európai Bizottság vezető közgazdászi kinevezését Franciaország sikeresen megfúrta arra hivatkozva, hogy aggályai vannak az Apple, az Amazon és a Microsoft technológiai óriáscégeknek végzett korábbi munkájával, valamint azzal, hogy ellenzi a nagy technológiai vállalatok feldarabolását – írja a Portfolio

Macron legfőbb kritikája az volt, hogy a pozíciót egy nem uniós állampolgár kapná, ráadásul

kizártnak nevezte, hogy más globális hatalmak, például az Egyesült Államok vagy Kína hasonló döntést hoznának”.

Maga Scott Morton úgy nyilatkozott, hogy szerinte Franciaország ellenállása inkább belpolitikai okokra vezethető vissza, semmint a személye ellen irányulna. A viták ellenére a Bizottság bejelentette, hogy újra megnyitja a főközgazdász pozícióra vonatkozó pályázati eljárást, és minden alkalmas jelöltet arra biztat, hogy jelentkezzen.

Nyitókép: AFP, Johanna Geron / POOL

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. augusztus 30. 19:24
Szerencsétlen idióták. A legnagyobb baj az, hogy ez majdnem átment. Macron jól teszi, ha kapaszkodik, mert ahogy olvasom szöknek a négerei.
zakar zoltán béla
2023. augusztus 28. 14:14
nyihike
Janika50
2023. augusztus 28. 14:05
Bobjour. a igy haladunk már nem csak ez Európa Parlamentet-Bizottságot agyják jóvá nyuüüüjoóókszidiben, hanem a tagoknak is jueszéében kell születniök. Római császárok, Karolingok, Wittelsbachok, Árpádok forognak a sirjukban.
Zsolakomarom
2023. augusztus 28. 12:46
nem nekiment, hanem gondolom jonnek a valasztasok bohockodik a franszia gombaknak egy kicsit, mielott mindent alair olyan, mint a puhos, csak szebb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!