Terrortámadás történt Tel-Avivban

2023. április 07. 22:27

Egy ember az életét vesztette a támadásban.

2023. április 07. 22:27
null

Egy terrorista a tel-avivi sétálóövezetben autójából lövöldözni kezdett a közelben tartózkodó civilekre, és közben megölt egy férfit – írta meg a Jerusalem Post.

Az izraeli rendőrség közölte, hogy a terrorista megpróbált belerohanni a gyalogosokba, mielőtt az autója felborult. Az izraeli rendőrség egyik tisztje lelőtte a támadót, mert amikor az autóhoz közeledett, az látszólag a fegyvere után nyúlt.

Legkevesebb hét civil sérült meg a támadásban, őket kórházba szállították.

A támadás valamennyi áldozata nem izraeli állampolgár. A megölt férfi olasz állampolgár volt, a sérültek pedig brit és olasz állampolgárok.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MOSTAFA ALKHAROUF / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. április 10. 00:53
Gondolatok a tel-avivi gázolásos merénylet után - mi történt 1956-ban  Tömeggyilkosság Káfr Kászemben A tel-avivi merényletet szenvedélyesen elítélők, Izrael biztonságáért ismét nagyon aggódók valószínűleg azt sem tudják, hogy mi történt 1956-ban Júszef Ábú Dzsáber városában, Káfr Kászemben. Jiszáhár Sádmi ezredes nevetve mutatja föl a 10 prutást (fillér), amelynek megfizetésére ítélték Az Egyiptom elleni brit-francia-izraeli hármas agresszió megindításának napján, 1956. október 29-én estefelé az izraeli határrendészet (Mágáv) fegyveresei Káfr Kászemben agyonlőttek a munkából otthonaikba hazatérő 49 palesztin polgári személyt - 19 férfit, hat nőt és 24 gyermeket. Az áldozatoknak ugyanis nem lehetett tudomásuk arról, hogy napközben az izraeli hatóságok aznap 17 órai kezdettel kijárási tilalmat rendeltek el Káfr Kászemben. A gyilkolászást elkövető határrendészeket a nemzetközi felháborodásra Izraelben bíróság elé állították, bűnösnek találták, és közülük nyolcat börtönbüntetésre ítélték. Végül Dávid Ben Gurion miniszterelnök mindegyiknek kegyelmet adott. Az arcátlanságra jellemző, hogy a legmagasabb rendfokozatú gyilkost, Jiszahár Sádmi ezredest a bíróság mindössze 10 prutá (fillér) jelképes pénzbüntetés megfizetésére ítélte...
korona.2.0
2023. április 09. 15:19
...............van egy olyan valamilyen szokás a zsidó vallásban, hogy "véres áldozat" szükséges ehhez az ünnephez................(akit érdekel, az nézzen utána)
olajfa1
2023. április 08. 14:04
Én a születésük helyére lennék kíváncsi... nem a JELENLEGI állampolgárságukra...
Odone Ricci
2023. április 08. 10:20
Tel Aviv tengerparti sétányán sok a turista. Akárcsak Nizzában a Promenade des Anglais, ahol 2O16-ban 86 embert ölt meg 7 tunéziai férfi és egy nő, itt is egy izraeli arab állampolgár ment neki a tömegnek. A rendőrség rálőtt, mert folytatta volna az öldöklést fegyverrel is. Az ördög nem alszik, állandó készenlétben kell élni az ottaniaknak. Még ünnepelni is nehéz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!