Lövöldözés volt Tel-Aviv központjában

2023. március 09. 22:47

Egy merénylő két embert megsebesített.

2023. március 09. 22:47
null

Tel-Aviv belvárosában két huszonéves fiatalt megsebesített csütörtök este egy merénylő, akit a környéken tartózkodó izraeli rendőrök meglőttek, és életveszélyesen megsebesítettek – jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet csütörtökön. Megerősítette a történteket Itamár Bengvír nemzetbiztonsági miniszter is.

A támadást Tel-Aviv központjában, a Dizengoff utcában, egy vendéglő mellett követték el: a támadó rálőtt két húsz év körüli vendégre, s egyiküket közepesen, másikukat enyhén megsebesítette. A közelben tartózkodó két rendőr tűzpárbajt indított a merénylővel, és a sebesülteket ellátó

Ichilov kórház beszámolója szerint a nyakán életveszélyesen meglőtték őt.

Szemtanúk szerint mintegy nyolc lövés dördült el a belvárosi szórakozóhelyek közelében, zűrzavar keletkezett, s az emberek menekülni kezdtek a környékről. A gyorsan kiérkező mentők később a két meglőtt áldozatot, három sérültet és az eltalált lövöldözőt kórházba szállították.

A rendőrség szerint terrortámadás történt, és Itamár Bengvír is súlyos merényletről tett említést közleményében,

gratulálva a rendőröknek, amiért több emberéletet megmentettek.

Legutóbb tavaly áprilisban volt ezen a környéken terrormerénylet, akkor a palesztin lövöldöző két embert megölt, tízet pedig megsebesített, majd többórás üldözés után a város másik részén agyonlőtték.

(MTI)

Nyitókép: MOSTAFA ALKHAROUF / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2023. március 10. 13:41
" A gyorsan kiérkező mentők később a két meglőtt áldozatot, három sérültet és az eltalált lövöldözőt kórházba szállították." Múltkor néztem egy videót, a kiérkező mentő előtt elállták az utat a zsidók, hogy ne tudjon a palesztin sérült közelébe jutni. Itt ilyen nem volt. A cionistáknak jár az ellátás, az ortodox anticionista zsidók és a palesztinok meg jobban teszik ha különösebb rendzavarás nélkül meghalnak inkább. Azért félelmetes, hogy a történelem legnagyobb áldozatának szerepét magának birtokló cionistáknak mennyire kevés idő kellett ahhoz, hogy megmutassák simán és mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül hozzák a náci tempót. AMikor elnézem a palesztin etnikai tisztogatások szereplőivel készült riportokat, ahol a cionista, ma már vén katona meséli hogy automata fegyverrel, válogatás nélkül hogyan ölték az embereket, és amikor megkérdezik hogy mennyit ölt meg, mosolyogva töri a fejét de nem tudja megmondani.. mikor ilyeneket nézek mindig elgondolkodom, hogy a holokauszttúlélőktől hogyan jutottunk el idáig?
nakatomi
2023. március 10. 11:57
"Az izraeli hatóságok azonosították a csütörtök este lövöldöző tel-avivi merénylőt, az iszlamista Hamász terrorszervezet fegyveresét – jelentette a katonai rádió péntek reggel. Az elkövető 23 éves volt. Tette elkövetése után négy, a helyszín közelében tartózkodó izraeli, köztük egy önkéntes rendőr, és három szolgálatban lévő rendőr tűzharcban agyonlőtte. A merénylő Júdea-Szamáriában (Ciszjordániában) élt, a Rámalláh melletti Naálin falu lakójaként, és korábban már kétszer ült izraeli börtönökben, összesen egy évet és három hónapot, biztonsági vétségek és illegális fegyvertartás miatt. A lövöldözéses merényletben három huszonéves izraeli fiatal sebesült meg ketten továbbra is súlyos, egyikük életveszélyes állapotban van, lélegeztetőgépen és altatásban tartják. A harmadik sebesült könnyebb-közepes sebesülést szenvedett."
Upuaut
2023. március 10. 07:12
Ebből is látszik, hogy valójában milyen nehéz pisztollyal megölni valakit. Három pisztoly és nincs halott.
Sincero
2023. március 10. 02:37
A mai Izrael Amerika és az Antant létrehozta állam. Íme, a state engineering fényes eredménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!