David Pressman: Magyarország fontos pillanathoz érkezett a jövőjét illetően

2023. március 10. 14:45

A nagykövet erről Washingtonban beszélt.

2023. március 10. 14:45
null

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete a héten Washingtonba utazott, hogy az Amerikai Egyesült Államok külügyminiszterével, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának magas rangú tisztviselőivel és az Amerikai Egyesült Államok szenátusának kétpárti vezetésével

konzultáljon az amerikai-magyar kapcsolatok jelenlegi helyzetéről

– írta meg Az USA Nagykövetsége Magyarországon.

A nagykövetség beszámolt róla, hogy közösen megvitatták a szövetségesi kapcsolatok legújabb fejleményeit, köztük a magas rangú magyar tisztviselők egyedülállóan Amerika-ellenes retorikáját és a magyar kormány által ellenőrzött médiában elterjedt Amerika-ellenes retorikát.

– jelentette ki a nagykövet. „Miközben Oroszország indokolatlan háborúja dúl a szomszédban, eljött az ideje annak, hogy Magyarország és transzatlanti szövetségesei és partnerei között szorosabb kapcsolat alakuljon ki.” 

***

***

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 341 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. március 11. 15:00
Takarodj haza! Mi nem vagyunk Ukrajna!
NTLLK
2023. március 11. 12:27
Pontosan mit ért szorosabb kapcsolat alatt? A gatyát le kell tolni?
youngboy
2023. március 11. 11:35
Amúgy leghelyesebb, ha Orbán ezt válaszolja: Ühüm. Van még valami?
youngboy
2023. március 11. 11:33
Nyilván ezek után a washingtoni magyar nagykövet is hazalátogat, és visszaérve megfenyegeti a szerencsétlen szenilis Bident, vigyázzon mert fontos pillanathoz érkezett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!