Petícióban tiltakoznak a március 15-én plagizált szöveget felolvasó szentendrei alpolgármester ellen

2023. április 05. 14:47

Nagy botrány kerekedett abból, hogy Pilis Dániel egy diáklány szövegéből emelt át egy az egyben részeket.

2023. április 05. 14:47
null

Pár nap alatt több tucat ember írta alá a Szentendrei Konzervatív Esték Klub (SZEKE) által indított petíciót, melyben felháborodásuknak adnak hangot, miután felvetődött, hogy Pilis Dániel szentendrei alpolgármester plagizált beszédet olvasott fel március 15-én. 

Mint arról beszámoltunk az alpolgármester komplett bekezdéseket emelt át egy tiszaújvárosi középiskolás beszédíró pályázatra beadott műből. Laárné Szaniszló Éva, a szentendrei Fidesz frakcióvezetője a közösségi oldalán úgy reagált az ügyre, hogy városukban csúfot űztek a nemzeti ünnepből. 

– írta honlapján a SZEKE, mely szerint így az erkölcsi bűn ráég nem csak az önkormányzatra és annak vezetésére, hanem Szentendrére magára is.

Pilis Dániel beszédének 70 százaléka megtalálható egy 17 éves tiszaújvárosi lány beszédíró pályázatra beadott művében. Egyelőre nem tudni, mi volt a Pest megyei település alpolgármesterének célja a plagizálással. A város fideszes frakcióvezetője megkérdezte a városi ünnepségeket szervező KULT Kft. vezetőjétől hogy ki a szerzője a beszédnek, a válasz szerint:

„igazi csapatmunka volt, még az alpolgármester is közreműködött”.

Nyitókép: Pilis Dániel Facebook-oldala

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2023. április 05. 16:06
No most itt Szentendrén bármi ilyen előfordulhat és persze az ellenkezője is. Pató Pálék nem ismerik a tréfát, mindent komolyan vesznek. A forgalomszámlálást, a forgalom rendezést, a balra kanyarodásokat a 11-es útról, A fesztiválokat, az ellenfesztiválokat, mindent ami elképzelhető és nem jár felelősséggel. Csak az önkormányzati munkával nem boldogulnak évek óta. Egy kiszabott fekvőrendőr telepítése a 30 km/órás területen meghaladja képességüket. Talán ha egy országos népszavazás kötelezné őket, akkor megmozdulnának. Addig csak a recskázás van, az pénzbe nem kerül, felelősséget nem kell érte vállalni, véleményt nem kell mondani a dologról. Mikor pedig olyan, közérdekű bejelentést kell(ene) kivizsgálni (a Lidl áruházzal kapcsolatosan) , ami talán a jegyző hatásköre, közlik telefonon, hogy ez nem az önkormányzat hatásköre.
bajai
2023. április 05. 15:37
Vihar egy pohár vízben.
hatvanas
2023. április 05. 15:16
Szamárság ez az egész, vihar a műfelháborodással teli biliben! Ezek szerint jó polgármester lehet, ha csak ennyi gyenge pontot találtak rajta. Ennél sokkal szebb történet, amit Mikszáth írt meg a "Noszty fiú..."-ban. Lustaság és nemtörődömség miatt a főispán beiktatási ünnepségére a főispán is, az alispán is ugyanazt a szöveget kapja meg. Először nyilván az alispán beszélt. A főispán meg leizzadt, amikor meghallotta a saját szövegét. De nem volt más, neki is ugyanazt kellett elmondania. A végén meg a tömeg viharosan ünnepelte az új főispánt, amiért ilyen tökéletes memóriája van, hogy első hallásra megjegyez egy hosszú szöveget. Ritka ember az ilyen!
lofejazagyban
2023. április 05. 14:56
a polgi kiadta a titkárság vezetőjének a feladatot, az megbizott egy haveri kft-t, ott pedig a kommunikáció BA diplomás gyakornok kislányra bizták amunkát. Ő meg a mai napig nem érti, hogy mi a baj egy szöveg újrahasznosításával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!