Beismerte a volt izraeli miniszter, hogy Iránnak kémkedett

2019. január 09. 11:03

Gonen Segev szerdán az ellene folyó eljárás során egy nyilatkozatban kijelentette, az iszlám köztársaság részére kémkedett, és háborús ellenségnek segédkezett. Tettéért 11 év börtönt kaphat – írta a Jediót Aharonót című izraeli újság internetes változata, a ynet.

2019. január 09. 11:03

Korábban még csak meggyanúsították a kémkedéssel a volt energetikai és infrastrukturális minisztert. A Ynet értesülései szerint Szegev vádalkuja után a jeruzsálemi kerületi ügyészség azt közölte, ítéletet az ügyben február 11-én hoznak.

A 2007-ben Nigériában letelepedett Szegev a vádirat szerint hat éven keresztül szolgáltatott Iránnak Izraelről szóló információkat. Üzletkötések lehetőségével Nigériába csábított több, az izraeli hadseregtől leszerelt tisztet, és mellesleg találkozókat szervezett számukra kereskedőknek álcázott iráni kémekkel.

Beszervezése után többször találkozott a világ különböző pontjain iráni hírszerző ügynökökkel, sőt kétszer Iránba is elutazott titkos találkozókra. Az eredetileg orvos végzettségű Szegevet hosszas nyomozás után fél évvel ezelőtt fogták el. Szegev korábban már öt évet ült börtönben, miután a Ben Gurion repülőtéren nagy mennyiségű extasy tablettával kábítószer-csempészésen kapták. Büntetésének letöltése után, 2007-ben telepedett le Nigériában.

(MTI, ynet)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2019. január 09. 16:41
Ez inkább bemenekült a börtönbe. Ki tudja, mi elől?
tango47
2019. január 09. 12:14
11 év? Bagatell!
antioxi
2019. január 09. 12:10
Irán óriási titkosszolgálati sikere volt Segev beszervezése. (Neve után orosz származású bevándorló volt Segev)
sersem4
2019. január 09. 11:57
Nincs itt semmi látnivaló. Csak egy zsidrák, aki még az anyját is eladná két sékelért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!