Barack Obama

2011. május 02. 10:38

Obamának soha jobbkor nem jöhetett volna bin Laden halálhíre. Az elnök nem bízta a véletlenre: akkor adott parancsot, amikor a fogás biztosnak tűnt.

2011. május 02. 10:38

Amerika ünnepel: ami sem Clintonnak, sem Bushnak nem jött össze, Obamának sikerült. Talán korai lenne kijelenteni, hogy Barack Obama Oszama bin Laden megölésével megnyerte a 2012-es elnökválasztást, ám az biztos, hogy soha jobbkor nem érkezhetett volna a közismert terrorista halálhíre. Az elnök nem bízta a véletlenre, és egészen addig nem adott parancsot bin Laden kiiktatására, amíg a fogás biztosnak nem tűnt.

Most közösen örülhet a texasi szuperpatrióta, és a vajszívű New York-i pacifista is, hiszen tíz év múltán megfizetett a majd' 3000 halálos áldozatot követelő szeptember 11-i merénylet fő felelőse. És örülhet Obama is, hiszen megtépázott népszerűségét állíthatja helyre. A líbiai háború miatt sok kritikát kapott elnököt ezentúl nehezebb lesz gyengekezűséggel vádolni.

Igaza volt az elnöknek, amikor úgy fogalmazott, „Bin Laden halála a legjelentősebb eredmény nemzetünk az al-Kaida legyőzéséért folytatott harcában.” Ám a terrorellenes küzdelem új fejezete nehezebbnek ígérkezik. Bin Laden jól beazonosítható ellenség maradt a legutolsó pillanatig. Ezentúl azonban az arctalan, személytelen ellenséggel kell megbirkózniuk.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. május 13. 15:14
"akkor adott parancsot, amikor a fogás biztosnak tűnt. " Vagy akkor hozták nyilvánosságra a régi történetet (?) amikor a választási érdeke úgy kívánja. Azért ez nem ugyanaz. És: Amikor a szocik a népírtó rokonságot védik, gondolnak-e arra, hogy amerikai (amolyan demokrata) jogrend szerint bármikor lepuffantahók lennének? (mint Bin Laden esetében, gyermekek, feleségek, stb.)
wartog
2011. május 06. 09:34
Hát mivel ilyen jókor jött, ez bizony elgondolkodtató, mivel őkelmének igencsak elfogyott a hitele.Ez a történetecske dupla vagy semmi.Vagy, amennyiben beveszi a sok marha, akkor kaphat egy jó pontot, vagy ha nem, hát lesz egy újabb Watergate botrány. Amúgy innen vidékről úgy néz ki, hogy egy undorító gyilkosság.Asszonyt, gyereket ölni? Mi volt bűnük? Oszama még csak-csak, de az is sántít. Ki bizonyította a bűnösségét, még akkor is ha ekkora a bűn.Tényleg ő állt a háttérben?Nem a saját titkosszolgálatok?Miért nem lábon lőtték, miért nem fogták el és állították bíróság elé? HM?
nyugalmazott tanár
2011. május 03. 20:49
"Obamának soha jobbkor nem jöhetett volna bin Laden halálhíre. " Vannak még véletlenek... De hogy jön majd Obamának, amikor majd kiderül, hogy nem Bin Laden, hanem csak egy tevehajcsár az áldozat? Akkor majd barackot nyom a saját fejére?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!