Kiborult az EP-képviselő, mert Svédország nem csatlakozott a hazánk elleni perhez

2023. március 27. 6:53
A gyermekvédelmi törvényt támadja az Európai Bizottság, Alice Bah Kuhnke a kormányát támadja a kimaradás miatt.

„Felszólítom Ulf Kristersson miniszterelnököt és Paulina Brandberget, a nemek közötti egyenlőség miniszterét, hogy cselekedjenek! Önök és pártjaik szívesen vesznek részt a pride felvonulásokon, lengetik a szivárványzászlót, és szeretnek arról beszélni, támogatják azokat, akiket üldöznek az identitásuk miatt, vagy azért, akit szeretnek – de hol vannak most?

Mit képviselnek, amikor hatalmuk és lehetőségük van támogatni az LMBTQ emberek jogait?” 

– kérte számon országa vezetőit egy svéd EP-képviselő, Alice Bah Kuhnke, aki azon akadt ki, hogy Stockholm nem csatlakozott a Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettségszegési eljáráshoz.

A QX melegmagazin oldalán megosztott véleménycikkről a humenonline számolt be. Kuhnke teljesen kiborult: „Hol van a svéd tiltakozás, amikor valós időben látjuk, hogyan játszódik le a szemünk előtt az Európai Unióban tapasztalható legrosszabb elnyomása az LMBTQ embereknek?”

Már ukrán szervezetek is a magyar gyermekvédelmi törvény ellen hergelnek

 

Bah Kuhnke szerint azért veszélyes a 2021-ben elfogadott magyar törvény, mert nemcsak az iskolai tanórákon, de a televíziós műsorokban és a reklámokban is megtiltja az LMBTQ emberek ábrázolását, láthatatlanná teszi a transznemű embereket, mindezekkel gyakorlatilag kiszorítja az LMBTQ embereket a nyilvánosságból.

Megírtuk: a 2021-ben indult perhez az Európai Parlament, illetve számos ország, így Belgium, Luxemburg, Hollandia, Írország, Portugália, Dánia, Ausztria, Málta és Spanyolország is csatlakozott. Sajtóhírek szerint a német kormányban vita alakult ki az esetleges csatlakozásról, ami végül elmaradt. Sőt, most már ukrán melegszervezetek is a jogszabály ellen „hangolnak”. 

Nyitóképünk illusztráció: Emmanuel DUNAND / AFP

Összesen 141 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Legalább annyira komoly, mint Budapesten Kerpel Froniusz okos városért és részvételiségért felelelős helyettesi posztja.

De ha már emberi jogok: ha az LMBTQ-nak emberi jogai vannak, akkor a társadalomnak is emberi joga az elutasítás. Aztán az alapértelmezett demokrácia szerint nézzük meg, kik vannak többen?

A NATO csatlakozás ötletével is jó 70 évig vártak.

A svédek csatlakozásától nagyobb igazuk van? Vagy eleve nincs?

Az ellenünk perbe beszálló országok mind nyeu-ak. Ez fontos.

Nincsenek. Egyelőre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés