Kerülő utakon, harmadik országokon át küldhetik a kínaiak a fegyvereket Oroszországnak

2023. március 17. 17:27
A Politico által megszerzett vámadatok szerint a kínaiak gépkarabélyokat, valamint Törökországon és az Egyesült Arab Emírségeken keresztül irányított drónszállítmányokat és testpáncélokat küldtek Oroszországba.

Kínai vállalatok, köztük egy a pekingi kormányhoz köthető cég, a Politico által megszerzett kereskedelmi és vámadatok szerint 1,000 gépkarabélyt és egyéb katonai célokra használható felszerelést küldtek orosz szervezeteknek, beleértve a drónalkatrészeket és a testpáncélokat.

A szállítások 2022 júniusa és decembere között zajlottak az ImportGenius, a vámadatok összesítője által szolgáltatott adatok szerint.

A Politico információi szerint a China North Industries Group Corporation Limited, az ország egyik legnagyobb állami tulajdonú védelmi vállalkozója 2022 júniusában küldte el a puskákat a Tekhkrim nevű orosz vállalatnak,

amely az orosz állammal és hadsereggel is üzletel.

A CQ-A puskákat, amelyeket az M16-ról mintáztak, de az adatokban „polgári vadászpuskaként” jelöltek meg, a jelentések szerint a félkatonai rendőrség Kínában, valamint a fegyveres erők használják a Fülöp-szigetektől Dél-Szudánig és Paraguayig.

Ez még nem minden, az adatok szerint az orosz szervezetek 2022 végén 12 drónalkatrész-szállítmányt és több mint 12 tonna kínai testpáncélt kaptak Törökországon keresztül.

Bár a vámadatok nem mutatják, hogy

Peking nagy mennyiségű fegyvert adna el Moszkvának kifejezetten háborús erőfeszítéseinek támogatására,

az azonban kiderül belőlük, hogy Kína korábban be nem jelentett kettős felhasználású berendezéseket szállít orosz vállalatoknak – olyan kereskedelmi cikkeket, amelyeket az ukrajnai csatatéren is fel lehetne használni.

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Ramil Szitdikov

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

aztan ebben mi a hoppa?
nem csak az ukiknak lehet eladni

Mi folyik itt? Mutatjuk! Döbbenet!

Próbáld azt, hogy nem olvasod el őket és nem válaszolsz nekik. Én nagyrészt így teszek. Úgyis tudom névről, kitől mire számíthatok.
Egyetértek a felháborodásoddal. Sokan, régiek hagyták el a mandit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés