Földi László: A legrosszabb az, ha Oroszország elfordul Európától (VIDEÓ)

2023. február 6. 6:39
A titkosszolgálati szakértő szerint el kellene kerülni, hogy Európa semmi más ne legyen, mint „Amerika plusz egy állama”.

Van-e háború Ukrajna és Oroszország között? Meg lehet-e a harcot fegyverekkel nyerni? Nyerésre vagy vesztésre áll az orosz-ukrán konfliktus kapcsán Európa? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszokat kapott Bayer Zsolt műsorvezető a Bayer show  vendégétől Földi László titkosszolgálati szakértőtől, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi elnökétől.

Földi László többek között azt a meglepő kijelentést tette a beszélgetés során, hogy

 „nincs háború jelenleg Oroszország és Ukrajna között”.

„Egy fegyveres konfliktus van egy bizonyos régión belül” – hívta fel a figyelmet a titkosszolgálati szakértő.

Földi azzal folytatta, hogy „azt látjuk, hogy az oorszok nem rohanták le Ukrajnát a szó klasszikus értelmében. Hiszen tudjuk, hogy még búzát is tudnak termeszteni, miközben háború van, és exportálják, és minden rendben van. Sőt ma már azt is tudjuk, hogy a kijevi vezetők a Távol-Keletre járnak nyaralni, miközben háború van” – sorolta.

Oroszországot legyengíti ez a katonai konfliktus

A szakértő szerint „nagyon pontosan kell tudni fogalmazni, mert az a következménye ennek, hogy Oroszországot tulajdonképpen legyengíti ez a katonai konfliktus, legyengítik az embargó következményei. Hozzátette, hogy

„az orosz gazdaság nagyon instabil. 

Mert az utóbbi harminc évben hozzánk hasonlóan tulajdonképpen a nyugati befektetőket beengedte, ott német és egyéb gyárak kerekedtek, és abban a pillanatban, hogy embargó lett, ezek kivonultak”

„A legrosszabb verzió, hogy Oroszország elfordul Európától”

Földi László kitért arra is, hogy az oroszoknak nagyon sok pénzük van az olaj-gáz eladásban. „Most India, Kína és a többiek vásárolnak. De a pénz nem tud beindulni a gazdaságban, mert a gazdaság lényegét befagyasztotta az embargó. Most ha zt úgy nézzük, Oroszország meg fog gyengülni. A legrosszabb verzió, hogy Oroszország elfordul Európától, ami azt jelenti, hogy Amerikától kell energiát vennünk és biztonságilag is tőlük kell függenünk, hogyha az oroszok leválnak Európáról. (...)

Ez pedig azt jelenti, hogy Európa semmi más nem lesz, mint Amerika plusz egy állama”

Ezt a víziót úgy gondolom, el kellene kerülnünk – vázolt fel egy jövőképet a titkosszolgálati szakértő.

A teljes adást alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ütős volt.
Mandi légyszi tedd ide az amerikai volt szenátor, vietnami veterán beszédét is!

Magad indukáltad a kérdést.....Számodra miért jó, jobb amerikai csicskának lenni? Európán belül már nem lehet gazdit választani, hiszen Nyugat-és Kelet-Európa egységesen amerikai irányítás alá került.
Gondolkodj el, vizsgáld meg ennek például csak a gazdasági következményeit.
Itáliában a Confindustria óriási "vérveszteségről" beszél, kimondja, hogy az USA Európa ipartalanításán, gazdasági megcsonkításán, totális versenyképtelenségén dolgozik gőzerővel. DE nézz szét más jelentős nyugat-európai országban is a beruházások, az ipar, a foglalkoztatás, az export pozíciók változása terén.
Mindenütt az amerikai tőkeelszívást detektálhatod. Európa a tudatosan kiprovokált ukrán háború nyomán elveszítette az olcsó orosz energiának köszönhető versenyképességét.
Autógyárak tervezik termelőkapacitásuk áthelyezését az USA-ba. vagyis az európai gazdaság sántikál, egyre jobban mankóra szorul. A mankó majd érkezik hitelek képében, amit az unokáid sem tudnak visszafizetni.
Emlékszel még Soros hitelfelvételi ajánlatára a covid kapcsán? Tudod, csak a kamatokat kellene örökké fizetni, a tőkerészt nem.
A gazdaság szétverése a tervek szerint halad, idő kérdése, s a munkanélküliség tömegessé válhat, belső lázadásokat indukálva. De legalább ennyire súlyos a társadalmi megosztottság mesteri szítása, táplálása. Ennek példájaként itt vagy Te is, de a másik oldalon is sokan állnak. Egymásnak feszülünk, ahelyett, hogy felismernénk a tétet, s egyesült erővel lépnénk fel a globális tőkével szemben közösségi érdekeink megvédése céljából.
A szegénység nem fog tagkönyv szerint válogatni, kormánypárti és ellenzéki egyformán az utcára kerülhet. Ha tárgyilagos vagy, akkor látnod kell, hogy a magyar közéletben látható feszültségek - orvosok, pedagógusok, akkumulátorgyár, stb - kívülről, a gazdasági versenytársak, politikai ellenfelek részéről gerjesztett, támogatott, finanszírozott jelenség.
Mit gondolsz, Gyurcsány, kormányon milyen beruházásokat lenne képes behozni? Kóka is gumiabroncsot hozott, s a tőke nyilvánvalóan nem akar egy erős magyar gazdaságot, csak azt szeretné, ha megmaradnánk gazdasági hátsó udvarnak, összeszerelőnek, hozzáadott érték nélküli termékek gyártására alkalmas partnernek.
A politika mögött keresd a valós globális gazdasági érdekeket. Talán rátalálsz a Te, a családod érdekrendszerére is. Miért örülsz az ukrán háborúnak, az elszállt energia és élelmiszeráraknak? A magyar gabonaszektor, ukrán gabona általi megnyomorításának?
A normálisan gondolkodó többség nem orosz, s nem amerikai párti, hanem kizárólag az ország, szűkebb pátriája, a családja érdekeit képviseli, egyszerűen élni akar....

Kevered a szezont a fazonnal.

Ostobák vagytok, mint az ürülék!

Annyi közgazdasági ökörséget hordtál össze, csak itt, hogy már nekem sincs kedvem hozzá, hogy rámutassak mekkora szamár vagy!

Értsd meg, agyhalott! Egyik nagyhatalom sem jó, mindegyik a maga és csak és kizárólag a maga hasznát nézi. Ti pedig háborús uszítók vagytok! Az érdekünk Oroszország győzelme, mert ha Usa nyer - az agyhalottak kedvéert: Ukrajna- akkor a versenyképességünk együtt fog romlani a magállamokéval. Ha az oroszok nyernek, akkor viszont gazdasági előnyünk lesz, Európához képest. Az EU magállamainak vezetői csak helytartói az Usanak.

Ti a nagy seggtől, amit folyamatosan nyaltok. Genetikusan.

Igen, ez a helyzet, csak mi leszünk az új Svájc. Mert talán észrevetted, Svajc feladta a semlegességét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés