Oroszország átfogó támadásra készül az ukránok szerint

2023. február 2. 6:44
Olekszij Reznyikov szerint Moszkva több ezer katonát gyűjtött össze, és „megpróbálhat valamit” a tavalyi kezdeti invázió évfordulóján.

Ahogy arról a Mandiner korábban már beszámolt, nem elképzelhetetlen, hogy Oroszország széles körű szárazföldi offenzívát indít az új év elején. „Nincs kétségem afelől, hogy újra megpróbálkoznak Kijev lerohanásával” – ezt még decemberben nyilatkozta Zaluzsnij tábornok, az ukrán fegyveres erők vezetője.

Offenzíva készül: az oroszok megpróbálkozhatnak Kijev lerohanásával

Az ukrán védelmi miniszter szerint Oroszország február 24-i offenzívát tervez – értesített csütörtökön az új hírről a BBC. Ukrajna védelmi minisztere szerint Oroszország új nagyszabású offenzívára készül, és figyelmeztetett, hogy az akár már február 24-én megkezdődhet.

Olekszij Reznyikov szerint Moszkva több ezer katonát gyűjtött össze, és „megpróbálhat valamit” a tavalyi kezdeti invázió évfordulóján.

A lap arról is tájékoztatott, hogy legutóbb mit nyilatkozott a háború kapcsán az ukrán elnök: „Az orosz terrorizmust csak úgy lehet megállítani, ha legyőzzük” – írta Volodimir Zelenszkij a közösségi médiában a támadásról. „Tankokkal. Vadászgépekkel. Nagy hatótávolságú rakétákkal.”

A legújabb nyugati támogatások

A lap azt is tudatta, hogy a háború kapcsán Ukrajna a közelmúltban megújította a vadászgépek iránti kérelmét, hogy segítsen megvédeni magát a légitámadásoktól, miután

Németország, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság beleegyezett, hogy harckocsikat küld nekik.

Olekszij Reznyikov szerint az ukrán parancsnokok igyekeznek „stabilizálni a frontot és felkészülni az ellentámadásra” az állítólagos orosz előrenyomulás előtt. „Hiszek abban, hogy 2023 a katonai győzelem éve lehet” – nyilatkozta.

***

Zelenszkij: A német tankok érkezése „zöld lámpa" a többi partnerország felé is

Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés