Magyarország nacionalista miniszterelnöke feldühítette sáljával a szomszédait – „objektív” összefoglaló a brit közmédiától

2022. november 23. 7:59
A BBC is Orbán Viktor focisáljával foglalkozik.

A BBC arról ír, hogy „Magyarország nacionalista miniszterelnöke,

Orbán Viktor feldühítette országa keleti szomszédait, Romániát és Ukrajnát azzal, hogy egy olyan focisálat viselt, amelyet a kibővített Magyarország térképe díszített.”

Hozzátették: Románia a bukaresti magyar nagykövetnek küldött üzenetében határozott rosszallását fejezte ki Orbán Viktor gesztusa miatt. Ukrajna hivatalos bocsánatkérést követelt, írják.

Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője közölte, hogy Kijev beidézi a magyar nagykövetet, akit tájékoztatni fognak Orbán Viktor cselekedetének elfogadhatatlanságáról. „A revizionista eszmék magyarországi népszerűsítése nem járul hozzá az ukrán-magyar kapcsolatok fejlődéséhez, és nem felel meg az európai politika elveinek” – idézi a BBC az ukrán szóvivőt.

A román külügyminisztérium hétfői tiltakozásában úgy fogalmazott, írják, hogy „minden revizionista megnyilvánulás, függetlenül annak formájától, elfogadhatatlan, ellentétes a jelenlegi realitásokkal és a Románia és Magyarország által közösen vállalt kötelezettségekkel”.

Orbán Viktor minderre a Facebookon így reagált, írja a BBC: „A futball nem politika. Ne lássuk azt, ami nincs ott."

Azt már elfelejtették odaírni, hogy Orbán Viktor így folytatta az üzenetét: „A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek!”

Nyitókép: Képernyőfotó 

Összesen 145 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A BBC azt nem írja meg, hogy Orbán Viktor így folytatta az üzenetét: „A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek!”
Nem hagyhatta szó nélkül a BBC, hogy Orbán Viktor a nyakába mert venni egy Nagy-Magyarországot ábrázoló szurkolói sálat.
Az azonban nem okoz neki gondot, hogy a Benes dekrétumok összeegyeztethetetlenek az Európai Unió Alapjogi Chartájával, a szlovák parlament 2007-ben mégis megerősítette azok sérthetetlenségét.

A Benes dekrétumok automatikusan megfosztották a magyarokat állampolgárságuktól, ami a nyugdíj és más állami járadékok megvonását, az állami alkalmazásból való elbocsátást is maga után vonta. A magyar nemzetiségű magánalkalmazottak elbocsátását egy júniusban rendelet írta elő. Betiltották a magyar nyelv használatát a közéletben, kizárták a magyar hallgatókat az egyetemekről, feloszlatták a magyar kulturális egyesületeket, befagyasztották a magyarok bankbetétjeit. Lehetővé tették és szabályozták a magyarok földjeinek elkobzását, melyekre cseheket és szlovákokat telepítettek.

Orwell Állatfarm című művében az állatok egyik törvénye így hangzott:
"Négy láb jó, két láb rossz!"

Az angolok a világ negyedének gyarmatosításával nem dühítettek fel senkit. Vagy arról is hazudnak.

Mikor háborúztak a Falkland-szigetekért?
Te még gyarmatosító bérenc is vagy? Mennyi titulus!!!

Ha ismernéd Orbán gondolkozását nagy megyerorszáagról akkor tudnád, hogy nem akarja azt kormányozni!
Viszont a monarchia, királyság megszüntével és trianoni területvesztéssel többmillió magát magyarnak érző .aradt ott a régi királyság területén.
Azoknak az a szülőföldjük és a mag-ar nemzethez tartozónak érzik magukst.

Rád jár a rúd. Még ez is:
"Skócia nem írhat ki újabb népszavazást a saját függetlenségéről
2022. november 23. 13:25
Ez lett a brit legfelsőbb bíróság szerdán kihirdetett ítélete."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés