Tucker Carlson az Északi Áramlatot ért támadásról: Tényleg a Biden-adminisztráció tette ezt?

2022. szeptember 28. 7:57
A műsorvezető szerint elképzelhetetlen, hogy Putyin felelős a gázszivárgásért, azonban Joe Biden már februárban ígéretet tett arra, hogy kiiktatják a gázvezetékeket.

Tucker Carlson esti műsorában kereste a válaszokat arra, hogy valójában mi történhetett az Északi Áramlat gázvezetékkel, ki felelős a „támadásért”. A műsorvezető szerint kizárt, hogy Vlagyimir Putyin felelős a gázszivárgást okozó robbanásért, mivel 

öngyilkosság lenne az orosz elnök részéről szabotálni a saját vezetékét”.

Carlson hangsúlyozta: Európának jelenleg minden eddiginél jobban szüksége van az orosz gázra, így Moszkvának is érdeke a szállítás. Egy háború közepén minden „fillér” számít, amelyet a gázszállításból szerez be Oroszország. 

Ilyen körülmények között lehetetlen, hogy felrobbantanád az Északi Áramlat I. és II. vezetékeket. Nem most, természetesen”

– tette hozzá.

A műsorvezető szerint ez nem azt jelenti, hogy más országok nem vennék fontolóra, hogy szabotálják a vezetékek működését. Emlékeztetett, februárban, még az orosz-ukrán háború kitörése előtt Joe Biden amerikai elnök kijelentette:

ha Oroszország megtámadja Ukrajnát, az azt jelenti, hogy vége az Északi Áramlat gázvezetékeknek. Megígérem, hogy teszünk róla”.

 

Mint írtuk, hétfő hajnalban az Északi Áramlat-1-nél, míg este az Északi Áramlat-2-nél jelentettek hirtelen nyomáscsökkenést és szivárgást a svéd és a dán hatóságok. A vezetékek a Balti-tengerben húzódnak Oroszország és Németország között (orosz, finn, svéd, dán és német felségvizeken), de mind a kettő használaton kívül van. 

Nyitókép: Twitter

Kapcsolódó

Támadás az Északi Áramlatok ellen. Mit tudunk eddig? Azt biztosan, hogy a gáz ára ugrott egyet. Bővebben...
„Szándékosan okozták a szivárgást az Északi Áramlat gázvezetékeken”  – jelentette ki a dán kormányfő. Mette Frederiksen hozzátette: egyelőre nincsenek értesüléseik arról, hogy ki állhat e cselekmény hátterében. Bővebben...

 

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, mert a lehetőség is megszűnt.

Már tegnap elkezdett emelkedni a gáz ára.

És pont az olasz választás másnapján. Megnőtt az esélye, hogy Európa észhez tér, így a nagy testvér gondoskodott róla, hogy a szankciók biztosan maradjanak.

A latinul nem tudóknak:
Who benefits?
Kinek jön jól?

De mindig más a hibás, a bizottság sohasem. Egy csomó rossz döntés vezetett idáig.
Riasztó, hogy érezhető, mennek tovább a megkezdett útjukon romba döntve az egész uniót

Pontosan.
Lásd pl. a 444 tegnap esti, egészen gyomorforgató cikkét. Végtelen őrjöngés, hogy hát NYILVÁN az oroszok tették. Az USA egyetlen egyszer sem kerül megemlítésre sem. Ilyen körülmények között...

A lengyelek nagyon tudnak dolgozni. Elképzelhetetlennek tartom, h. egy olyan, minden szempontból szájhős, gyülevész népséggel, mint a román összeállnának. Az ukránok "erényei" közismertek. Tisztességes, szorgalmas népek, amennyiben egyáltalában létezik nemzeti karakter, ezen a vonalon nem nagyon vannak. Meg lehet nézni, mit tett a 100 éves román éra az Európa-része Eréllyel. Az ukránok lelkén meg ott szárad a galíciai vérengzésük, mint kísérlet a nemzetiségi kérdés "megoldására", a románok is leginkább ilyen téren hoztak össze emlékezetest.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés