Tucker Carlson az Északi Áramlatot ért támadásról: Tényleg a Biden-adminisztráció tette ezt?

2022. szeptember 28. 07:57

A műsorvezető szerint elképzelhetetlen, hogy Putyin felelős a gázszivárgásért, azonban Joe Biden már februárban ígéretet tett arra, hogy kiiktatják a gázvezetékeket.

2022. szeptember 28. 07:57
null

Tucker Carlson esti műsorában kereste a válaszokat arra, hogy valójában mi történhetett az Északi Áramlat gázvezetékkel, ki felelős a „támadásért”. A műsorvezető szerint kizárt, hogy Vlagyimir Putyin felelős a gázszivárgást okozó robbanásért, mivel 

Carlson hangsúlyozta: Európának jelenleg minden eddiginél jobban szüksége van az orosz gázra, így Moszkvának is érdeke a szállítás. Egy háború közepén minden „fillér” számít, amelyet a gázszállításból szerez be Oroszország. 

– tette hozzá.

A műsorvezető szerint ez nem azt jelenti, hogy más országok nem vennék fontolóra, hogy szabotálják a vezetékek működését. Emlékeztetett, februárban, még az orosz-ukrán háború kitörése előtt Joe Biden amerikai elnök kijelentette:

 

Mint írtuk, hétfő hajnalban az Északi Áramlat-1-nél, míg este az Északi Áramlat-2-nél jelentettek hirtelen nyomáscsökkenést és szivárgást a svéd és a dán hatóságok. A vezetékek a Balti-tengerben húzódnak Oroszország és Németország között (orosz, finn, svéd, dán és német felségvizeken), de mind a kettő használaton kívül van. 

Nyitókép: Twitter

Kapcsolódó

Támadás az Északi Áramlatok ellen. Mit tudunk eddig? Azt biztosan, hogy a gáz ára ugrott egyet. Bővebben...

Mit tudunk eddig? Azt biztosan, hogy a gáz ára ugrott egyet.

„Szándékosan okozták a szivárgást az Északi Áramlat gázvezetékeken”  – jelentette ki a dán kormányfő. Mette Frederiksen hozzátette: egyelőre nincsenek értesüléseik arról, hogy ki állhat e cselekmény hátterében. Bővebben...

. Mette Frederiksen hozzátette: egyelőre nincsenek értesüléseik arról, hogy ki állhat e cselekmény hátterében.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. szeptember 28. 17:06
Most akkor zselé örül? Netán kifejezi szolidarítását azokkal, akik télen tényleg fázni fognak? Majd további fegyvereket követel. Hiszen ha már nem jön gáz, akkor az se baj, ha nem lesz aki megjavítsa.
concret
2022. szeptember 28. 13:03
Aki a térképet készítette, nem nagyon ismeri Európa mai helyzetét: Litvánia és Lengyelország között a Kalinyingrádi körzetet besárgította, mintha Németországhoz tartozna. Persze, lehet: csak a jövőbe lát.
Stingary76
2022. szeptember 28. 11:57
Felrobbantja az USA a két vezetéket, hogy semmiképpen se kaphasson azon gázt Európa. A Fekete tengeren is vannak hajóik, a következő az lesz, hogy a Török áramlat vezetéket is felrobanntják, hogy azon se kapjon gázt Európa.
Agnieszka
2022. szeptember 28. 11:37
A lengyelek nagyon tudnak dolgozni. Elképzelhetetlennek tartom, h. egy olyan, minden szempontból szájhős, gyülevész népséggel, mint a román összeállnának. Az ukránok "erényei" közismertek. Tisztességes, szorgalmas népek, amennyiben egyáltalában létezik nemzeti karakter, ezen a vonalon nem nagyon vannak. Meg lehet nézni, mit tett a 100 éves román éra az Európa-része Eréllyel. Az ukránok lelkén meg ott szárad a galíciai vérengzésük, mint kísérlet a nemzetiségi kérdés "megoldására", a románok is leginkább ilyen téren hoztak össze emlékezetest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik