Frankfurter Allgemeine Zeitung: Orbán „elszámította magát”

2022. szeptember 23. 9:58
„A Moszkvával fenntartott különleges kapcsolatok nem nyújtanak védelmet a világpiaci árakkal szemben” – véli a német lap szerzője.

„A Nyugat kifogyóban van a szankciókkal kapcsolatban” – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német lap szerint az Európai Unió következő csomagjában fontolgatott intézkedések közül csak az orosz olajra vonatkozó árkorlátozásnak lenne nagy hatása.

Az, hogy Magyarország még az összes szankciót is fel akarja oldani, nem fogja megkönnyíteni a tárgyalásokat – fogalmaz a cikkíró. Szerinte a szóban forgó ügyben azonban Orbán ellenállása már nem játszik főszerepet. „A legfontosabb szankció az olajembargó volt, amely alól országa egyébként is mentesül.

Orbán azonban elszámította magát: a Moszkvával fenntartott különleges kapcsolatok nem nyújtanak védelmet a világpiaci árakkal szemben

– véli a német lap szerzője.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 222 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lássuk, hogyan nyilatkozott Gyurcsány Ferenc erről 2009-ben, a Putyinnal eltötltött moszkvai családi vacsoráról visszatérve:

"...Bajnai Gordon kormánya jól él a magyar-orosz kapcsolatok elmúlt hét évben szerzett értékes politikai örökségével. "A folyamatot még Medgyessy Péter kezdte el" - jegyezte meg elődjéről Gyurcsány, hozzátéve, hogy a következő fél évben még biztosan lesz a magyar kormánynak hivatalos magas szintű találkozója Moszkvában.

"Ténykérdés, hogy ma a világ Európán kívüli három hatalmi központja az Egyesült Államok, Oroszország és Kína. Magyarország számára a szövetséges és barát az Egyesült Államok, de Oroszországgal és Kínával is szoros partneri kapcsolatot kell kiépíteni, akkor is, ha nem mindenben értünk egyet velük, mert ez Magyarország érdeke" - vélekedett a márciusban lemondott volt miniszterelnök.

http://nol.hu/kulfold/gyurcsan..

Nem, ne keveredjünk a hülyeséggel. A magyar tárolók sem elégségesek, de az európaiak mégkevésbé.

Ezzel az erővel én is jelenthetem, hogy a gáztárolóim 100 %- on vannak. Az a két gázpalack ugyan nem eleg a téli fűtésre, de bejelenthetem diadalmasan, ahogy a komisszárok teszik.

Valóban? Mert ezt még Nyugat Európában sem állítják. Ráadásul a gáztárolók töltöttsége önmagában nem mond sokat. Ha például a tároló kapacitás mindössze két hónapra elég, akkor nem sokat érnek a megtöltött tárolók.

Na koma, amit ma itt kaptál, azért nem fizetik ki a zsoldot.

A német zsoldos média, ki nem szarja le őket. Kilépni.

Hmm? O1G (fizika s matek Géniusz)

Nem értem mi ez. Csak annyit állítottam, hogy a magyar tárolók sem elégségesek a fűtési időszak teljes időszakára, ami egyébként nem 3 hónap, hanem 6, sőt... Nem voltam kiváló a gázok fizikájában, de azért még emlékszem a Boyle-Mariotte és a Gay- Lussac törvényeire. Sikerült egy fizikust is nevelnem...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés