Provokált világháború, avagy Tajvan lesz Kína Ukrajnája? 

2022. augusztus 18. 22:16

Bogár László
Facebook
Az elmúlt évtized megmutatta, hogy a hanyatló Amerikai Birodalom számára a legfőbb stratégiai veszélyt Európa, Oroszország és Kína együttműködése jelentené.

„Provokált világháború, avagy Tajvan lesz Kína Ukrajnája? 

»Évtizedek óta tartó békés újra egymásra hangolódás után háborús konfliktus Kína és Tajvan között. Az elmúlt évtized már megmutatta, hogy a hanyatló Amerikai Birodalom számára a legfőbb stratégiai veszélyt Európa, Oroszország és Kína kölcsönös előnyökön nyugvó társadalmi, gazdasági, kulturális értelemben vett eurázsiai együttműködési rendszere jelentené. Egy ilyen komplexum ugyanis »okafogyottá« tenné a globális birodalmi Amerikát.

Ebből a szempontból teljesen érthető, hogy a birodalom mindent igyekszik megtenni, hogy három fő riválisát egyenként meggyengítse, és a köztük lévő kapcsolati rendszert szétzilálja. Európát a migrációs háborúval és az Oroszország elleni energiaháborúval, Oroszországot az Ukrajna elleni háború kiprovokálásával, Kínát előbb a Hongkongban »csinált« polgárháborúval, majd most már egyre inkább a Tajvan elleni totális háború kiprovokálásával próbálja romba dönteni.”

Nyitófotó: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

The Totalitarian Temptation (1977) és How Democracies Perish (1983). Írójuk: Jean Francois Revel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés