Ez már nem az a Jobbik?

Nekiment a Mazsihisz a karlendítő jobbikos ózdi alpolgármesternek

2021. szeptember 23. 11:21
A Mazsihisz felszólította a politikai pártok képviselőit, hogy tartsák távol magukat az olyan politikusoktól, akik szélsőséges és uszító kijelentésekkel vagy cselekedetekkel a magyar közéletet szennyezik.

Látogatásra hívta a Mazsihisz a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékhelyre Farkas Péter Barnabást, Ózd jobbikos alpolgármesterét. A szervezet egyúttal arra kéri a politikust: adjon egyértelmű nyilatkozatot a médiának és a magyar zsidó közösségnek arról, hogy nem számít a szélsőséges eszméket vallók támogatására – derült ki a Mazsihisz Indexhez eljuttatott közleményéből.

A Mazsihisz leszögezi: következetesen elítél minden szélsőséges, antiszemita, vagy bármilyen kisebbség ellen irányuló uszítást, és hisznek abban, hogy nincs helye a magyar politikai életben, médiában és közhivatalban olyan közéleti személyiségnek, aki verbálisan vagy tevőlegesen így tesz.

A szervezet felszólította a politikai pártok képviselőit, hogy tartsák távol magukat az olyan politikusoktól, akik szélsőséges és uszító

kijelentésekkel vagy cselekedetekkel a magyar közéletet szennyezik – zárul a közlemény. 

Előzmények

Ismert: az ózdi Farkas Péter Barnabásról tegnap látott napvilágot egy olyan kép, amelyen egy náci karlendítésre hasonlító mozdulatot tesz a jobbikos politikus –  mindezt zsidóellenes feliratokkal ellátott épület előtt állva.

Farkas Péter Barnabás 2016 óta Ózd alpolgármestere, előtte a Városi Múzeum vezetője volt, most a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM jelöltjeként indul az előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében.

A portál elérte a politikust, aki elismerte, hogy ő van a fotón. Azt válaszolta, hogy az ózdi delegációt, amelynek tagja volt, a helyi városvezetés múzeumlátogatásra vitte, ahol egy korabeli utcarészlet díszlete előtt fotózkodtak. „A képet készítő személy mögött, távolabb álltak a többiek, akiknek integettem, hogy a régi városrészlet előtt, mivel a kiállítás többi részéhez képest itt egy nagyobb tér volt, álljunk össze csoportképre. A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni” – fogalmazott.

Fotó: Atv 

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyilván bohóckodott, de azért a háttér elég egyértelmű. Nekünk ilyen baloldal jutott. Csak a magyar baloldalon akadnak olyan politikusok, akik zsidógyalázó föliratok előtt pózolnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés